< Till bloggens startsida

Dagens tankar

Vardagslyx. Hårinpackningar, ansiktsmasker, kroppssmör. Varför unnar man sig inte det oftare? Efter ett par timmar i kurslitteratur om stilistik ansåg jag mig förtjänt av dessa. Förutom ansiktsmasken, den saknades i mitt skafferi. På tal om kurslitteratur har jag läst en så torr text. Rubriken "Kärleksbarn eller horungar?" verkade lovande men icke. Det handlade om syntax, paratax, hypotax, högertung text... behöver jag fortsätta?

Jag har dessutom ur samma bok fått lära mig om att vissa adjektiv anses som kvinnliga, exempelvis "bastant", "behändig" och "behagfull". Det enda exemplet boken tog upp som var typisk för män var "stilig". Behöver jag tillägga att boken är skriven av en man?

Det är inte konstigt man blir lite feministisk i dagens samhälle. Så jag funderar på att slå mig in i ligan. Men Hagge skulle förmodligen inte uppskatta om jag visade mitt feministiska engagemang genom att sluta raka mig under armarna. Så jag börjar i den akademiska änden. Och hittar på ord som är typiska för män. Som "hårig", "svettig" och "kraftig".  Orre bidrog snabbt med "omedveten", "opålitlig" och "känslokall" till min ordlista. Inga höga tankar om män där?


I nästa vecka


Om en vecka har vi umgåtts en hel helg, plus en Micke, förmodligen Bambi på hal is, och minus en Marcus. Som prioriterar torra föreläsningar och glasögon-snubbar före att sova i minus 18 grader och smälta snö för att få vatten inomhus. Inte okej!

Katastrofen

Jag läste precis om katastrofen på Aftonbladet, det är tragiskt och helt sjukt. Vad som är ännu mer sjukt är människorna som kommenterar... Jag är helt mållös. Det mesta handlar om jordens undergång och att domedagen är kommen. En del säger att det kommer att komma 2012 och när jag börjar googla hittar jag massor med sidor som heter just "domedagen 2012."
Tydligen sker ett polskifte då och ingen vet vilka konsekvenser som kommer ske. Men de här människorna är otroliga. Skyller på Gud och allt möjligt. Eller är skadeglada för jordens undergång. Kolla på den här till exempel 
"Det är: The Inconvenient Truth. Regeringar vill inte skapa panik eller är duma nog och tror på det de säger. Jag tror på det tidigare. Det är något större på gång än miljöförstörring, alla avgaser från bilar, industri och växthuseffekten. Det är - POLE SHIFT - se link: http://survive2012.com/index.php/geryl-pole-shift.html POLE SHIFT kan utrota all liv på Jorden och vi kan bara sitta i den skiten och se på. HAW! HAW!"

SF

Ikväll måste jag stå över en vinkväll hos Michas, tråkigt nog. Jag hade faktiskt sett fram emot det som ni förstår. Min hälsa protesterar, jag vill inte utsätta den mer. Hoppas på en raincheck i veckan istället. Om det finns tid. Så jag och Mac beslutades oss för att chilla på bion. Snabba cash har jag velat se länge, mycket beror på utseendet på J.W. Ingen dålig kille det inte!
Men jag har hört att den var under förväntan av många, det visar sig väl.

Mindre än en vecka kvar till avfärd. Jag räknar som vanligt dagarna!

Tragiska samhälle

Från något så kul som bilder från i onsdags till något mindre kul. Igår när jag och Frida var ute och vandrade för att hämta Saaben ser vi en flicka. Hon sitter mitt i snön, mascaran har flutit ut över hela kinderna och hon snyftar. Kanske är hon 14 år, kanske yngre. Människor passerar förbi henne som om hon vore luft. "Vi måste stanna" säger jag och det gör vi också.

- "Hur mår du?" säger vi och hukar oss ned för att hon ska kunna se oss.
- "Inte så bra" snyftar hon och börjar gråta på allvar igen.
- "Kan vi hjälpa dig med något? Ska vi göra något?" vi är nu halvt förtvivlade eftersom hon samtidigt försöker tända någon typ av "cigarett". (Jo, det var nog tyvärr en joint.)
- "Nej, jag ska gå nu." säger flickan och tar på sig sina solglasögon. Likt bambi ställer hon sig upp på ostadiga ben och går därifrån. Tårarna strömmar ned för hennes kinder.
När hon har gått upptäcker vi att 3-4 äldre människor har stannat nu. Förmodligen av nyfikenhet. På vägen därifrån var jag upprörd. Hon var max 14 år, hon låg i snön och man behövde inte vara ett geni för att se att hon mådde dåligt. Till alla er som passerade oberörda: Varför? Det kunde vara er dotter som låg där. Ni är vuxna människor och hon ett barn som råkat illa ut.
Är det så att man inte vill lägga sig i andras liv? Eller är vi så upptagna med våra egna meningslösa tankar att vi inte har tid att hjälpa andra? Funderar vi på bokslutet eller på försäljningssiffrorna från förra veckan? Eller kanske tänker vi på vad vi ska laga för mat hemma ikväll.
Min poäng är; vi kan inte vara så upptagna att vi inte kan stanna till och hjälpa en gråtande flicka som ligger i snön. Att vi inte gör det är inget annat än tragiskt. Och när någon då tar initiativet och hjälper henne, då stannar man inte för att nyfiket höra vad som sägs. Om man stannar, då hjälper man till.
Efter vi hade diskuterat detta halkade vi in på ett annat spår. Hade vi gjort samma sak om det var en kille som låg där? Efter vi vridit på frågan ett par gånger kom vi fram till att vi hade gjort det - om det hade rört sig om en kille i hennes ålder. Hade det legat en äldre kille där, påverkad, vet jag inte om man hade vågat. Vad hade ni gjort?

Ett par till...

Självklart även dom svartvita. Jag ska sluta - någon gång!

Ett par bilder från igår

 




 

Men det kommer mera. När dom släpps på facebook, det vill säga när jag snor dom från Anna eller Louise! (Och ja, jag har en dille på svartvita kort. Jag har blivit besatt av dem.)


Wawa-wiwa

Som bekant drar jag och 5 tjejer ur min klass till Paris i vår. Och genom ett ex råkar jag känna 2 personer som bor där. En av dom har jag hållit kontakten med i alla dessa år. Fantastiskt i sig, men vad som är ännu mer fantastiskt är att han har precis bjudit in oss till ett antal events när vi är där.

Igår fick jag ett meddelande från honom där det stod att hans kompis, som är champangeproducent, skulle komma samma vecka som vi kommer. Och han tyckte vi skulle vara hos honom innan vi gick ut. Champangeproducent = gratis champange till oss= Ja Tack! Detta gjorde ju självklart inte att jag längtar mindre. Så jag ska stilla min längtan genom att i detta nu spatsera hem till Anna för ett glas vin.

Tjingeling så länge.

Maxime K. Truchi-Oblette

Maxime K. Truchi-Oblette Emilia Gillström: Hey i have plan a before @ home with my friend producer of champagne the week who are in france (my english is too bad sorry ) :)

Yesterday at 10:40pm · · · See Wall-to-Wall

Hade facebook haft en knapp som hette "TOKGILLA" hade jag användt den!!

Livslust

Det var så vackert imorse. När vi kom ut från sjukhuset och äntligen skulle få åka och äta mat. Solen som fick snön och gnistra speglades som ett leende på mina läppar jag målat i körsbärsrött. Efter det träffade vi Marcus och jag fick min efterlängtade bok.

Raka vägen till Västerås från Örebro där jag bytte ut byggmöten mot shopping. Små söta, söta skor och kläder till Nova som snart blir ett år. (Redan har jag inhandlat 4 presenter och jag varken kan eller tänker hejda mig.)
Ännu lyste solen och värmde mina sinnen. Allt känns lättare nu och jag är så nöjd med livet. Även om jag fortfarande bittert försöker skaka av mig falska människor. Men sånt är livet och oavsett vad så tänker jag leva det.
Förstå vad tiden går fort, nästan för fort.

Läsdag

Ny kurs idag. Eller två stycken nya om man räknar med den i Karlstad. Jag ligger lite före Stilistiken eftersom jag läste ut en av böckerna imorse. Nu är det bara tung facklitteratur kvar. Sånt gillar vi inte. Därför belönade jag mig själv med att fynda på VILA, efter jag hade betalat min skuld på 5:- till biblioteket. De försöker suga minsta krona ur skattebetalarna, tar till och med avgift för reservationer.

Slut på ironin och på med allvaret igen. Förkylningen är förjävlig, det värsta är att allt smakar ladugård och att man inte kan andas genom näsan. Konstigt hur lite man uppskattar det egentligen. Men nu efter att ha bubblat hos mamma och pappa med mitt nyinköpta badskum känns det lite bättre.
Dags att kasta sig in i böckernas värld igen. Men imorgon är det tidig avresa till el sjukhuso så det får inte blir för sent!

Varför kan inte jag?

Jag har precis läst Hedvigs blogg. Tjejen som gav ut en bok förra året, som läst samma program som jag. Jag är avundsjuk. Riktigt avundsjuk. För jag har säkert 20 stycken titlar i min dator. 20 stycken dokument som är påbörjade men aldrig avslutade. Varför? För att det saknas en sak hos mig, den där lilla egenskapen som kallas tålamod - den finns inte.

Idéerna sprutar och blir för många. Jag hinner bara skriva 5-6 sidor innan jag tappar tråden och får en idé som är ännu bättre. Då inleds en ny berättelse istället för att den andra fortsätter. När ska jag lära mig? Man kan inte skriva en bok på en dag. Kanske borde jag spinna vidare på idéerna som redan finns istället för att skapa nya historier konstant? Men då passar det inte.

Jag vill ha allt på en gång. Kan inte vänta - aldrig. Köer fungerar absolut inte. Leveranstid är förjävligt. Alla förseningar och förskjutningar borde vara straffbart. Det ska vara nu och här, annars får det vara. Och tänka sig, ändå är jag en av de mest långsinta personerna jag känner. Kombinationen går inte ihop.


Kiruna?

Inatt när vi gick hem från Bella och Martin fick vi pulsa, bokstavligen pulsa,
genom snön. Jag tackade mig själv innerligt för att jag valde dom knähöga
stövlarna framför platåskor med 13 cm klack. Visst är det fint med snö - i Norrland.
Vi är liksom inte i Kiruna nu. Här brukar det ligga en grådassig liten hinna på gatorna,
inte metervis med vit gnistrande snö. Vi vill ha det fula och äckliga!!
Haha nej men seriöst, jag har lessnat på att behöva pulsa och halka varannat steg man tar.

Men om mindre än två veckor drar vi. Så det blir ett behövligt miljöombyte. 
Helgens bravader författas senare!


Skam den som ger sig

Igår var det fest med jobbet. Det började hos Mac och slutade hos Mac. Däremellan var vi på Nybron och jag vill inte veta hur mycket som spenderades. Det var on the bosses. Riktigt, riktigt kul var det iallafall. När jag väl åkte hem efter att ha bäddat om Johanna och tagit med mig Daniel blev det inte många timmars sömn.

Jag kan inte skriva om alla händelser, det är kanske för internt eller för extremt. Hahaha. Men vilket gäng, jag stormtrivs. Sicket jävla team va. Idag är det många som skyller sina bakfyllor på The Phone House. Speciellt vårt nyaste tillskott - syrran.

Idag lockar en filmkväll med pizza och milkshake. Men skam den som ger sig, det är lördag och Bella ska ha sin dunderfest. Så jag ska snart bege mig. Först hem och byta om, sen så. Som Hagge skulle ha sagt; "på't igen".


Skam den som ger sig

Igår var det fest med jobbet. Det började hos Mac och slutade hos Mac. Däremellan var vi på Nybron och jag vill inte veta hur mycket som spenderades. Det var on the bosses. Riktigt, riktigt kul var det iallafall. När jag väl åkte hem efter att ha bäddat om Johanna och tagit med mig Daniel blev det inte många timmars sömn.

Jag kan inte skriva om alla händelser, det är kanske för internt eller för extremt. Hahaha. Men vilket gäng, jag stormtrivs. Sicket jävla team va. Idag är det många som skyller sina bakfyllor på The Phone House. Speciellt vårt nyaste tillskott - syrran.

Idag lockar en filmkväll med pizza och milkshake. Men skam den som ger sig, det är lördag och Bella ska ha sin dunderfest. Så jag ska snart bege mig. Först hem och byta om, sen så. Som Hagge skulle ha sagt; "på't igen".


Sicken dag!

Se där, inte dog jag av scenskräck. Fortfarande en fullt levande Mille. Dessutom en glad Mille - Jag blev antagen!! Fick hem ett sådant stiligt brev i brevlådan. Så glad att jag tror jag ska ta tag i disken!!
Håll i hatten Karlstad, nu kommer Mille.

Nu kör vi.

Sådär om 10 minuter är det dags. Redovisning för 80 pers. Jag har inte hunnit bli nervös än. Jag säger bara "vad gör vi - nu kör vi!" haha

Badabooom

VG i förra kursen. Vilket jag inte trodde. Yes, yes, yes. Fira, fira, fira. Oj vad glad jag blev nu. Idag har jag missat halva dagen för jag kände att det skulle bara vara jobbigt att sitta på 25 redovisningar och bara nysa. Både för dem och för mig. Men på eftermiddagen ska jag gå. Får ta med nässpray och annat "gott".
Dags för champange och klassfest igen då!! Weey - I really do Rock! Tack för alla fina kommentarer och sms förresten. De värmer!

Är jag en dålig människa?

Är jag en dålig människa som är så pass godtrogen att man förlåter om och om och om igen?
Är jag en dålig människa som ständigt sätter andra före mig själv?
Är jag en dålig människa som gråter för mig själv men aldrig säger något till andra?
Eller för att jag tror människor kan bättre och ger dem nya chanser?
Ja, jag är en dålig människa som ställer upp trots lögner och svek. Jag är en dålig människa för jag gör mig själv illa.
När jag står kvar oavsett vad, och ställer upp när som helst. Och när det verkligen gäller då är jag faktiskt där. Men vänta, det här kallas vänskap eller hur?  Så i slutändan kanske jag inte är en dålig människa, utan en riktig vän? Jag är bara en urusel vän och människa mot mig själv.

Fanlogiskt!!

Var på systemet idag där jag hittat mitt favoritvin. Köpte det även förra veckan. Det är fantastiskt. Billigt, smakar mango (det vill säga gott) och nu till det bästa - det är Ekologiskt.
Det är billigare än California White och Ekologiskt. Det bästa av två världar. Jag har ett nytt ord för något så fantastiskt - Fanlogiskt.
Förra veckan blev det en box, men den här veckan nöjer jag mig med en flaska. Och ett par flaskor jordgubbsvin!
Ni kanske vill veta vad det heter? Il Nostro - 13,5 % från Italien. Torrt och fruktig vin, 49:- för en flaska eller 150:- för en box= helt perfekt. Så alla ni lågbudget-vindrickare där ute, det här is the shit.

Skulle ha gjort

Idag skulle jag ha behövt städa badrummet, dammsugit, lagat mat. Bakat nya kakor (de finnas bara kvar en vecka åt gången av någon konstig anledning). Jag skulle ha behövt memorerat mitt tal och redan för längesen varit på förrådet för att leta efter svarta plankor. Men icke. Idag har jag legat i min säng och snörvlat. Jag har dessutom anmält mig till Miljökurser i Karlstad, som jag förmodligen inte kommer in på då sista anmälningsdagen var i oktober. Men det gick och lägga till - så varför inte tänkte jag.
Jag har även anmält mig till sommarkurser och har planerat vilka extra distanskurser som ska läggas till i höst. Blodad tand? Ja. Samtidigt så försöker jag hänga med tempot. En väldigt ambitiös tjej i min klass går två program parallellt och har fått praktikplats på Bonniers. Bonniers, hallå -Ja tack!! Man kan säga att hon har höjt min motivation och ambition utan att själv veta om det.
Nu kommer snart Hagge hem och då ska jag be väldigt snällt om hjälp med plankjäveln till på fredag. Gå på designlinje = allt ska vara perfekt = allt måste limmas rakt och i linjer = INTE MILLES GREJ. Hagge limmade ihop våra broschyrer sist som resulterade i VG. Så hoppas på att han kan göra ett bra jobb nu också. Om jag är snäll, jag ska pröva med att muta honom med Mormors kladdkakemuffins med marshmallows i mitten. Det går alltid hem.
Därefter måste jag ladda för helgen och gå till systemet. Tjing!

Ett semlehäng senare

Dags att ta igen sig och börja käka enchinagard igen. Och köpa ny rosenrot. Nu är jag precis hemkommen från Emelies där det blev ett rejält semlehäng. Sånt borde vi ha oftare, men kanske inte med semlor. Har redan ångest för att jag inte tränade. Men som jag mår nu var det lika bra. Mitt imunförsvar är helkasst, verkligen.

Imorgon ska jag ringa min Babcho och kolla om han kan låna Cassirer, P (2003) Stil, stilistik & stilanalys. Så om du läser det här kan du väl kolla? =) Det finns risk att jag glömmer ringa. Som tack lägger jag ut en liten bild!


Tråkigare inlägg får man leta efter

Fan, fan, fan. Nersmittad av ingen mindre än syster yster. Halsont och nysningar konstant. Jag som precis hade kommit igång med träningen igen, lyckats ta mig ner fler än en dag i veckan. Nu blir det till att börja om igen. Vänta ut förkylningen och bygga upp konditionen från scratch. Bullocks!!
Idag är sista delen inskickad på Retorikkursen. Nu återstår bara redovisningen tors-fre. Det kommer gå bra. Det är ju bara 80 pers vi ska stå och utöva våra retoriska kunskaper för. I nästa kurs ska vi läsa en bok som en tjej som har gått textdesign har skrivit. Hon skrev den redan andra året. Full av förväntan = Mille. Kan hon så kan jag har jag tänkt. Någon gång så.
Imorgon fyller Bella. Och har planerat årets fest på lördag. En hel del påkostade aktiviteter, att snåla är inte hennes grej! En annan jobbar ju på dagen, men sen kommer jag med vinflaskan i högsta hugg. Jag har dessutom planerat en rätt bra födelsedagspresent, tror jag iallafall. Hoppas det klaffar.
På fredag blir det också en vindag. Då är det jobbet som ska härja loss. Det var på tiden, var ju ett bra tag sen nu. Macattack tog initiativet och styrde upp det hela. Sånt gillar vi- Mer sånt Mac!!
Världens tråkigaste inlägg? Ja, förmodligen. Men jag behöver sånt här för att hålla koll på mig själv. Jag glömmer ofta en hel del, speciellt saker som jag måste göra Och då går jag in på bloggen och checkar av. Ungefär som en inköpslista. Födelsedagspresent - check. Ni fattar.
Nu - träffa Emma och Malin för finslipande.

Jag passar på att inte passa in

Igår satt jag och Hagge och tittade på olika utbildningar. Mest till honom, men då började jag tänka på om jag verkligen har valt rätt. Vad kommer den här utbildningen att leda till? Vad kommer jag att bli och passar det mig? Passar jag in?
Kanske borde jag läsa miljö- och hälsoskydd i Umeå/Lund. Eller något helt annat. Efter mycket funderingar och efter mycket om och men så kom jag fram till att jag måste komplettera det jag gör. Så nu är det snart dags att söka igen. Försökte lägga till det igår men nu är det dags att hålla sig till tåls igen. Inte förrän i mars kan man ansöka.
Det blir till att vänta och vänta. Under tiden hinner jag analysera allt annat runt omkring mig. Och äta semlor hos Emelie i morgon!

Myskväll








Hjärtan

Nu börjas det. Härjen, alla hjärtans dag. Igår var jag ute på kyrkogården och satte ut lite hjärtan. Problemet var att det var så sjukt mycket snö. Så jag kom inte fram på vissa ställen. Så farfar får sitt hjärta sen, när jag har med mig en spade och kan komma fram. Snön gick till midjan på mig där. Men ett hjärta kunde jag sätta ut iallafall!
Idag är jag trött, trött, trött. Och nyss hemkommen från gårdagens festligheter. Det var sjukt kul igår, så det var det värt.  Ikväll styr vi mot Heron City, god mat och gott sällskap!

Gåta

Idag fick jag höra en gåta. Och resultatet är intressant för mitt projekt. Så svara så många som möjligt! Tack!

"Lördag morgon är en 36-årig man i bil på väg till en fotbollsmatch med sin sju år gamle son. Bilen kör av vägen, och fadern dör. Sonen är svårt skadad men överlever. Strax efter olyckan kommer en ambulans för att föra sonen till sjukhuset. Vid åsynen av den skadade pojken utbrister läkaren i ambulansen : Herregud min son!.
Hur kan pojken vara läkarens son när pojkens far just dött i en bilolycka?

Tror Mille att hon är nya Per Moberg?

Vafalls - varför skriver Mille om massa mat och recept? Tror hon att hon är nya Per Moberg eller? Haha I wish! Men nej, jag har bara fått förfrågan om att lägga ut ett par recept då och då. Och vad gör man inte för sina trogna läsare?
Igår kom Johanna över på mat och vin. Måste firas tänkte jag och drog till med 2-rätters.
Fetaostfyllda lövbiffar med ugnsbakade rotfrukter och tzatziki stod först på menyn.
Du behöver (4 port.)
  • 1 pkt lövbiff (oftast 4 stycken i, tror jag)
  • 1 pkt fetaost
  • Soltorkade tomater
  • Ca 3 msk matlagningsgrädde
  • 6 st stora potatisar
  • 5 st morötter
  • 3 st palsternackor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • En halv gurka
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • timjan
  • olivolja
  • Salt
  • Peppar
  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Jag skulle börja med att göra tzatzikin, den blir starkare om den får stå en stund. Tzatziki kan vara bland det enklaste, och godaste, man kan göra i sås-väg. Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Blanda ihop pressad vitlök med matlagningsyoghurten och ha därefter i gurkan, rör om och salta.
  2. Blanda ihop fetaosten, ca 10 st soltorkade tomater och grädden i en bunke tills det blir en smet.
  3. Låt stå en liten stund.
  4. Vid behov så skala morötterna och palsternackorna, skär dem sedan i stavar och lägg på en plåt.
  5. Ha gärna kvar skalet på potatisen och skär dem i klyftor. Vänd potatisen i olivolja och krydda med salt och timjan. Lägg de sedan på plåten och in med hela kalaset i ugnen.
  6. När potatisen börjar kännas ganska mjuk är det dags för själva köttet. Salta och peppra dem på båda sidor och smeta sedan ut fetaostkrämen på en halv halva av köttet (som en triangel), viktigt - Snåla inte! Vik sedan över den andra halvan så att krämen blir "instängd". Dags att kastas på grillpannan och när det får fina ränder/fin färg så är det klappat och klart! Rätt enkelt va? Och gott.
Tyvärr så hann jag inte ta några bilder innan allt var slut. Next time!

Kursavslut är nära - fira?


Stöten

Jag har ju inte lagt upp några bilder från Stöten ännu! När jag tittade igenom dom idag så var 99,9% av bilderna på Nova. Vad annars liksom? Här kommer några iallafall!





Efter badet, det var ju urkul att bada!



Hagge försöker lära Nova att dricka öl...








Dagens

Dagens lunch på Krongatan blev Hokifilé med bulgur och färska rödbetor. Enkelt, nyttigt och faktiskt väldigt gott.
Det enda som är lite krävande är att rödbetorna måste koka i ca 30 minuter innan man kan kasta in dem i ugnen.

Det som krävs är följande (4 portioner) :

3 st färska rödbetor (otroligt billiga)
4 dl Bulgur
500 g Hokifilé
Färsk dill
1 st Grönsaksbuljong
1 st Fiskbuljong
1 st citron
Salt
Citronpeppar
Creme fraiche

Börja med att koka rödbetorna (de ska vara hela) i 30-40 minuter, eller varför inte bara tills de är mjuka?
Tina fisken och lägg upp i en smörad form. Häll på ca 3 dl vatten och smula ned fiskbuljongen. Tillsätt därefter rivet citronskal, en nypa salt och lite citronpeppar.
När rödbetorna är mjuka så ska de skalas. (Det blir mycket lättare om man spolar dem i kallt vatten först.)  Skär dem i klyftor och lägg dem ovanpå fisken. Ha på lite mer av citronpepparn och saltet. Därefter ska dillen hackas och strös över. Nu = in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.

Bulguren ska kokas i dubbelt så mycket vatten och gärna med en grönsaksbuljong för att få mer smak.
Servera allt med en klick creme fraiche och citronklyftor!






Milano here we come

Attacken slår som sagt aldrig fel. Jag älskar adrenalinkicken som kommer i sista låten. Men ack vilken träningsvärk jag har idag. Det ska kännas att man har tränat också.
Igår avslöjade jag Hagges 25-års present för honom. Det var faktiskt tvunget med tanke på ledighet och annat. Jag gav honom biljetter till någon av Milans hemmamatcher. Årets flickvän?
Dessutom gav jag honom mitt sällskap på matchen (jag chockar till och med mig själv!). Men man fyller ju bara 25 en gång tänkte jag. Dessutom skulle det vara skönt att komma bort.
Nu gäller det bara att hitta ett bra datum.
Ikväll ser jag fram emot att träffa Johanna. Det var ett par veckor sen nu. Det ska bli skönt att se henne igen. Nu ska jag försöka mig på att skriva klart projektrapporten. Eller så kanske jag borde göra klart projektet först?!

Mirakelprodukt

När vi var i Stöten så blev jag bjuden på kurbad och ansiktsbehandling. Och då sålde SPA-tjejen på mig en mirakel-lera. Den är helt otrolig. Först var jag väldigt skeptisk till att det skulle fungera.
Hon menade nämligen att den tog bort exempelvis finnar. Så hon sa att om man märkte att man började få en finne skulle man smeta på lite lera och efter en halvtimme skulle den ha dragits ut. "Jo, säkert" tänkte jag. Men så prövade jag den i förra veckan när jag såg en rodnad på hakan. Och faktiskt, helt otroligt - men sant, det fungerade!! Herregud, vilken jävla mirakelgrej.

Det är tydligen bottenslam från en sjö i Österrike. Dit man flyger människor med hudproblem som till exempel psoriasis. Så får de bada i den och mår sedan mycket bättre. Jag betalade alltså väldigt mycket pengar för vad som är ren dy- men det var det värt!

Ta dig i kragen!

Nu räcker det. Slut på självömkan och känna sig nere. Som mamma säger "bli arg istället". Och jag är arg, men bara när jag drömmer. Attacken brukar alltid hjälpa. Hagge tyckte jag var värd att få sova igår, men det gick ju åt helvete med det också. Jag förstår inte, jag är hur trött som helst men kan inte sova.

Igår kväll var jag med Micke och Malin på Fame. Vi åt och spelade biljard. Det hjälpte. Och det är skönt att prata med dem, för att de förstår. Tack!
Den här veckan är fri från föreläsningar men ändå ganska fullspäckad. Allt går, allt går!

F

Ett stort känslosurr som jag inte känner igen. Allt förstoras, förvärras och är mycket mer.
Blir jag äcklad är jag tre sekunder från att spy. På riktigt.
Blir jag sårad känns det som om jag går under.
Allt överdrivs och känns 1000 gånger mer.

Svag och yr, benen bär inte och ändå har jag aldrig varit såhär stark.
Sjukdomen knackar mig på axeln och ändå har jag aldrig varit såhär frisk.
Jag är dödstrött och full av energi.
Jag vill skrika. Men jag gråter och skrattar.
Tiden har gått så fort, trots att den står still.
Sjukdomen knackar mig på axeln.

Vardagsrosor

Imorse sken solen. Vi drack starkt kaffe och diskuterade gårdagens bravader. "Skogsgimpen" tog sin trampbil och styrde hem mot Örebro. Ytterliggare en vecka mot en förändrad framtid väntar. Vart den kommer att ta oss vet vi inte än. Aftonbladet? Statligt? Starta eget? Att inte veta vad varje ny vecka kommer att leda till är lite av charmen med det hela. Min högsta önskan är att mina morföräldrar och min farmor ska få läsa en bok skriven av undertecknad.

Jag förstår nu. Jag förstår att man måste göra sina egna val och sätta sig själv allra först. Men det har aldrig varit min starka sida. Jag gräver ned mig alldeles för djupt i allt jag tar mig för. I andras sorg och problem. Men häromdagen fick jag höra en sak som värmer och alltid kommer att värma.

När jag satt med mina nära igår, eller när jag håller det lilla livet nära, så känner jag hur insidan blir  len. Taggar och törnar, som annars river och sliter, förvandlas till mjukaste bomull. Och jag kände att det inte gjorde något nu. Det gör bara ont igen när vardagen börjar. Och tar oss dit, där vi ännu inte har varit.

Error

Jag förstår inte, hur gör ni? Alla ni som bara släpper allt och flyttar. Skaffar ny umgängeskrets och allt. Måste man börja att bara tänka på sig själv? Jag tycker det är sååå jobbigt. Och jag har sagt det hela dagen till Mac. Han har inte tröttnat än iallafall! Haha. Jag kan inte avgöra om jag avundas er eller inte.
Det blir bara - Error.

Jag är stolt över dig Adde Gillstrumpa! Stjärnan själv, nu kan jag skryta ännu mer till min klasskompis om mitt fotbollsproffs till kusin. Grattis!! Och vi ses ikväll!




Kan det vara så enkelt?

Är det jag som bara inte vill förstå?
Usch, det här kommer bli en lång dag. Har inte kunnat sova inatt - överhuvudtaget. Vri dit och vänt mig, funderat på ditten och datten. Jag tror att jag inte fattar, men det kanske är mycket lättare än så. Man behöver kanske inte krångla till det så jävligt. Och ja, igen så kanske det bara är Hagge som fattar vad jag menar. För det är bara han som är här när jag blir ledsen.
Iallafall, nu blir det att hämta Mac och sen kämpa sig igenom jobbdagen med köttbullsögon och kaffe.
...

Projektblogg

Igår firade vi att filmanalysen vad klar - vin och spagetti på Grappa. Vi gick vidare hem till Frida och fortsatte med vinet. Vi skulle ha gått vidare men pratade bort 5 timmar. Helt plötsligt var klockan runt 1. Det bara sprang iväg. Vi pratade om allt, från utbildningar och framtidsplaner till bråk och problem. Mycket hann gås igenom och det känns lite bättre idag faktiskt. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Jag har påbörjat mitt projekt och startat en blogg åt Midgårdsormen. Haha, folk som bara råkar klicka in sig där måste tycka att "undertecknad" dvs. jag, är helt dum i huvudet. Vem fan låtsas vara Midgårdsormen liksom? Men men. För er som vill gå in och kika på mitt projekt till skolan är det : midgardsormens.blogspot.com
Det handlar om att jag ska använda mig av troper (som metaforer, liknelse, allgori osv) och andra retoriska grepp för att gestalta ormen. Dessutom ska den vara målgruppsanpassad och därför gjorde jag en blogg. Så nej, jag har inte blivit helt knäpp.
Imorgon kommer ni - jag längtar!

Vad hände?

03.40 inatt skrev jag slutklämmen på filmanalysen, som skulle vara på ca 5 A4-sidor. Vad fan gör jag uppe nu tänker ni då? Jo, problemet är att min analys är nu uppe i 10 sidor. Haha, vad fan hände? Som jag sa till Anna; Det spårar. Så nu laddar jag för fullt med koffein och ska börja gå igenom och korta ner, gå igenom och korta ner och gå igenom och korta ner. Varför tänkte jag såhär: "Jag skriver allt jag vill skriva först, och sen kortar jag ner" Skyller på den sena timmen som bidrog med akut sinnesförvirring!
Iallafall så var jag inte ensam. Läste att Louise var klar 04.04 och Anna Karlsson runt 4 hon också. Haha, japp då kör vi igen då!

Un Faun

Usch, jag kämpar verkligen med filmanalysen. Kan vara det tråkigaste momentet hitills. När man har sett en film 15 ggr, delat in den i över 60 scener 3 gånger och sedan renskrivit och kortat ner så ska man skriva en övergripande story. Ungefär som en recension där man ska referera till scenindelningen. Tro mig, det är inte kul att skriva samma saker om och om och om igen. Jag tror jag blir knäpp- och den ska vara inne i morgon. Det är ju bara att glömma VG på denna.

Så istället för att försöka få klart den så jag kan finslipa imorgon tog jag den enda inspiration jag har just nu - vår Parisweekend - och lagade "såhär Crepés du vet" fyllda med köttfärs och bönor. Men det gick inte ner så lätt, efter diskussionen, så kanske ska försöka kicka igång mig själv med lite kiwi- och hallonsallad.
Om ni funderar över rubriken så kan ni googla Pan's labrinth Faunen och där ser ni vad jag har sett 101 gånger vid det här laget.

Nostalgi 2

Notera våra armar. Vi kramades mer då Marcus! ;)

Hejda er!

Senaste nytt från miljövärlden:

Ät för i helvete inte ris. Det släpper ut massor med metangas! Hejda er Kina! Och Japan för den delen också. Sushi ska ju vara bra - förutom att det görs av utrotninghotade fiskar och med ris, som det har konstaterats släpper ut en mängd metangas. INTE BRA.

Men jag har ju redan en påse i skåpet, så den måste jag ju få göra slut på. Micke och Duy - jag förväntar mig att ni som kineser tar tag i det här med risätandet. Pronto!

Pan's labyrint

Vem vill se en film igen för 15:e gången? Någon? Nej, skulle inte tro det. Men, det är vad jag och de andra arma 79 eleverna på retorik & berättarteknik-kursen tvingas till. Jag vill spy på den nu. Jag tror att jag kan varenda scen i huvudet. Vad som händer exakt den minuten. Det känns så segt att skriva analysen, men jag måste. Ska vara inne på torsdag.
Usch jag somnar snart. Men snart ska jag slita mig och gå ner till Gympozz med My.
Förövrigt... hur fan kommer det sig att jag alltid för sms av dig när något är ostadigt i mitt liv? Typ som om du kan sniffa dig till det och skickar sms med dumma frågor.

Nostalgi





RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus