< Till bloggens startsida

Det svarta guldet

Redan torsdag, dagarna bara springer iväg när man har semester, och kryper när man jobbar.
Självklart har det varit uselt väder också.
Igår var en otroligt seg dag, jag var så sjukt trött.. Vi var på Harrys i tisdags och igår gick jag upp kl.7 och drog mig ner till Tvättstugan.. faktiskt så somnade jag inte om sen heller.
Så jag levde på just en sak igår, kaffe - det svarta guldet.

På Harrys var jag typ för ett år sen, men inte hade det förändrats det minsta. Samma usla musik, jag fattar liksom inte riktigt hur man dansar till super techno. Det är absolut inte min grej, och dom förstör varenda låt med att mixa till den.
Människorna var också lika, kändes ju i och för sig skönt att känna att man fortfarande är ung och får sådana erbjudanden, så det inte lyser sambo om mig, men det är nog ingen risk, haha.
Och vad gör vi då? Dumma som vi är tackar vi nej varje gång, på Malta var det annorlunda.. Men då kunde man liksom ta drinken, vara trevlig en stund och sen enkelt försvinna in i folkmassan för att slippa se människan. Men på Harrys? Går inte riktigt att jämföra.

Tvättstugan var mindre trevlig när jag kom dit, ramlade ut minst 20 tuggade tuggummin ur torktumlaren. ( Pontus, jag överdriver inte, haha) Och vad gör man? Jo städar upp, annars kommer någon stå och ringa på min dörr 2 minuter efter jag hade lämnat den.

Igår var det middag med både Mormor & Morfar, Farmor & Bengt och såklart mina söta föräldrar.
Igår kom även  Michas hem från Tunisien, förmodligen kan man nog även kalla henne för " Det svarta guldet" nu. Tyvärr så sågs vi inget då, men det hinner vi nog idag!

Mina första böcker till högskolan kom idag, härmodagen berättade jag för min morbror att jag hade köpt böcker för typ 2000 och tyckte det var sjukt dyrt ( Trots att Ponta tha man betalade en bok åt mig ) , då säger han såhär:

"Men vaddå, är inte du studieledig?"
Jag svarar Joo, lite tveksamt.
"Men, betalar inte din arbetsgivare böckerna då?"
Förvånat säger jag Nej varför skulle dom göra det?
"Det gjorde Volvo åt mig när jag pluggade, och jag var också bara studieledig, inte tjänstledig"

Volvo äger!!


Någon..

..verkar ha ångest för semestern snart tar slut. Haha.
Och någon, som inte kan hålla fingrarna borta gick in till jobbet idag, och har kollat mailen varje dag trots att jag fick ett rejält smshot ifrån Michan, det lät ungefär såhär:
"Om du inte slutar att kolla mailen på semestern kommer jag tjalla för din POETchef."
Hahaha.

VI satsar på imorgon då!


7 dagar

Nu är det bara en vecka kvar till det är dags att börja jobba igen. Det är med blandade känslor, semestern har varit helt underbar. Men jag ska bara jobba fyra veckor nu, sen är det dags för skolbänken.
Jag har fått tag i ett schema för dom två första kurserna man kommer läsa parallelt.. lektioner mån, tis, tors och fredag.
Bara fyra timmar om dagen. Men jag vet, det är så mycket utöver det.
Jag ser verkligen fram emot att begrava mig i böcker och uppgifter! Haha, som en riktig nööörd.

Idag ska jag ta itu med Elon. Som skickade med mig fel kolfilter till min fläktkåpa hem, det var ca tre ggr för stort för hållaren. Suck. Så vi lyckades bara få upp den halvvägs. Nu måste vi säkert vänta en vecka extra, minst. Innan vi får ordning på allt. Men men, jag är rätt glad ändå!!
Så så fort den kommer upp ska jag lägga ut bilder på hur det har blivit med allt.



Mer semesterbilder kommer sen!


Tv4 nyheter.

Igår när jag såg nyheterna på Tv4 blev jag lite smått upprörd. Där var det en människa som stod och pratade om terrorister i Saudi Arabien, jätte hemskt. Tydligen så hade vissa blivit rejält misshandlade och en del kastade i fängelse.
Då säger han såhär.. "Dom hade ingen rätt att få en advokat och dom hade ingen rätt att ifrågasätta häktningsbeslutet."
Nej, det är ju förjävligt, MEN, då vill jag fråga honom såhär;
Vad har kvinnorna i ditt land för rätt? Har dom rätt till en advokat? Har dom överhuvudtaget rätt att gå ut utan att ha fått tillstånd av en man?
Nej det har dom inte, men det är tydligen inte så stort att man tar upp det på nyheterna.

Då undrar jag, är det för att det har varit så i många många år så ingen uppmärksammar det längre? Eller är det så att man inte får lika stor respons ifrån allmänheten?
Jag har tusen frågor om det här, och funderar över vad jag kan göra för att någon ska inse att det inte går att trycka ner kvinnor hur som helst i dessa länder. Åker jag dit och protesterar blir jag förmodligen inlåst eller stenad.

Såhär skriver aftonbladet igår:
"Kvinnor får inte rösta, inte köra bil, inte cykla, inte uppsöka läkare, lämna huset eller resa utan tillstånd ifrån en man. Kvinnor har rätt att äga, driva företag, gå i skola samt öppna eget bankkonto, men måste ha tillstånd - från en man. Allt som allt innebär detta färre rättigheter än de svarta hade under apartheidregimen i Sydafrika."

Vart sitter artikeln då? Jo första sidan där ingen läser.
Jag kanske är lite feminist - men det behövs fan i den här mansdominerande världen.

Syster yster dag.

Väcktes av att Malin ringde imorse vid halv tio, självklart ljög jag när hon frågade om jag sov och sa att jag inte alls gjorde det. " Jag kommer och hämtar dig om en halvtimme".
Jaha tänkte jag, bäst att gå upp då, så sen stod jag där och väntade när hon kom glidande i Freddes BMW.
Vi åkte hem till mamma och pappa för frukost och sedan ut till Tuna Park för att fynda lite, dock så inhandlades inte en enda pryl på rean, Malin fick ett par gratis skor när jag köpte ett par dock, så det räknas väl kanske .. Tag två betala för en äger.

Resten av dagen har vi tillbringat i varsinn solstol och i stort sett bara målat naglarna, inte hela tiden såklart.
Funderar på om jag snart ska ta mig hem och duscha, vill inte störa Fredde när han sätter dom sista plattorna. Imorgon ska jag försöka måla taket.. Om det regnar vill säga.

Ikväll blir det letande efter filmen Predikanten, har letat hela veckan efter den där jävla filmen alltså. Och eftersom den allt mer  verkar obefintlig, dessto mer vill jag ju se den. Ska försöka få Malin att köra mig till Rix video, haha det enda ställe jag inte har letat på är Eskilstunas videouthyrning. Förhoppningsvis har dom den.
Hagge ville vara en liten pojke igen och spenderar dagen med sina vänner på Gröna Lund, sött värre! =)



Haha, man får väl bjuda på den där då.. vad gör man inte för sina syskon liksom? Haha..

Bikini.

Idag har det varit sol och äntligen liksom sommar. Vi la oss i Sundbyholm och stekte på. Då slog det mig, JAAA Pontus jag vet att jag är årets tänkare haha, att det är lite konstigt hur vi går runt i bikini som om vi aldrig har gjort annat liksom. Men om jag skulle vara hemma och gå runt i bh och trosor så är det lite mer hysch hysch, då är det liksom inte lika accepterat på något sätt.
Som  i måndags kväll, då var jag, Malin, Hagge och Fredde och badade i hans pool, självklart i bikini. Inget konstigt med det, men sen när han skulle komma hem till oss igår och sätta kakel ( som förövrigt blir skitsnyggt, han är så duktig) så skyndade jag mig att sätta på mig kläder efter duschen.
Men det är ju liksom samma mängd hud, bara det att det är en annan typ av tyg. Hel skumt det där..

Jag undrar hur folk skulle reagera om man gick runt i bh och trosor på stranden, det är ju i princip samma plagg som en bikini men någon skulle ju garanterat reagera.
Och typ i badhuset/gym där alla duschar nakna till höger och vänster med varandra, utan att ens veta vilka dom andra är och då är det helt okej, men skulle man gå runt naken på en fest eller på stranden skulle det bli en hel del blickar.

Kan det vara så att det är för att alla andra gör samma sak? Alla andra går ju i bikini och alla andra duschar nakna, så då är det ju okej. Är man flera som gör det så är det accepterat? Ännu en gång så följer man vad alla andra gör. Det är det som är så himla vikitgt, att inte sticka ut. Även fast man egentligen är precis likadan!

Bara ledig.

Jag har ju kommit på att min semester inte början förrän imorgon, officellt. Jag är ju bara ledig idag,men ändå är det otroligt skönt.
Jag och Mamma började dagen med en powerwalk kl. 8 i vilsta. Det blev 2,5 an och sen hem igen, så nu har jag precis duschat vilket kanske var lite onödigt eftersom det förmodligen blir sol idag i sundbyholm. Om man har tur.
Varmt i spåret var det iallafall och sol hela tiden!

Nu ska vi snart svänga förbi mina värsta konkurrenter, dialect, för mamma behöver ett nytt simkort till sitt mbb. Dom har tydligen avtal där, volvo. Suck.
Vad börjar jag med då på min lediga dag efter motionsrundan? Jo, att kolla jobbmailen. Vaddå jobbnarkoman?
Man kan ju faktiskt inte bara lämna allt trots allt.
Sen måste vi åka ut till borsökna för att ta hand om lite blommor och fota stolar till Marcus! Kommer ett mms sen =)
Kanske skulle vi också svänga förbi Västergården, mormors barndomshem, jag har inget minne av att jag någonsin har varit där.. Så det måste ju bara ses.

Det är synd att livet ibland inte får den utgång man hade tänkt sig, allt kan inte bli så. Men man måste ändå välja vad man vill acceptera och inte. Lite självrespekt och sätta ner foten när det går för långt.


-

Fan vad jag inte passar in...så jävla olik dom andra hos dom.

...nu

S
E
M
E
S
T
E
R
!
!

Sista minuten skämt.

Eftersom vädret även nästa vecka ska vara ett skämt, vart tog sommarn vägen?!, så tänkte jag och Hagge dra en sista minuten, typ imorgon. Bara för att kunna få känna på lite sol och få lite e -vitamin en vecka.
Så nu sitter jag här och letar, men det verkar ju också vara ett stort skämt.
4200:- per person för ospec. tycker jag är ungefär som en normalresa skulle kosta.
Jag hjälpte ju Malin och hennes vänner att hitta en vecka till 4 stjärnigt hotell på Kos med frukost för samma pengar.

Dessutom är jag absolut inget fans av att åka ospec, men att åka spec. ligger runt 6-8 tusen ( HEJ LYXRESA man skulle kunna få för dom pengarna i vanliga fall.)
 Jag vill liksom veta vart man hamnar och så, tänk om man kommer till världens sunk ställe med kackelakor och toaletter som dom hade när vi var i Estland, där jag förövrigt var med Johanna, vilket inte kan vara någon större överraskning haha. Alla resor som inte har varit med familjen är gjorde med henne.

Så vi får väl se, billigaste vore väl att stå på Arlanda med varsin resväska imorgon och ta första bästa lediga platser någonstans. Men det har man ju ingen lust med!







Jag vill jag vill jag vill!!


Lycklig.

Idag är jag lycklig, jag har 1 dag kvar att jobba innan semestern, jag har blivit antagen till högskolan och jag har druckit flädersaft hela dagen!! =)
Det känns som om allt börjar få en klarhet, man kan snart börja ta nya tag liksom.
Dom här senaste månaderna har varit ett enda stort trassligt fågelbo känns det som, det har faktiskt varit riktigt jobbigt, för oss alla!
Men nu börjar man kunna trassla upp de flesta tovor, kanske vågar man hoppas på att gå framåt och att allt går vägen.
Och det verkar så.

Det måste tyvärr ske sådana här tragiska händelser för att man ska se på livet på ett annat sätt. Först då börjar man tänka på ett annat sätt. Men det är ju inget man vill uppleva. Aldrig.
Jag är så glad att jag har så fina människor runt omkring mig. Vi tillsammans, annars hade inget av det här gått, aldrig.
Ni vet vilka ni är!!

Jag älskar er alla.














Sådärja




Anm kod/Utb UG-MV Urval Ant i UG
1 MDH-44808

Textdesign - informationsdesign
180hp, Dagtid, Helfart (100%)
Utbildningsprogram
Normal undervisning
Mälardalens högskola,
Eskilstuna
Grundnivå


BG-17.23


Antagen


18

Karies & baktus

Min tandläkartid stämde dagen till ära, jag hade visst lite tandsten som han petade bort. Men det skulle ingå i priset sa han. Även en tandpolering. Haha, som en jävla bil.. blir både tvättad och vaxad.
700:- gick det dock på.. sådär halvkul och jag frågade om man kunde teckna en sån där tandförsäkring.
Då säger han såhär till mig .."Nej, alltså du sa ju ifrån den du hade, så nu får du inte teckna en ny på 5 år".
Vaddå säger jag, jag var 18 år när jag tog den, men skulle ju egentligen inte ha börjat betala förrän jag fyllde 20, klart som fan jag tog bort den.

Jag var absolut inte på mitt bästa morgonhumör och vi hade en diskussion om vem som egentligen borde ha informerat mig om dom här fem åren när jag tog bort den, eftersom jag då bytte tandläkare.
Han skulle iallafall kolla med sitt huvudkontor. Så där går jag för att betala  och tänker då: Nej, nu jävlar gjorde han mig sur, då ska jag diskutera om att dom lurade dit mig förra veckan, jag menar med mitt jobb så börjar jag liksom 7 varje morgon, och jag har INTE råd att förlora 2 st timlöner, haha!
Så jag fick det för 360 :-..
Hoppas dom inte kommer ner till Cityhuset och upptäcker att det faktiskt inte öppnar 7 utan 10, och sedan ringer min arbetsgivare som säger att jag inte har timlön utan fast månadslön.
MEN, det kan ju hända att jag har 2 jobb, eller 3.

Jag tackade iallafall min lyckliga stjärna imorse att Hagge trots allt har bil, även om jag brukar klaga på den för att det t.ex. inte går att låsa upp om man inte står på passagerar sidan och att man knappt ser ut då det är en spricka som går över halva rutan. Och att man förmodligen aldrig skulle överleva en krock/att volta ( som han har varit med om en gång, det räcker) i den bilen.
Ja, jag vet att jag är rätt otacksam ibland, men jag tycker iallafall att man ska ha en säker bil!

Jag hoppas att ni alla känner igen Tandtrollen..


Igen.

Då var det dags igen, sista onsdag innan tre veckor semester! Jojjo har redan tjuvstartat och springer runt på Playa de Marie. Dagarna känns ju sjukt långa nu bara för att man vet att det är sista veckan liksom.
Imorgon blir det ett försök till att gå till tandläkaren, igen. Får hopppas att dom har sagt rätt tid denna gång.

Mellan den 10-15 får man första besked till högskolan, jag har redan börjat kika lite på böcker man ska ha första kurserna. Men herregud.. 1200:- för en lite tunn bok jag förmodligen bara ska använda ett par gånger. In hell.
Så om det är någon som vet någon/någonstans där dom säljer begagnad litteratur till Textdesign, typ "information design, an introducion" av Rune Pettersson, eller dom andra av hans böcker så är jag väldigt intresserad!! =)

I övrigt så har jag tänkt på en sak sedan i förrgår då jag fick en kommentar. Det är ju uppenbart att du inte litar på honom eftersom jag fick den. Dock så vill jag säga att jag skulle aldrig, göra om samma misstag. Jag skulle aldrig i hela mitt liv byta bort det jag har nu mot det jag hade. Och sen vill jag säga att jag hoppas att han inte gör dig lika illa, och att jag verkligen hoppas människan har förändrats. Stå på dig.

I lördags!

Jag måste säga att jag har världens bästa vänner, igen!!






Grattis till mig.

Grattis till mig idag, jag blir gammal. Haha.
Nej, jag vill säga tack till alla som firade mig i helgen, jag blev så glad att det var så lyckat.
Jag fick så mycket fina saker, tack alla! Har fått tagit fram vaser till alla blommor, hör ju verkligen inte till vardagen att det står typ 5 vaser med rosor och liljor här.

Jag har världens bästa vänner, och jag har världens bästa familj och släkt!!

Mer om dagen senare, när jag har fått alla nya bilder. Nu får det bli från förra året när jag fyllde 20 istället.



Ikväll..

Ikväll ses vi alla som vill och kan!!


Jocke-häng.

Då blev man besökt ännu en gång av Jocke på jobbet. Riktigt sötnos är han. När jag jobbade på statoil kom han och besökte mig där. Inte ens där KÖPTE han sin joltcola. Nej nej, den hade han med sig.
Idag hade han dock en CocaCola, han hade vunnit pengar! 
Han frågade direkt efter puttefnasken ( aka chefen ), men han var ju inte här så det fick duga med mig.

Det är ändå trevligt när han kommer och håller mig sällskap, han hade semester nästa vecka så då skulle han komma och hänga mycket sa han. Haha.
Imorse blev det tidigt, kl. 7 kom Michas och Fatih utanför och plockade upp mig, sen bar det av till Flygplatsen.
Det blev ett gulligt farväl mellan the couple. Nästan så jag fällde en " jag blev rördtår".

På vägen hem var Michas tok nervös, vi fick ju absolut inte repa fälgarna. Det var dom sista instruktionerna vi fick, dom var typ värda mer en hela bilen. " Alltså gör vad ni vill , repa hela sidorna, men fan inte fälgarna".
Haha, så vi skulle då byta bil till Opeln och låta volvon stå. Just pga av dom berömda.  Så jag körde opeln till Michas föräldrar, men fan vad det stank bensin i hela bilen när jag kom fram.
Leffe sa något i stil med " DET ÄR INTE BRA, STANNA", så det fick bli volvon som följde med på våra äventyr iallafall.
Förövrigt så vill jag berömma Michas för att du inte förorsakade en enda olycka, haha nej men du körde faktiskt riktigt bra. Jag var bara rädd en enda gång!!


Cityhusets egen pappa björn.

Igår när vi vandrade hem ifrån Åbryggan kärvade mitt cykellås, IGEN! Det gick verkligen inte att öppna. Det var ett sånt här sjukt stort ifrån Classe. Så jag fick låna fröken Grips röda fara då jag skulle till Tandläkaren kl. 8 imorse.
När jag väl har kämpat mig upp ur sängen och till folktandvården säger kärringen så här till mig:

"Hm, du ska inte vara här förrän nästa torsdag".
Jaha säger jag, vad konstigt. Det stod den 2/7 i mailet ni skickade till mig.
"Mm, jag ser det, men vi har skrivit fel"

Snacka om att det inte gjorde min dag! Men det gjorde pappa Björn Christian. Cityhusets egna hantverkare, han brukar hjälpa mig med att fixa saker och så. Och idag frågade jag om han inte kunde hjälpa mig med mitt förbannade cykellås. Det kunde han ju såklart, men först skulle vi hämta bultsaxen.
När vi gick där i bakgångarna i cityhuset slog det mig att han ser ut som en björn när han går. Och då menar jag inte en gullig teddybjörn utan mer en stor isbjörn, han ser faktiskt rätt farlig ut. Haha. Iallafall så gick vi ut och till min cykel, lilla jag, stora Christian med världens största bultsax. Måste ju ha sett sjukt kul ut! Men låset gick iallafall upp och nu har jag köpt ett nytt lås med sifferkod. Så nu kommer det att gå upp varenda gång!!



I helgen smäller det!

!

Jag vet inte vad man riktigt ska göra för att bli liksom godkänd? Ska jag vara som alla andra? Jag tänker inte sitta och titta på och även om det är något som jag tycker är fel hålla käften. ALDRIG i livet, jag är inte sån. Och kommer aldrig att vara sådan.
Sen om ni vill ha det så, så fine! Alla nöjda och glada på det sättet så visst, men det är fan inte jag!!

Jag måste väl också få ha mina krav, och om mina krav är att man håller sina löften så är det så.
Sen vet jag inte om man behöver bli klassad som toffel för det?
Eller om man ska bli klassad som det om man kör hem sin flickvän på natten? Ser till att hon kommer hem säker.

Take it or leave it helt enkel!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus