< Till bloggens startsida

Kognitionskursen

En av de coola grejerna med kognition är att man söker först efter sådant man känner igen, t.ex. ansikten. Hur många ansikten ser du i den här bilden?

Bootcamp

Mamma ringde idag bara för att kolla hur jag mådde. Jag tog det lite, men bara lite, som en pik för att jag inte har bloggat. Jag vet nämligen att hon läser den varje dag! Så nu kan jag väl uppdatera lite. Jag mår bra och har en brutal träningsvärk. Och jag har beställt ett försäkringskort till Paris, vilket det förövrigt bara är en månad kvar till!
Idag stod bootcamp på träningsschemat. Jag hade tänkt skippa det, eftersom jag jobbade ett par timmar. Men My inspirerar mig så jag gick direkt efter jobbet för att svettas. Det var minst sagt jobbigt, man tränar i intervaller. 2 minuter sjuk kondition och sedan 2 minuter tung styrka. I en timme - utan paus. Känn på den!
Idag jobbade jag i stan, vilket kändes så länge sen. Daniel visade mig massa bilder han hade hittat på ett minneskort som låg och skräpade. Det var ju mina bilder, ett ex antal på Hagge och från cityfesten mm. Haha, nostalgisk blev man.
Nu har jag kommit hem och dragit lite fuskbränna inför imorgon. Det ser vi fram emot - och Grattis Anna i förskott! Vi ses imorgon!
Två av bilderna jag blev så nostalgisk över:

Novas dag

Har snott ett par bilder ifrån Novas ett års dag, som hennes mamma lagt upp. Nu kan ni som inte har facebook få se lite kalasbilder! :)
Bella hade gjort världens godaste tårta.
Nova, en liten prinsessa som alltid!
Jag hade lagt på lite extra snören på ett av paketen, uppskattat!

Fyllegrejer

Idag skulle jag vilja sitta med en varm choklad och skvallra om igår med le girls. Men icke, jag står här på jobbet och förbannar sommartiden då jag missade en timmes sömn inatt. Jag tackar mig själv att jag gick upp runt 6 och öppnade fönstret dock, känns som om det hjälpte till att få lite energi till jobbet, trots att jag har lite dåligt samvete för att Hagge huttrade hela morgonen.

Så jag tänkte jag får väl skriva om fyllegrejerna istället, och äta vaniljdrömmarna Mackans (världens bästa bakare) syster lämnat på jobbet (i världens finaste burk dessutom)! Igår rockade vi hos mig, grannarna lär nog lacka idag men det skiter jag, för en gångs skull, i. Malin och Micke kom med kinamat och drog när My och jag rappade loss till T-pain. Micke var ganska imponerad över våra skills, eller? 

Vidare kände jag att det var dags att ta det lilla lugna på vinet när jag desperat försöker få av vinkorken men inte lyckas. "Kan någon öppna det här vinet eller?" härjar jag och sträcker fram flaskan mot Sofie. "Emilia, det är inget kork på" säger hon. Inte så ovanligt när det gäller mig faktiskt, nykter eller ej. Malin kan intyga det. En morgon på Vallen för ett par år sedan tar jag tag i en juicetetra och tänker att den måste omskakas innan jag kan dricka det. Och skakas om gör den, problemet var att även den saknade kork och jag fick duscha i bravo-apelsinjuice!

Men inte tog det slut där, för Louise bjöd på Minttu på Harrys. Vilket jag tror jag skulle kunna klara mig utan idag. Hur som helst, jag behövde en sån här kul kväll. Bästa på länge, sen förra helgen då, haha. Och nu ska jag träna bort alla alkoholkalorier fram tills onsdag, när vi kör igen - och firar Annas födelsedag!!  

Bilder dagen efter en lyckad kväll gör det lättare att jobba


Borde vara

Nej, nu borde det vara slut bloggat för idag? Jo, det borde det vara. Men mamma kom hem med en så tråkig nyhet att jag inte vet annat än blogga. Det är mitt sätt att hantera saker, att skriva av mig. Ni som känner mig vet det vid det här laget.
Jag vet inte hur man kan säga eller vad man ska säga. Ibland händer saker som är helt oväntade men kanske också på ett sätt väntat. Och man försöker alltid säga saker som gör det lättare att gå vidare, säga saker som "nu slipper hon iallafall ha ont". Och visst är det så, Nu slipper du iallafall ha ont!
Vila i frid.

Människan är dum

Människan är en oklok varelse. En självisk och oerhört girig varelse. Detta har jag kommit underfund med via min distanskurs. Vi förstår inte att allt vi gör för att skada miljön slår tillbaka på oss själva. Vi förstår till exempel inte att genom att plöja skog för att kunna fixa odlingsmarker gör att jorden inte ligger stilla. Vilket innebär att odlingsmarkerna rent av blir kassa och går till slut inte att använda.
Inte heller förstår vi att genom att släppa ut massa skit i luften bildas kväveoxider som tunnar ut ozonet som leder dels till värmehöjning (dvs att vattnet som blir varmt tar mer plats och alla hamnstäder kommer till slut inte att finnas kvar, dessutom att vissa platser kommer att bli omöjliga att bo på) och dels till ökade sjukdomar. T.ex. Hudcancer. För ozonet är nämligen det som skyddar oss från skadlig strålning.
Varför skiter vi i allt det här med utsläpp och andra miljöförstörande aktiviteter vi håller på med? Jo, för att människan är som sagt girig. Det kostar ju pengar, och har man pengar över då lägger man det på något mer kul. Som utlandsresor -weey säger människan medan miljön gråter blod. Dessutom är människan oerhört lat. I Sveriges så är 4 av 5 bilresor kortare än 3 km. Vad resulterar det i förutom onödiga utsläpp? Jo övervikt, försämrad hälsa, större press på sjukvården osv. Människan är dum - människan förstår inte att dessa faktorer slår tillbaka på oss själva. Främst genom mindre livsmedel och försämrad hälsa.
Sedan har vi den etniska biten som jag inte orkar gå in på. Låt oss säga följande: Det är lika oetnisk att ta en långflygning till thailand som det är att spruta senap i ett rumpan på en katt. Alltså lika skadligt för miljön som för katten. Jag vill bara upplysa om följande: En flygning till Thailand motsvarar ETT ÅRS bilkörande hemma, per person. Vilket innebär att jag inte kan köra bil på två år om jag och Hagge ska åka till Thailand. Han måste ju, jag måste faktiskt inte. Heja mina ben och heja min hälsa.
Tankvärt eller bara jobbigt? Visst känns det i samvetet? Men varför bry oss, vi lär ju inte märka av det. Bara våra barnbarnsbarn.

Nova 1 år 27/3

En dag för tidigt, men eftersom dagen imorgon blir hektiskt blir det lite bilder idag istället.
Förstå resan Nova Mirakel har gjort! Så otroligt stark, så otroligt söt!

Maginfluensa och tabu

Igår morse började det härja, barnbaciller är jävligt starka som Mackan sa. Maginfluensa är det värsta jag vet. Det absolut värsta, man får liksom hela goda kakan. Feber och kroppsvätskor från alla håll och kanter. Jaha, det hjälpte ju knappast magsåret avsevärt liksom. Iallafall så skickade jag ett sms till stackars Mac. "Mac jag har spytt och du vet..." fick jag fram på tangenterna. Och nu efteråt, när jag kvicknat till så mycket att jag kan tänka, funderar jag på varför bajs är så tabu men att kräks är okej? För är det inte så att man hellre pratar om sina spyor än om sitt bajs? Eller är det bara jag som är vrickad?
Hur som helst så blev det här ett lagom vidrigt inlägg. Jag börjar iallafall repa mig och hoppas att jag ska vara så pass pigg att jag kan följa med imorgon. Jag tror att Hagge tyckte riktigt synd om mig igår, men det är inte så lätt att svara på frågor som "Hur är det?" när man är fullt upptagen med att hulka över toaletten. Så jag lät väl mer otrevlig än vad jag var. Malin fick också en släng av en trött och kinkig Mille. Jag är ledsen vännen, men det vet du ju! Nu ska jag försöka käka lite blåbärssoppa och dricka mjölk. Mjölk är tydligen en jäkla mirakelprodukt, hjälper magen massor. Från kräksjukdomar till magsår vad jag har förstått.
Förresten, viktigaste av allt; glöm för fan inte EARTH HOUR imorgon. Själv kommer jag fira Novas ett årsdag först innan jag släcker ned alla lampor. Lilla solstrålen blir ett! Stor dag!

Låånga arbetsdagar

En vecka varvat med heltidjobb och heltidsplugg är en enkel ekvation... som resulterar i lååånga arbetsdagar. Igår pluggade jag under barnvaktstiden, åkte och jobbade 8 timmar och sedan hem igen för att skriva hemtenta. Runt halv ett igår la jag ned. Och sen upp imorse och fortsätta med hemtentan.

Blev lite ledsen över att jag var tvungen att tacka nej till luncherbjudandet på Innovation. Men imorgon blir det av innan jobbet. Nu ska jag försöka få ledigt iallafall två dagar i påsk så jag kan åka med upp till Sandviken. Hoppas, hoppas.

I helgen blir det till att fira kursavslut och att denna hemtenta är klaaaar! Jag vill inte skriva mer om långa fundament och texters pragmatik. Jag vill ha en riktig ledig helg. Vilket i och för sig inte kommer hända förrän jag avslutat min distanskurs i Karlstad och slutat jobba.
Men, nu är det inte långt kvar till uteserveringar i Paris och salta vindar vid västkusten i sommar. Så jag står ut ett tag till.

Kan själv.


Liten & sjuk är inte det lättaste

Nu på morgonen har vi barnvaktat en febrig liten Nova. Man märker direkt att hon inte är pigg, vill bara sitta och mysa (vilket i och för sig uppskattas av mig), inte alls hoppa och gå som i normala fall. Hon fick lite flytade panodil som luktade jordgubb. Och när Hagge matade henne undrade jag vems fel det är när bebisar blir helt kladdiga i ansiktet efter en måltid. Det måste ju nästan vara mataren? Om dom inte får tag i en näve mat och smetar runt med såklart.

Det är inte roligt att vara sjuker, speciellt inte när man är liten och inte kan säga hur det känns. Det tog emot att åka som alltid. Om det fanns mer tid så skulle det bli gos hela dagen!

Promenader

Sista lektionsdagen på den här kursen avklarad. Nu är det bara en hemtenta kvar. Och om två kurser har hela första skolåret blivit avklarat. Men man kanske inte ska ropa hej ännu. Vad som vill ske kan man aldrig veta!
Fick bra kritik på min artikel om David idag. Din medverkan rockade, även om jag vet att du tyckte det var obehagligt att jag antecknade efter varje mening du sa. Jag kan tänka mig att det är så det är att sitta hos en hjärnskrynklare. Någon skriver ner ens tankar och man måste undra om varje penndrag är negativt eller positivt för sin psykiska hälsa. Eller?

Efter skolan tog jag en promenad till jobbet. Jag gillar att gå, man får rosiga kinder och känner sig lätt. Inte stark som man gör på Body Attacken, utan lätt. Nästan lite fräsch. Jag har lärt mig att sätta fötterna på ett speciellt sätt så att jag inte halkar. Vintern har ju annars den tendensen, att man halkar varannat steg man tar.

Snart ska jag logga in på jobbet och utöka min studentkassa. Kanske ska jag gå bort och köpa lite fika till mina kollegor också. Blev så sugen när det lästes om det i skolan! Men då vore ju promenaden bortkastad. Tål att tänkas på!

Idag är...

Idag är en sådan dag när jag älskar att vi har en kaffebryggare. För då kan jag sova en halvtimme extra och dricka mitt välbehövliga kaffe på jobbet. Så man slipper se 10 år äldre ut, det vill säga att påsarna under ögonen blir något mindre.

Idag är också en sådan dag när jag har massor jag måste göra men aldrig gör. Men ikväll måste jag ta mig i kragen och göra klart min artikel. Jag skickade ett utkast till moster min, och hon trodde att det var från en tidning, och undrade när jag skulle skicka mitt utkast. Och det måste ju vara ett bra betyg.

Nackdelen med att jag älskar kaffe på jobbet; som bekant blir man så kissnödig av koffein. Och att då jobba ensam i 6 timmar är inte att föredra!!

Bagge

Måste ju tillägga att Anders Bagge (känd som idoljurymedlem) var på Harrys igår. Han kom fram och hälsade efter han hade tagit tag i Anna och dansat runt med henne. Sen sa han "du är en stilikon". Vilket stämmer, så snygg så! =)

Bilder från igår!





Haha, jag och Mac försökte oss på en lika snygg bild som The Lou och Anna. Vilket inte fungerade lika bra? Haha
Och av någon anledning hade vi samma outfit på jobbet idag. Vilket Jimmy var tvungen att föreviga. Helst med en cigarr, men pga av rökförbud blev det en whiteboardpenna!

 

Tack, du gjorde min dag!

Nu står vi här, Kleti och Pleti, (dvs jag och Mackan) supertrötta och lyssnar på grease. Inget eget val nu när vi äntligen fått igång radion. Men jag tycker ändå vi ser rätt fräscha ut. Med tanke på att vi lämnade Harrys runt tio över två och skildes med Anna & Louise på torget runt halv 3. En trevlig kväll även om jag var rätt sen.

Barnvaktandet innan var mysigt. Vi åt pizza, spelade tvspel och såg en älg. Samuel fick välja en bok vi skulle läsa när de skulle lägga sig. Det blev "NHL legender". Efter två sidor släckte han lampan och somnade. Antar att jag inte gjorde Mats Sundin så dramatisk.

Idag har jag bokstavligen blåsor under fötterna. Just nu vet jag inte hur jag ska klara av festen, eller rättare sagt festerna jag ska åka emellan, ikväll, men allt går. Jag har propsat på att vi snart ska köpa milkshake. Det är roligt idag, en "vi-skrattar-åt-allt-för-vi-är-så-trötta-dag".

Något som gjorde min dag var en kund som nyss kom in. Jag bytte hennes batteri för några veckor sen och hon blev då så glad att hon kramade mig. Idag kommer hon in och tar min hand och säger "Du är så bra, jag ringde ditt huvudkontor och sa att du var så duktig och gav så bra service. Dom skulle meddela din chef och hon skulle säga det till dig, har du hört det? Du gör ditt jobb så bra".

Det gjorde min dag, och jag gjorde säkert hennes dag när jag bytte hennes batteri. Vi gillar kundservice. Sånt är kul!

Tankvärt

"Jag har inget emot att vara obehaglig" sa Hedvig Andersson när hon gästade oss i skolan. Just den meningen gjorde intryck på mig. Och visst är det så att man måste sticka ut för att blir ihågkommen. För att skapa ett namn. Jag skulle kunna skriva en bok om en flicka som leker i en skog. Men vart skulle det ta mig? Ingenstans. Man måste vara udda.

Likasom personer i allmänhet. Jag kommer nog alltid att komma ihåg artikeln i Aftonbladet där en kvinna ber social styrelsen om dödshjälp. Det hör inte till det vanliga, det sticker ut. Och det sätter sig i minnet. Det sticker i mitt samvete när jag läser hennes brev och jag blir rörd, berörd.

Samma med tjejen som konstfack som fejkade ett självmord som konstprojekt. Henne kommer man också alltid komma ihåg. Vem vill bli inlagd på psyk som konst? Minst sagt udda. Speciellt.


En students mest använda ord - ja tack!

Idag ska jag äntligen bli kvitt alla kluvna hårtoppar. Och bäst av allt - for free. Som student tackar man aldrig nej till något som är gratis. Nästa aldrig.
Skulle ha åkt direkt till Gympozz och skakat rumpa till bongo-trummor efter Malins mässa i Strängnäs, men ändrade planer. Min afrikanske danspartner Anna och jag har en deal, vi kör loss på skilda håll istället.
Jag har ett kallt problem. Tror kylen börjar balla ur. Allt blir till is och den står ändå på lägsta läget, alltså det varmaste. Men jag hoppas att Jörgen kan ta sig hit snart och kika. Känner att jag lever lite i en el-fara, numer får man stötar av allt man tar i, som sitter i en kontakt.
Imorgon blir en hetsdag. Jobba till 6, härja till slagsta för att hämta Benjamin och Samuel. Barnvakta, möjligtvis med ett glas vin (Hagge är ju nykter så, haha) och sen härja vidare till förfesten. Mycket härja känner jag. Hoppas Mac står ut med mig på jobbet dagen efter.
Nu ska jag snart ringa min fader och fråga hur vi ska lösa vårt I-landsproblem - vem ska ha vilken bil idag?! Big problems... Kanske om jag har tur så bjuder han på lunch också. Och som sagt, som student tackar man aldrig nej till sånt som är gratis.

Börjar en ny rutin?

Min dag börjar precis som den igår - sol och studerande på balkongen. Jag hoppas jag kan göra det och mycket annat till rutin, sol varje morgon skulle lätta upp vinterdepressionen! Det luktar kakor i lägenheten från vårt bak-knytis igår. Det planerades Sofies fest och bussar till Skavsta flygplats. Snart är det inte långt kvar, förhoppningsvis går det snabbt.
Morfar ringde imorse och frågade när Malins utställning började imorgon. Vilket jag faktiskt inte har en aning om. Jag vet bara att jag åker dit med mamma, jag vet ju inte ens vart det ligger. Bara att det är i Strängnäs. "Det löser sig, det gör det alltid". Världens bästa ordsspråk.
Jag har skickat in mitt första utkast nu för respons. Får se hur mycket korrigering och redigering jag måste göra sen. Jag lyckades tillverka ett test, ni vet ett sådant när man kryssar i en massa rutor för att se vad man blir. "Hitta din kroppstyp" heter det. Det var skapligt pillrigt vill jag lova. Jag lyckades få till en bild. Innan ni är kritiska nu - det är första utkastet! Haha.

Fantastiska sol

Idag har jag tackat min lyckliga stjärna för att jag har en balkong. Kanske borde jag tacka Skandia mäklarna istället eller faktiskt mig själv som köpte just den här lägenheten. Nog för att det är lyhört och grannarna är kinkiga, men jag har ju balkong och det väger upp det mesta.
Mitt pluggande har skett i solen idag. Och jag tycker mig ha kommit ganska långt med artikeln till iFORM. Jag kände mig rätt sugen på att gå och simma eller något idag. Blev ingen attack igår utan jobb istället. Så jag är sugen på att röra mig. Men jag fick ett sms om att det var häng hos Sofie som gällde idag. En promenad dit och hem är ju att röra på sig - lite.
Tänker snart bege mig ut i solen lite mera, vi behöver fylla på kylskåpet. Willys (och Emelie om du jobbar) here we come.

Författar-träff

Usch, jag känner mig sjuk. Vill egentligen bara ligga kvar i fosterställning och stirra på min ljuslykta i fönstret. Den glittrar så fint i solen. Men jag vet att det bara är för att jag är ledsen, och ja jag vet, jag ska rycka upp mig. Det här kallas livet och man måste liksom fortsätta ändå. Är inte jag själv viktigast? Nej, inte för mig. Det har aldrig varit så, sen jag var liten. Varje beslut jag tog var efter noga eftertänksamhet hur det skulle drabba andra och vad de skulle tycka. Jag antar att det är min personlighet. Och det kanske är tragiskt, vad vet jag.
Nu ska jag iallafall träffa en tjej som har lyckats. Författaren Hedvig Andersson kommer och föreläser. Hon som gått textdesign och skrivet en bok. Jag vill också lyckas. Eller jag tänker lyckas. Det är bara en tidsfråga.
Det finns fler glädjeämnen idag: Matilda kommer snart hem, det längtar jag efter. Och jag fick ett sms av min saknade Huda. Det var så längesen vi sågs. Det gjorde mig glad, tack!
Nu måste jag skynda mig för att försöka förstå mig på det nya "skriva-ut-systemet".

Igår


Tack alla för igår



Speciellt tack till Malin, Henke och alla andra som fanns där när jag mitt psyke krashade. Jag hade lärt mig att hantera situationen tills det här stadiet. Det här trodde jag inte.

Bildörrs-slit

Ikväll har jag fått uppleva något nytt. Jag lämnade After Worken som killarna på Anders Bygg & Montage hade och åkte till Frida för middag med henne och Emelie. Det var riktigt mysigt, vi diskuterade allt från kiwitunga till barndomsminnen. Efter det när vi åkte hem och jag släppt av Emelie hände en helt oväntad sak.

Jag skulle svänga in vid järntorget men stannar vid övergångsstället för att släppa över ett par.Mannen var ganska berusad och det tog lång tid att komma över. I mitten stannar han framför bilen och leker att han tänker stå kvar. Han dansar lite och jag skakar på huvudet och skrattar. Till slut går han åt sidan och jag börjar rulla framåt. Först då märker jag att han slitit upp passagerardörren och stoppat in huvudet i bilen. "Vad gullig du är" skriker han och jag är redan i full fart med att trycka på gasen. På något sätt får han igen dörren och jag kör vidare.

Det borde ha varit en skrämmade upplevelse men jag kände att han inte ville mig något illa. Såhär i efterhand påminner det mig om en händelse när vi var små. Mamma hämtade oss på dagis och en känd a-lagare försökte ta sig in i bilen där vi satt. Mamma hade låst dörren och brottades lite med gubben. Han var full så hon la omkull honom på staketet och vi åkte hem. Men då var jag rädd. Jag och min dagiskompis skrämde upp varandra så mycket att jag tjatade på pappa, när han kom hem, att han skulle ringa polisen.
Egentligen så tänker man inte så mycket när man kör bil. Man tror att man är säker där man sitter. Vem som helst skulle komma och slita upp dörren i bilköer, rödljus, rondeller eller liknande. Kanske borde man börja låsa dörrarna, iallafall om nätterna där man i stort sett är ensam i trafiken. Vem vet, nästa gång kanske jag har en a-lagare i passagerarsätet och ingen mamma med mig som kan kasta ut honom.

Ekuriren

Syrran är nu helkändis i kurren. Läs artikeln här!

Standardposition

Såhär har stora delar av min dag sett ut hittills. Jag slängde fram första bästa stol på balkongen och slog mig ner med baksidestexter och recensioner. Nu när jag har ett eget Indesign slipper jag sitta och trängas i en instängd, dammig Mac-sal på skolan. Och istället sitta med en filt i solen på min egen balkong! Det finns bara ett ord som passar sig nu - Yey!

Något dramatiskt

Jag sa nyss till Johanna att jag vill göra något dramatiskt. Något otippat. Men jag har inte kommit underfund med vad ännu. Resa ska jag. Åka skidor har jag gjort. Kanske dra en fallskärmshoppning, och trotsa min extrema höjdskräck. Eller börja med thaiboxning.

Jag vet inte, men jag är i behov av förändring. Och då är det trots att hela 2010 har förändrat stora delar av mitt liv. Men tänker jag, 2010 ska vara mitt år. Jag tänker krama ur varendra droppe glädje ur 2010.

Så, det dramatiska hoppas jag kommer. Men det mest otippade jag ska göra nu är att gå hem från jobbet utan att försöka tigga skjuts. Och det mest dramatiska jag ska göra ikväll är att laga mat till Malin och Micke. Självklart Hagge också. Och sen se en film.

Studentrabatter

Igår fick jag mitt Adobe Design Premium. Ett program som kastar 24 000:- att köpa. Om man inte är student det vill säga. För då kostar det bara 3600:-. Där kan vi snacka studentrabatt. Det borde vara fler bolag som kör feta studentrabatter. Då menar jag att ni som töntar runt med 10 procent, vad är det liksom? 10:- på en 100-lapp. Rena skämtet. Jag vill ha minst 30 % rabatt som student.

På tal om studentpriser så ringde kusin Marcus igår. När jag berättade att jag höll på att laga färsk lax fick han inte ihop ekvationen. Han själv gjorde ju falukorv, för han har en studentkassa att leva på. Låt mig säga såhär, delad matkassa = billigt. Haha. Jag kunde ha skickat dig en matlåda men Malin kom hem till mig efter jobbet och åt upp den. Så där tog sagan slut. Nu ska jag åka till jobbet och dryga ut i min studentkassa.

Muffinsbak och 500-lappar

Igår var vi och firade Malin. Massor av gott och massor av släkt och vänner. Jag bakade muffins dagen till ära och hämtade hedersgästen Nova. Hon var mycket uppmärksammad, speciellt av Samuel 6 år. "HEJ BABYN" sa han så fort han gick förbi henne. Och han skulle vara med att mata, titta och byta blöja. När mamma bytte blöja på henne hade han sagt "Men, varför har inte hon några kalsonger?". Han rengjorde och fyllde på nappflaskan konstant. Så söt så.

Idag gjorde jag en sak jag har lite dåligt samvete för. Eller ändå inte. Jag hittade en 500-lapp på golvet i skolan. Det fanns ingen i närheten och jag hade ingen aning om vem som kunde ha tappat den. Jag beslöt mig för att ta upp den och hör om någon nämnde att de hade tappat den - och då gett tillbaka den. Det är liksom ingen idé att gå in och fråga "är det någon som har tappat en 500-lapp." Då har alla tappat en. Så eftersom ingen nämnde det så tog jag den helt enkelt. Vilket jag har lite dåligt samvete för. Tänk ångesten för den stackaren som tappat den.
Ett par av muffinsen

Grattis älskade syster

Idag fyller Malin 19 år. Grattis, Grattis. Vi ses ikväll! Jag älskar dig! Puss
Malin klappar mig på huvudet, en snäll bebis.

Hell yeah - I'm special

Idag kände jag mig speciell. De valde min text. Min text bland så många andra!! Jag pratar om tidningen Eskilstuna Energi och Miljö ska ge ut. Som vi skrev texter till. Den texten min lärare inte tyckte passade in. Jag vet att jag lyssnar för mycket på vad andra tycker. Frida brukar säga till mig " Men vad tycker du, håller du med om det så kan du ju ta åt dig men annars inte." och "är det någon du tycker skriver bra eller är värd att lyssna till". Och så är det ju faktiskt. Alla skriver olika, alla tycker olika. Smaken skiljer sig. Därför kan man inte lyssna på en människa som har en helt annan stil än ändamålet.

Efter vi fått se de utvalda texterna i olika layouter säger Ida att hon har ett projekt på gång för sin reklambyrå hon jobbar (extra) hos. Och hon ville ha med mig i projektet. Varför? För att jag är duktig på någonting. Att skriva, att presentera mina idéer. Vilken känsla, att vara duktig på någonting. Att vara speciell. Att göra något som andra tycker är bra.
Hell yeah - I'm special. Och det ska jag fira med ett pass på Body attacken med My, Sofie och Anna!

Måndag

En mysig söndagskväll avslutar veckan och en produktiv måndagsmorgon inleder nästa.
Denna morgon består främst av att fylla och sedan tömma tvättmaskinen.
Samtidigt som jag passar på att skriva BTJ-texter. (Recensioner som bibliotek får när de ska välja vilka böcker de ska köpa in.)
Jag har dessutom hunnit med min recension till dagspressen och jag känner mig ganska nöjd.
Snart är det dags att laga lite mat och slänga sig iväg på föreläsning. "Hur man skriver baksidestexter till böcker". Kan bli intressant, kan bli dötrist. Det återstår att se.
Senare tänker jag börja på min artikel till iFORM och försöka slänga mig ner till Gympozz ikväll. Nu är det på tiden att tränandet får fart igen. Jag litar på att vapendragare My är där, hon tränar nämligen ca 2 pass/dag 4-5 dagar i veckan. (Nej, jag får inte dåligt samvete för att jag inte har tränat på 2 veckor - inte alls).
Nu - leta efter ett kycklingrecept.

Vallen -10


Fjäll- och sollivet

Det blev ett par åk i Hassela och två dagar stek i fjällsolen istället. Helt underbart har det varit, och imorgon bär det av hemåt. Men inte hem till en tråkig vardag, redan imorgon kväll börjar planerna. Middagsmys står först i kalendern. Behöver en fullspäckad vecka nu när nattskiftet börjar, redan imorgon.

Micke är en naturbegåvning och gled fram på skidorna. Vissa höjda ögonbryn, kanske har de aldrig sett en kines på skidor förr. Men det gick riktigt bra. Självklart blev det ett par fall och ibland såg man bara skidorna som åkte runt i luften. Som en stor snöboll som kom nedrullande. Men vaddå, neråt ska man ju. Sättet man gör det på är valfritt.

Bilderna kommer att läggas upp senare. Blir lite mycket inför födelsedagen nu, i och för sig har jag redan kirrat ett paket. Tror Mac kan vara den enda med vetskapen om innehållet! Så får det förbli.








Förövrigt: Man kan aldrig försöka lura eller tror att man kan ordbajsa bort en textdesigner och stilist. Vi ser rakt igenom det. Och det är bara precis vad det låter som ordbajs. Try harder eller låt bli.

Gårdagen

Igår blev det jobb all day. Därefter skulle jag till Hagges bror Martin som fyllde år. Eftersom Hagge jobbar kväll den här veckan åkte jag kollektivt. (Jimmy stack fort som fan från Tuna och tvingade mig att åka "svettbåt") Bussen var såklart försenad och jag pulsade mig fram till dem. Men mysigt var det. Det bjöds på smörgåstårta och kladdkaka - gillas!
Jag fastnade där och vi såg Desperate housewifes och Cougar Town. Äntligen har alla serier premiär. Ikväll är det premiär för Greys också. Men hela klassen ska gå ut och jag är väldigt, väldigt sugen. Dock så blir det jobbigt med min tidiga avresa imorgon och jag måste nog packa innan dess - eller åka utan kläder?
Jag tänker gå på Duys råd och bara "surfa med vågen". Se vart den tar mig. Nu ska jag skriva klart min artikel och skicka ett recepet till min mor.
Självklart blev det mys med "sparven" (som hennes far och farbror kallar henne för). Jag föredrar dock älsklingen, gullungen eller bara "lilla, söta, fina".

HACKAT KONTO!!

JulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmatta
JulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmatta
JulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmatta
JulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmatta
JulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmatta
JulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmattaJulgransmatta


Födelsedagsbekymmer

Malins födelsedag är nästa vecka. Vad ska jag köpa? Hon har ALLT. Då menar jag allt, iallafall allt sådant jag kan köpa. Allt till balen är klart. Studentklänning måste hon ju välja själv. Smink, smycken och skor - allt är fixat.
Panik! Ge mig tips! Ja, du också när du läser det här. Något speciellt förutom önskelistan på telefon och dator?

Så när jag kikade runt efter presenter klickade jag hem en klänning och ett par tajts till mig själv. Efter hårt slit var det förtjänt.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus