< Till bloggens startsida

Familje-healing

Igår var jag ofantligt trött. Det var väl vad jag förtjänade med tanke på fredagens bravader.
Men, som den släktkära människa jag är satte jag mig i en plåtlåda, tog mig till Köping och satt på nerver till en fotbollsmatch.

Efter vi hann med och se den lite mindre och den lite större kusinen spela varsin match blev det smörgåstårta hos Mormor och Morfar, såklart när större delar av släkten är här. Marcus var i Köping men tog efter en lunch sin stekar-rock och trampbilen tillbaka till Örebro.

Idag blir det jobb och beroende på den lite större kusinens prestationer kan det bli Köping och finaler ikväll igen!
Håll tummarna.



Den lite mindre kusinens handbollmatch. Hans lillebror sammanfattade matchen såhär:
"Det var en riktig ruggig match".

Officellt tvättbollstest

Läs mitt tvättbollstest på Minplanet.se eller klicka här

Trötta människor kommer ingenstans

I somras var en stor-chef på besök. Vi pratade om min utbildning och han undrade varför jag inte spenderade all min fritid med att skriva insändare till diverse tidningar. Han hade en bestämd åsikt om att jag skulle gnälla och tjata i text för att bli sedd och komma någonstans. Därefter poängterade han tydligt att "trötta människor kommer ingenstans".

Imorse när jag vaknade kände jag mig oerhört trött. Sådär sjukligt trött att det till och med är jobbigt att hålla upp ögonlocken. Men snabbt tänkte jag på att jag inte kan vara trött om jag vill få saker och ting gjorda. Så efter en stor kopp kaffe och självpepp om dagens agenda med jobb, telefonintervju med NCC och kvällsmöte med världens bästa grupp kände jag mig fit for fight igen. Och redo att ta mig någonstans. Utan att skriva tråkiga insändare till Sveriges alla dagstidningar.




Små saker förgyller vardagen

Igår var jag totalt slutkörd. Det har varit en brutal vecka med 12 timmarspass i skolan. Jag har spenderat den mesta tiden med att skrikit rakt ut, i mitt eget huvud, anklagat okända män för att vara snåla på livsglädje och glömt bort hela omvärlden.

Malin kom och matade mig i torsdags och jag undrade förvånat varför hon var ledig på en fredag. Jo, jag har minst sagt uteslutit världen utanför skolans väggar. Så igår när jag höll min slutpresentation och skickade in sista inlämningsuppgiften ville jag bara lägga mig ner och vråla på golvet. Det gjorde jag inte, istället gick jag hem och knäskurade golvet i badrummet. Bara för att.

Jag undrade hur jag skulle orka jobba och praktisera i helgen. Ända tills jag fick sova nio timmar och hämtade ett stort glädjepiller på ICA imorse. Det var ett paket som jag verkligen inte visste vad det var, det brukar hända att jag glömmer bort vad jag beställt, men den här gången hade jag verkligen ingen aning.

Vad var det då? Jo, mina vänner, det var ett paket från WWF och Minplanet.se med en kokbok och ett kort där det stod "Tack Emilia för dina fina artiklar till Minplanet".
Hur glad tror ni jag blev?
Och hur mycket energi och motivation tror ni jag fick?


Hela vägen hem

Det har blivit långa dagar denna vecka. Idag gick jag inte från skolan förrän klockan var 21.00. Just nu ser jag inte fram mot något mer än inlämning imorgon kväll, för ja, det måste nog bli en lång skoldag imorgon också, inlämning på fredag med tillhörande Pitch.
Sen ska jag ta en minihelg, för att jobba lördag och sedan praktik.
Däremellan blir det firande av kursavslut med världens finaste tjejer.
Nästa vecka blir nattvecka igen, så jag vet inte om jag ska mobilisera mig hos mor, som också är ensam dessa veckor.
Nu blir det lite tårar till Greys och sedan strukturerande inför upplägg slutplädering. Det vill säga planering av Pitch, skriva talkort, mikrotypografera klart, skriva ut, skära till, komprimera och skicka in skiten.
På det ska det väl vara en hederlig powerpoint med PDF:n. Eller? Viljan finns, det är bara energin som måste hålla hela vägen i mål.
Ja, ni ser själva vänner.
Vill ni mig något hittar ni mig i Macsal nummer 1 på MDH. Mitt nya hem.

Tenta eller lek? - Lek

Tentan avklarad, 2 inlämningar och slutredovisning to go. Vi får se hur det går, och gick. Igår när jag kom hem från jobbet hade vi finbesök så pluggandet fick nöja sig med att ligga orört.
Istället provade vi skor och tittade på alla halsband, armband och örhängen.
Allting var "Alins". Den där Alin verkar vara en riktig favorit, eller så har hon i hemlighet mutat Nova. Till exempel som när de har sådana här allvarliga samtal.
I veckan blir det Dagishämtning, men bara mig, för Alin jobbar ju. Så då ska jag ta och muta mig tillbaka, så att det blir "Mila" igen. Kanske med extra mycket bus i bollhavet?

Tack, Tuna Park.

En sak jag inte uppskattar är att komma till jobbet och inse att Tuna Parks avloppssystem har pajat. Och det luktar, bokstavligen, bajs och gammalt avlopp i gångar och självklart allra starkast utanför vårat lager och INNUTI lagret.
En sak som jag uppskattar ännu mindre är att komma till jobbet dag 2 och inse att det fortfarande inte har åtgärdats.
En till dag i gammal avloppslukt, med panik för kommande tenta med mindre än 24 timmar kvar.

Tentatider

Det har varit en lång vecka. Med extra många å. Skola 9-5, tidningsformgivning, helgjobb, invigningar och nyckelsökande.
Igår skulle vi försöka läsa på lite hos Karlsson. Hon hade gjort jordens godaste kycklingssoppa och cheesecake till mig och Louise. Underbart!
Men, vi råkade äta upp tiden och helt plötsligt var klockan 23.20.

Och, ikväll trotsar jag allt vad tenta heter och låter Hagge bjuda mig på bio.
På måndag är den, tentan från helvetet, så egentligen borde jag begrava mig under böcker, anteckningar och begrepp.
Så, jag tar ett wildcard och låter det gå som det går.
Håll tummarna för mig, vänner!


Burger King premiär

Igår var det dags - invigning av det Burger King Bella kommer driva. Det är en otroligt fin restaurang och grym personal. Tog max 3-4 minuter för över 100 personer att få mat. Grymt!
Nova var riktigt stolt över sin mamma och sa "Mammas jobb", "Hamburgare" och "mera" mellan tuggorna.

It's all organic.

Såhär kan en ekologisk säng se ut. Det vill säga när den är bäddad med lakan gjorda av ekologisk bomull. Isbjörnarna kan känna sig trygga när de ser sig om i vårt sovrum. It's all organic.
(Förutom den där isbjörnspälsen ni kan skymta vid Hagges sida.
Men han har fångat den helt själv, någon tjuvjakt vill vi inte bidra till.)

Så himla Mille

Jag måste erkänna det själv, jag har blivit lite av en nörd. Åkte upp till Stockholm idag, och satt hela vägen och funderade kring hur linjärer och serfier blir enhetliga. Det vill säga vilken ansvällning typsnitt har, och vilka som då passar ihop.
På vilken sida i tidningen vilka bilder ska sitta, om det kan bli bra med en motsatt diagonal, och om vertikal- eller diagonalantikva passar bäst i layouten. 
Efter det gick tankarna över på skillnaden mellan solceller och solfångare, ni vet de ena producerar värme och andra el, hur man kan få det större och starkare i Sverige, och hur jag ska utforma nästkommande artikel.
Efter en lång tyst timme stegade jag in på H&M Home och fick syn på lakan i ekologisk bomull.
Till halva priset.
Hagge köpte dem till hem till oss.
Fast det vet han inte om än.

Ett nytt år

Nyår var precis som jag ville. God mat med de bästa människorna, Mojitos, härj, sång, tal och ni vet allt sånt där som hör nyår till. Tack vare alla fina människor blev det bara bäst.






Idag fyller min lille kusin 21.
Och jag kan inte vara där, utan måste stanna hemma och jobba. Det är lite tufft, men man måste ju betala såna där otroligt onödiga saker som hyran.
Grattis igen lille du! PUSS

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus