< Till bloggens startsida

Hemma

Borta bra, hemma bäst - kanske lite extra med tanke på vad som hände igår. Men det har varit underbart. Vakna till joller och det första man möts av är ett stort, tandlöst, leende. Underbart. Det har varit riktigt bra. Och jag känner att jag har kommit Bella närmare efter våra många, många samtal.

Men, tyvärr så hade magkänslan rätt. Och nu har jag ett val att göra. Det vore så mycket enklare om det bara var one way. Ni vet vad jag menar. Problemet är att jag har aldrig känt just såhär. Det är något speciellt den här gången. Och det är ju inte en främmande känsla. Det är "går-inte-att-äta-känslan". Illamående. Det tar stopp. Tyst och matt, som om det bedövar liksom. (Nej, det är inte tal om någon graviditet)
Så det blir väl inte mycket sömn inatt heller.
Förklaring ges närmare till de närmsta. Sen.
Lilla, söta, prinsessan. I klänningen och skorna jag gav henne!

Det sprudlar

Lycka. Gnistror. Pirr. Förväntan. Längtan.
VI SKA TILL PARIS!!!

Tekniksnillet (läs teknikmille)

Jäklar vilken teknisk ådra jag har plockat fram. Som ni läste innan hade jag problem med att öpnna ett dokument. Så jag fick göra om det i ett annat format, flytta det och sedan lägga över det på min mac. Mac kan läsa alla filer, det är därför dom är bäst. Sen kopplade jag in våra nya telefoner på jobbet med de nya modem. (Okej, det fanns tydliga instruktioner, men ändå).

Hade det här varit ett tal hade jag klappat händerna i en "sådärja" gest. Och pustat lite grann. Teknikmille var det, ja!

Och medans jag kopplar agerar Johanna chef såklart. Hon är världens bästa chef, för jag ska få en ny namnbricka!! Haha. Chefigt värre.


Sömnpiller

Retorik i bild - säkert en väldigt intressant föreläsning. Om den hade varit en annan dag.
Att analysera bilder- säkert otroligt givande och intressant. Om det hade varit en annan dag.
Läsa hur det etniska rådet dömer - något jag verkligen skulle vilja göra. Om det hade varit en annan dag.

Idag fungerade föreläsningen som ett sömnpiller. Att föreläsaren verkade prata i slowmotion och att det bara var 2 personer som visste att bilden föreställde en menskopp (det ena var en kille) gjorde inte det hela mer levande.
Har det att göra med att vi kom hem kvart över ett igår natt? Eller har jag bara tusen andra saker att tänka på?

Nu står jag iallafall på jobbet, försöker förgäves att öppna ett dokument skrivet i pages. (socialt kontext = macanvändare) Och vill bara slita mig i håret. Men det låg ett par kinderägg här till Johanna. Så jag tog och åt upp ett. Kanske socker gör dagen lättare att hantera?

Frank - the lamm

Världens sötaste grej hände precis. En pappa kommer in på jobbet med sin 3 åriga dotter i barnvagn. Precis innanför dörren står Frank - the sheap (ett stort svart får). Barnets reaktion var ; "ÅH pappa titta bä, bä vita lamm" och börjar sjunga.
Hon sjöng hela låten.
Så jäkla söt.


Mitt vinterland

Takbox-montering ikväll och mys med Nova. På torsdag bär det av. Packning, jobb, plugg och träning ska hinnas med innan dess så det ser ut att bli en fullspäckad vecka! Inte mig emot.
Jag tyckte att vägen upp till Sälen var så fin sist. Alla snötäckta träd. Nu kommer det ju även att finnas en supersöt unge att titta på i bilen ♥. 5-6 timmar i bil är alltså ingenting!


Min mjölk är guldfärgad.

Det känns hårt. Jobbigt. Tufft. Att bli äldre och rent av vuxen. Det kanske är så att man växer ifrån varandra, vill olika saker här i livet. Men jag tror inte att det är därför. Jag har, om jag ska vara ärlig, inte en blekaste aning om varför det är såhär. Kanske är jag  bortglömd, vid sidan av, eller bara bortvald. Eller så är det kanske något jag har gjort eller sagt. Men jag kan inte, trots allt gubblande, komma på vad jag skulle ha gjort.

Jag har haft allt i min uppväxt, och har alltid varit lycklig. Fått allt jag velat. Familj, släkt och vänner som är bäst i världen. Så kanske, kanske, kan man säga att man inte ska gråta över spilld mjölk. Men min mjölk betyder guld för mig.

Min afrikanska gen

Första passet afrodans, check! Det var faktiskt riktigt, riktigt kul. Det kommer bli standard på torsdagar framöver. Nu sitter jag och försöker skriva min projektbeskrivning. Åker tidigt som tusan på torsdag och då måste den vara klar. Dessutom måste filmanalysen också vara halvklar.

Hur som helst. "Det är mycket nu", den frasen har jag använt av flera olika anledningar idag. Vissa mindre bra. Det är lite som ett nedslag på något sätt. Jag känner med dig, självklart, men å andra sidan kanske detta bara är nyttigt. Det visar väl sig. Men jag måste säga att jag har svarta fjärilar i magen. Incidenten i butiken idag gjorde ju inte tankarna färre. Just nu är hjärnverksamheten på högvarv och jag försöker tänka på vad som kan göra det säkrare. För det är riktigt, riktigt obehagligt. Som Malin sa "vad hade hänt om det hade varit någon av oss som hade stått där". Ja, vad hade hänt? Hade det hänt Malin eller Johanna något så hade inte jag vetat vart jag skulle ta vägen. Usch, vill inte ens tänka på det.

Just nu skulle det kännas skönt att prata av sig. Bara att någon skulle säga till mig att allt skulle lösa sig och bli bra. Men jag vet inte... Att Hagge har svårt för seriösa samtal är ju ingen hemlighet, och jag vet inte vilka öron jag annars ska bomba med mina tråkigheter. Man vill ju inte tråka ut sina vänner.

Iallafall så tänker jag på dig. Och du är inte ensam, det vet du!


Vad händer?

Hm, vad händer? Allt och inget, känns det som. Träningsvecka, nästan. Förutom igår, då var det chokladprovning och rött vin. Det röda vinet; faktiskt bättre än jag trodde. Jag har haft en föreställning om att jag bara tycker om vitt, tji fick jag! Det är nog super gott med rött till mat och sånt. Vuxenpoäng till mig.
Imorgon blir det Afrodans. Ska bli superkul att testa, dessutom ska 6 tjejer från klassen följa med, och sedan ska det avslutas med middag hos My.

Idag blev det jobb, vilket behövs. Nu kanske jag lyckas skrapa ihop till hyran nästa månad. Vad menar jag nu med det? Att jag är pank? Nej, men jag kommer nog vara i nästa månad. Det har inte blivit, och kommer inte bli, så mycket jobb i Januari. Vilket beror på mina dubbla "skidresor".
Jag ser fram emot nästa helg. Få mysa och kanske även åka pulka med Nova. Och dessutom min aromateraipbehandling jag fick av Martin och Bella (aka Novas föräldrar) i julklapp. Ansiktsmassage och en massa krämer kan ju aldrig slå fel.

Schemat på den här kursen är ambitiöst. Men fick en bra grupp (tror jag iallafall) så det känns rätt okej. Däremot så är de heldagarna jag har spenderat i skolan lätträknade. Och därför känns det väl lite "tuffare". Men, det är väl så det ska vara!

Provning

Efter en otroligt rörande föreläsning av en mycket duktig retoriker kan man tro att inspirationen flödar. Men icke. Den här kursen blir nog rätt krävande. Hur som helst, jag och Malin ska snart gå och hämta Farmor. För att sedan gå på chokladprovningen vi köpte till henne i julklapp. Vilket innebär den enda gången man faktiskt kan moffa utan att känna sig väldigt glupsk. Det är båda tillåtet och ett måste att käka kakaogrädde!

Tålamod är inte människans bästa vän.

Då var man igång med impulsköpen igen. Idag har det blivit tröjor och ljuslyktor. Igår tvbänk, en hel del smått och gott, självklart även värmeljus, på Ikea.
Trots att det finns en risk för att paja Hagges "manlighetsimage" med detta, så skriver jag det iallafall.
Jag är ju så superivirig. Så när vi kom hem igår runt halv 10 ville jag genast slita upp alla kartonger och skruva ihop tvbänken. Vilket jag också gjorde. Så medans jag står där med skruvdragare och hammare i högsta hugg går Hagge in i sovrummet, tänder en massa ljus och tittar på en film. Haha, nu vet ni hur fördelningen ser ut i vårat hem.
Jag är då tekniknisse som fixar med routrar och andra tekniska prytlar. Dessutom står jag oftast för målning, ihopmontering och annat. Förmodligen för att jag har för dåligt tålamod. Jag orkar inte vänta på "jag gör det imorgon" så då är det lika bra att ta tag i det själv. Har man dessutom Bygg & Montage i generna vore det en skam att inte kunna.
Just nu håller Hagge på och försöker klanka ner på mitt bygge och "rätta till" efter mig. Inte för att det behövs, men jag låter honom hållas. HAN kan ju få tro att han är väldigt manlig iallafall.

Studentliv.

Studentkorridorer, idag har vi besökt två olika. Det är ju världens bästa festlokal. Dörrar som står öppna, ingen som klagar dagen efter. Blir man kissnödig och toaletten är upptagen så kilar man in till nästa. Man kan i princip gå in och ut till vem som helst och delta. Hur som helst. Nästan när som helst.
Studentkorridor kanske "is the shit"?

Du är vad du äter

Kom på att jag inte har skrivit om mina provresultat. Blodproverna alltså. Jag visste ju redan att jag var underviktig och sen får jag hem ett brev om att alla vitaminer var okej, jag hade ingen infektion. Och sen stod det följande; "Blodvärde 161". Vad fan betyder det då? Så jag drog iväg ett sms till Nurse Michas och fick förklarat att det betyder vätskebrist.

Så nu mina vänner, nu har undertecknad skickat iväg ett mail till ingen mindre än Anna Skipper. För att få lite råd och tips hur jag ska kunna gå upp mina 3 kg, vilket var ordinationen, innan våren. Och jag fick t.om. svar. Det som var lite läskigt var hur hon kunde veta att jag är student. Som ni ser i mailet nedan. Eftersom jag inte skrev något om det måste hon ha kollat upp mig. Scaary!

 

Hej Emilia,

Du behöver lära dig mera om din kroppstyp och hur den fungerar. Alla är vi olika från födseln, och vissa är lite tunnare och kommer aldrig bli lika stora och kraftiga som de med den kraftigare kroppstypen.

Skulle givetvis helst se dig på en veckas kurs hos mig i Turkiet så du fick en större förståelse för hur just du skall förhålla dig till din egen kroppstyp, vilken mat som passar bäst, träning, dagliga rutiner mm. du skulle där få lära dig hur du bäst kan komma i balans och utnyttja alla de fördelar och den potential just du med mycket Vata kvalitet besitter. Men förstår också att det kan bli väl dyrt för dig som student.

Jag skulle vilja att du startar med att läsa boken Perfekt Hälsa av Deepak Chopra som handlar just om Ayur Veda och de olika kroppstyperna. Den är en billig investering. Kanske finna på biblioteket att låna tom?!

Läs där särskilt om Vata konstitution. Jag är säker på att du kommer känna igen dig!
Små mål ofta är bra. Ingen rå mat utan varm, mjuk, smörjande och våt skall den vara. Tänk varm gröt istället för musli. Potatismos istället för torr, kokt potatis. Grönsakssoppa eller grytor istället för rårivna grönsaker. För mycket fibrer kan också skapa problem för känsliga Vata magar. Ät hellre dinkelsiktsbröd och liknande.

Varma bad, sol och värme, mycket fett både för insidan och utsidan är mycket bra för den torra, kalla Vata personen.

2 tsk kallpressad linfröolja varje morgon är bra och smörjande.
En proteindrink 3-5 msk i ett glas vatten mellan målen är också bra.

Produkterna hittar du på skippersmart.se

Mvh

Anna Skipper


As we go one, we remember all the times we had together.

Jaha, då är Henkeman påväg till Uppsala för att påbörja sitt studentliv. Vi håller tummarna för dig, du kommer klara dig utmärkt! Och om du känner dig ensam finns vi här hemma. Jag förstår att du inte vill ha "gänget" med dig när du ska göra ditt första intryck. Kan ju misstolkas. Och dessutom håll in på svordomarna!

Det är nu det är dags att inse, att alla gör sina val och går vidare. En del flyttar, en del försvinner mer och mer ändå. Det är väl så det är att bli vuxen. Man vill göra mer än att gå ut på Harrys och Nybron. Även om jag trivs som fisken i vattnet, och har så kul med mina vänner (ni är fan bäst!) så måste det ändå hända saker i livet. Och man måste definera vem man är. Och kanske vad man ska bli.

Så är det, och ja, jag är lite nere idag. Det känns ju surt att en av oss ska flytta och bara komma hem då och då. En omställning helt enkelt.

Från det ena till det andra; Mac, lycka till ikväll! ;)

Klappat och klart.

Sådär, då var projektet och litteraturuppsatsen inskickad. Redovisning imorgon och sen så. Sen är det klart. Jag är lite ledsen för att jag missar Afron jag, Jimmy och My skulle gå på idag. Måste jobba till sju. Så jag vet inte om jag ska gå på combaten eller inte. Stora problem va?

På tal om problem så har de "mystiska" samtalen börjat igen. Dolt nummer och inget som säger något, bara andas eller snyftar. Som det var ständigt ett tag för ca 2-3 år sen. Men men, får du ut något av det så visst. Men jag orkar inte igen. Lägg bara ner.

Bodyjam

Idag var jag på mitt första pass Bodyjam med My och Frida. Jäklar vad kul det var. Man kan sammanfatta det såhär; Dans.
Man dansar lite olika stilar. Salsa & Hiphop mest. Det var otroligt kul men lite svårt med stegen såhär första gången. Timmen bara flög iväg, helt plötsligt var det dags att sluta.
Det blir fler gånger vill jag lova.

Så nu, Jimmy, har jag lärt mig grundstegen i Salsa. Alltså redo för den salsakursen vi skulle gå. Mycket att göra den här veckan med kursavslut på fredag. Nästa kurs blir en riktigt mardröm. Föreläsningar fem dagar i veckan. Förmiddag och eftermiddag som det ser ut nu. Haha tufft va? Nu börjar 40-timmars veckorna!



Sälen del 2
















Sälen 2010

Mer bilder kommer!

Wanted, dead or alive

Nej, jag ska inte ha något Bon Jovi snack nu. Men det är lite av mitt motto just nu; Jag ska fan till sälen imorgon oavsett vad. Igår kväll var vi hos Johanna och firade. Jag trodde jag blev allergisk mot le cats när näsan täpptes. Guess what, det var ingen jävla allergi utan början på en fet förkylning.

Så idag har jag vilat, vart på apoteket och spenderat en och annan hundralapp. På sånt som säkert är skit egentligen... Förutom Nezeril och Ibumentin då. Men ni vet ju hur jag är, köper alla naturläkemedel jag kan hitta som det står "mot förkylning" på. Dessutom dricker jag nu; Grönt te. JAG DRICKER INTE TE, jag tycker det är äckligt. Men jag ska fan till Sälen och om te nu ska vara så jävla bra för kroppen så är det bara att dricka.

Jag har börjat packa iallafall, än så länge har jag fått med enbart bikinin. För Henke har en eldriven utomhusjacuzzi och den ska inte missas. Med eller utan feber! Så det så.

Fint besök på jobbet



Kanske en blivande boxare? Med tanke på den högersving hon försöker ge mig här! =)

Johanna 22

Grattis min vän! Äntligen 22! Ikväll blir det värsta muffinsarna med frosting och överlämning av vårat väldigt dekorativa paket jag trixade med häromdagen!!



Det är ingen fara - jag mår bra

Jag vill bara varna känsliga läsare, detta innehåll kan anses som chokerande. Men lugna er - jag mår bra!
Här kommer det:
Igår var jag (Ja, jag vet - var du?!) på handboll i sporthallen. Och jag vet, man kan tro att det har hänt något allvarligt med mig, som att jag skulle vara sjuk, ha blivit psykiskt störd eller liknanade. Men, jag tog en för laget helt enkelt. Hagge tjatar alltid på att jag aldrig följer med på något sportevengemang som alla de andra flickvännerna. Så nu, nu står han i skuld till mig. Undrar vad vi ska hitta på som han nu Måste följa med på...

Så, nu har jag gjort årets insats och min årliga handbollskvot. Jag ser hellre på fotboll (Om Adde spelar) eller hockey (om det blir slagsmål). Den enda riktiga sport jag faktiskt tycker är väldigt kul att titta på är just Basket. Inte så konstigt kanske när man har ägnat halva livet åt det. Spelade i sju år, gick basketinriktning på högstadiet och har en hel familj som har ansträngt sig och deltagit i det. Malin spelade ju också. Till och med Morfar tyckte om det, även om det för honom heter korgboll.

Mamma och Pappa följde också med igår, kanske för att se så att det faktiskt inte var något allvarligt fel på mig - som faktiskt var den som föreslog för dem att vi skulle gå.
Tack för biljetterna iallafall!

Grattis!!

Idag fyller min "lilla" kusin 20 år! Trots att han är min dubbla (eller kanske trippla) storlek kallar jag honom lilla. Min lilla lillebroder. Fast genetiskt korrekt min kusin. Så idag är vi i Sandviken, ganska insnöade (det är sjukt mycket snö) och ska äta oxfilé och tååårta!


2010

Nu måste jag sära på inläggen. Detta kan inte beblandas. Det kan verka hel sjukt. Nyårsafton, så lyckad! Tack alla. Jimmy vs Michas & Me i dans/sångbattle. Råkade bada Torsken i champange och klickade verkligen med Lange! En väldigt trevlig man, vi hade mycket att prata om. Så var det med det, OKEJ?! Haha.

Middagen blev perfekt, förutom att det blev lite för mycket Mintu till räksoppan. Och lite för mycket vin till filén och lite lite för mycket Baileys till pannacottan. Nej då, det var ur kul. Efter ett super skönt samtal var det dags för 12-slaget och vi räknade ner sju gånger innan vi insåg vilken klocka som gick rätt.
Jag och Mackan grät en skvätt tillsammans till raketerna.

Runt kvart över tre skickade Henke hem oss, men vi gick bara en trappa ner. Där visade det sig att jag skedade med Mackan. Men trodde det var Jimmy, hade glömt att han gick hem mitt i allt. Så när jag ska ta min "walk of shame" halv 10 säger jag " Jimmy, jag går nu" och Mackan ger mig en high five...
Haha. Så där gick jag hem, sminket utkletat. Strumpbyxor som det bara var trådar kvar av, håret rufisgt som aldrig förr. Och med linser som har vikt sig i ögonen, jag ser alltså nada. Ja, vad ska man säga. Jag kan ju bara tänka mig vad alla måste ha tänkt som åkte förbi mig. Men men, sånt får man ta när man firar in det nya året som vi gjorde. Vad gör vi? Nu ........ hahaha!

Gott nytt jävla år!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus