< Till bloggens startsida

Första julklappen - check

Har precis inhandlat min första julklapp, till mitt fadderbarn i Benin och känt mig som en lite bättre människa.
Det blev 2 fruktträd. 50 :-/st
Är det inte sjukt prisvärt? Bidrar till mer näring för Lydie och lite mer träd på jorden. Vilket kan behövas så här när klimatet går bananas på grund av våra själviska handlingar!
Man behöver inte ha ett fadderbarn för att ge bort fruktträd i julklapp. Man kan ge dem till vilken familj som helst.
Så om ni känner att ni behöver ett lite bättre samvete, och bidra till en lite bättre värld kan ni gå in här shoppa loss bland träden:
Julklappar Barnfonden
Kort

Kollektiv

Nu är det mys i stugan. Malin och Micke får sin lägenhet omtapetserad, så de har tagit lite pick och lite pack för att komma och bo hos oss ett par dagar. Vi har ett mysigt kollektiv.
Så varvat med tvättande och packande till Turkiet, hetsstudier för att inte komma efter (jag tänkter nämligen försöka slippa ta med mig allt för mycket dit) måste det hinnas med vardagsbestyr och kvalitetstid.
Matlagning till en jäkla massa matlådor och munnar.
Ikväll ska jag varva in lite träning på attacken. Och på torsdag ska jag upp till Stockholm för att göra en intervju. Ska bli oerhört spännande!
Fullt upp hela veckan med andra ord, kollektiv eller inte.

Den där Mads

För att sammanfatta gårdagen i högst få ord:
"Men håll så keften Mads"

Kocken Anna på besök

Jag och Lou satt mest och gottade oss igår. Gottade och titta på Anna som basade runt i köket. Hon hade total kontroll och vi vågade inte lägga oss i, så vi tyckte det var bäst om vi stod för skitsnacket, godisätandet och surfandet.
Efter en liten stund hade hon tillverkat 3 feta sallader från scratch. Inget jävla halvfabrikat här inte.
Inte nog med att hon kan laga mat, hon kan också allt vad Indesign, Photoshop och korrigering betyder. Därav hennes andra smeknamn - Professorn.
Så hon slog sig ned vid min dator och rättade till alla mina fel i Photoshop, och nu mina vänner - Nu har jag en halvcirkel till  min gubbe!
Bästaste Anna, tack för hjälpen!
Behöver jag nämna att Hagge tiggde till sig mina rester när han kom hem?

Kulinariska dag

Idag har vart en ineffektiv dag. Har fått lite gjort överlag. Jag har skrivit åt Lista hembyggdsförening och samtidigt blivit bjuden på lunch. En spännande och lite läskig lunch - Paltbröd. Paltbröd är bröd gjort av blod som kokas och sedan har man det till fläsk.
Min mormor, världens bästa, hade dock kokat potatis till mig. Av någon anledning trodde hon inte att jag skulle vältra mig i paltbröd. Och mycket riktigt, det smakade blött bröd, med en touch av blodpudding.
Det var väl, sådär.
Ikväll däremot, då blir det kärlek för gommen. Anna, aka Kocken, ska slänga ihop en fet ceasarsallad här och så ska vi ha mys till Idol. En handfull tjejer och jag. Själv står jag för 4 feta vitlöksbröd.
Paltbröd VS Ceasarsallad, har en känsla av vad som passar mina smaklökar bäst:

Man vet aldrig vad som komma skall

Ibland tänker jag mycket på dåtiden. Om vad som kunde vart annorlunda, hur mitt liv hade sett ut. Ni vet, "om".
I Fredags fyllde farmor 75 år, alla var där. Släkt, vänner och ännu mer avlägsen släkt. Från ingenstans kände jag saknad och blev faktiskt lite bitter.
Jag saknade min farfar och var bitter för att han inte var där. Jag tänker ofta på hur det skulle vara om han fortfarande var med oss. Hur våra liv hade sett ut och vad som hade vart annorlunda. Om. Bara om.
Tänk vad "om" kan betyda. "Om" skulle kunna vara så mycket.
Idag är en speciell dag, också en dag med mycket om.
Kanske allas liv skulle vara annorlunda om det inte fanns några om.

Äntligen är det över

Nu har även jag och Hagge gjort våra röster hörda. Jag var trött men ändå lättade över att all politisk propaganda kommer lugna ner sig. Vi kommer slippa få hem onödigt mycket papper flera gånger om dagen. All valhisteri är äntligen över.

Igår blev det middag hos morbror Tomas och hans sambo, och sedan vidare till Jonnys firande. Det blev vårrullar, minttu och Captain Morgan. Jag var helt nostalgisk och lycklig. 

Idag ska det visst jobbas. Jobbas och pluggas. Imorgon ska jag fortsätta med uppdrag från praktiken, gå på föreläsning om punktskrift och träna BodyAttack. Det kommer bli svettigt och härligt, alltihopa alltså.  

Jag kapitulerar

För mina fötter. En del ögonstenar måste bort, trots att jag älskar dem. Jag klarar inte av dem längre, fötterna strejkar! Så gå in på tradera och buda. 2 par skor för priset av ett par!!



http://www.tradera.com/auction/viewitempage.aspx?aid=118745056

Varför?

Varför, och återigen varför, kan man inte rösta online? Nu när det finns e-legitimation och allt.
Jag vet inte varför man ska gå och använda små papperslappar för att stoppa i en låda, som någon sedan ska sitta och räkna.
Det är knappast så att folk tycker det är osäkert att göra det över nätet, man gör ju allt med sina pengar på nätet.
Internetbanker, deklaration, e-handel, förnyar recept och en del gör till och med sina matinköp online.
Varför skulle man inte kunna rösta online? Kanske täcker man in även de som inte orkar eller har möjlighet att ta sig ner till de gröna små båsen.
Visst kan man väl ha the old fashion way kvar för de som inte har internet och för de som gör det enbart för att känna nostalgi. Men jag skulle då mycket hellre göra det online.
Just nu är det bara slöseri med både tid och träd om du frågar mig.

Baka, baka

Idag har jag bakat. Oj, vad jag har bakat. Marängbottnar, cupcakes, kolakakor och nu avslutar jag med kladdkaka. Jag har inte fått bulimi utan bakar till Farmors kalas imorgon.
Däremellan tog jag en paus och skakade rumpa till Afrikansk musik, det vill säga Afrodans, och hade en trevlig middag med systra mi och Micke.
Just nu lackar jag ur för att jag inte vet hur man gör halvcirklar i Indesign och för att min pajform läcker. Ja, ni hörde rätt - den läcker.
Det vill säga att det har droppat, under X antal minuter undertecknad inte riktade sin uppmärksamhet på ugnen, kladdkakesmet. Så det är alltså inte bajs jag har bakat, vilket man kan tro av bilden att döma, utan detta är smet som förpestat min käre ugnsbotten. Pax för att inte städa ugnen när vi ska flyttstäda. (NEJ, jag tänkter inte rengöra ugnen förrän vi flyttar, så hoppas att vi flyttar inom en snar framtid)

2 och en halv

Lite mindre än 2 veckor kvar tills vi kastar oss i poolen. Turkiet väntar med hela familjen (dvs kusiner, moster, morbror, mamma, pappa, syster och Hagge), och snart är det äntligen dags.
Så just nu måste jag plugga arslet av mig. Tänker inte ta med mig dator och Indesign ner dit. Finns risk för fuktskador, och andra skador vid poolen.
Jag har inte kommit in i studentandan ännu, det tar emot. Men idag fick jag ett par timmars produktivitet, så snart är jag nog på banan igen.
Imorgon blir det storbak till farmors födelsedag på fredag. Marängtårtor och chocklad-cupcakes står på menyn. Får se hur jag klarar det!
Från vår förra familjeresa 2007, det har gått för lång tid sen vi åkte alla tillsammans.

Vilken helg

Fredag - Stockholm. Skratt, mat, Hoffmaestro, folkkaos, utgång, hotell.
Lördag - Hotellfrukost, skjuligt trött, tågresa, födelsedagskalas, filmkväll.
Söndag - På research för praktiken, skriva reportage för Bergsjö Hembyggdsförening och däcka i soffan.
Måndag - plugg, föreläsning, praktik, skriva, skriva, skriva och träning.
Full rulle med andra ord! And I'm loving it, mycket tack vare dessa underbara vänner.

Nollning på högvarv

Nollningen är igång och igår blev det pubrunda. Har faktiskt fortfarande ont i fötterna, utan att överdriva.
Men imorgon taggar vi till igen och drar till Stockholm.
Där blir det Hoffmaestro på grönan, utgång och övernattning på Scandic Sergel Plaza. Vilket innebär hotellfrulle dagen efter, kan det bli bättre?

Senaste nytt

Vänner, ovänner och ännu inte vänner - jag är lycklig.
Jag har fått en pratikplats jag trodde att jag bara kunde drömma om. WWFs sida minplanet.se har gett mig äran att få praktisera hos dem! Ni som känner mig vet att det passar mig som handen i handsken.

Så, bloggandet kanske blir lite lidande ett tag framöver. Förutom extrajobb, skola och praktik ska jag nämligen försöka komma igång med träningen igen. Den saknas just nu.

Skolstarten välkomnade mig med stora affischer om palmolja, IDT valde att lägga fram fet info på bästa sätt. Kan det bli bättre?

Början på 2010 var inte som jag hade tänkt mig. Men 2010 har ändrat sig och nu är det verkligen mitt år på riktigt. Som jag sa tidigare ska jag krama ur varenda droppe glädje av detta år. Så mycket glädje jag hitills har upplevt kan man ju undra om det finns något kvar att krama ur?


Flyttstädning

Puh! Nu har vi skrubbat, skurat och torkat klart. Min käre vän Mackan ska flytta ut och min käre vän Louise in. Så man ville ju städa extra bra liksom. Med tanke på våra russinfingrar hoppas jag att det var någorlunda rent. (Förmodligen har den där lägenheten aldrig varit så ren som nu, haha.)
Det avskräcker ju iallafall, man vill inte behöva flyttstäda inom närmaste framtiden. Så jag håller nog tag i min lägenhet ett tag till.
Däremot är det ju så himla kul att flytta in. Sådant kan ju faktiskt väga upp allt det äckliga i kylen och avloppet man behöver avlägsna.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus