< Till bloggens startsida

Mitt 2009

När jag kommer att tänka tillbaka på mitt 2009 så kommer min första tanke vara tårar. Kanske blev året som det blev, fyllt av tårar, för att det började med just det. Tårar.

I januari var vi i Umeå och 2008 avslutades med ett bröllop. Vi åkte hem och firade Adde, och ett par dagar senare Johanna, Michas började på högskolan. Det verkade vara ett lovande år.

Månad nummer 2 bestod av skidor på vallen och mitt inledningspass till Body Attacken. Jag var även på BC intervju för Marieberg och ångrade mig efter ett tag.

I Mars hände mycket, Malin fyllde 18 och tog körkort. Jag började käka Rosensrot och tyckte jag var skit pigg (kanske läge att börja igen?). Vi bidrog till miljön när vi släckte ner på Earth Hour. Men jag, Johanna och Michas satte oss istället i en bil och körde runt för att kolla hur många som hade släkt ner. Miljövänligt? Ansökan till högskolan skickades in samma dag de öppnade. Det bästa av allt kom den 27:e , underbarnet. Lilla Nova Mirakel.

April var en tuff månad, men inte lika tuff som Maj kom att bli. April bestod mest av packa, bära och packa upp. Hagge sa upp sin lägenhet och flyttade in. Avslutet på April kommer vi aldrig att glömma. Det tuffaste på hela året, som en mardröm.

Maj blev en månad fylld av tårar, men ändå en slags gemenskap. Som om vi knöt våra band ännu hårdare, drog åt rosetten. Annars hade vi aldrig klarat det. Och jag tror jag talar för alla oss när jag säger att vi älskar varandra.

Sommaren började i juni. Jag tog semester och åkte upp för att vara ett stöd. Mormor fyllde 80 och barnbarnen höll ett rörande tal. Undertecknad var väldigt upprörd för att utveckling inte har gått längre, att vi fortfarande röstar med papperslappar och inte online. Miljöpartiet, hur kan ni?

I juli byttes mitt kakel och vi firade min 21-årsdag. Semster, semester, semester. Min sista på ett par år nu när det blir till att jobba under sommaren.

Augusti tog jag tjänstledigt och sa hejdå till min tjänst. Åkte en välbehövlig vecka till Turkiet och gjorde entre på Högskolan.

Kom hem med ögoninflammtion och gjorde ett underligt första intryck på min första föreläsning. Här rann tårarna, dock inte för sorg eller glädje. Utan för just den, ögoninflammationen. Som jag sa, ett år fyllt av tårar.
September bestod också av födelsedagar, Hagge och jag skaffar fadderbarn och jag skaffar mitt andra, min Macbook Pro.

Svininfluensan var så uttjatad redan i Oktober. Frida kommer mig närmare och närmare. Hon blir en riktig vän. Jag är glad att jag har träffat någon som känner mig så bra. Hon scannar bara av mig sen vet hon exakt. Precis som mina riktiga vänner. Ni vet vilka ni är! Tydligen har jag fått fadderdille och tecknar mig även som fadder för isbjörnar och östersjön.

November kommer. Pappa skär av senor i fingret och opereras i Örebro. Dessutom får sovrummet en ny guldfärg och den lilla svarta tvättmaskinen kommer på plats. Skolan har gått så länge att det är dags för en första klassfest.

December blir fullspäckat av plugg, jobb och inte så mycket träning tyvärr. Julklappar och en efterlängtad julafton. Och en ännu mer efterlängtad nyårsafton. Som vi har längtat och räknat ned till och från. Nu är den här.
2010, ett år, förhoppningsvis med mindre tårar och motgångar. Och förhoppningsvis med samma vänner och nära.

Jag skulle aldrig ha klarat mitt 2009 utan er. Det vet ni. Jag älskar er!

Mitt 2009


Läkarkontroll, check

Jaha, då var det gjort. Ett läkarbesök och fyra provrör med blod senare är jag väl inte mycket klokare. Fick en uppläxning för att läkaren ansåg att undertecknad var underviktig och behövde gå upp i vikt. (No shit!) Och dessutom tyckte hon att undertecknad skulle börja dricka välling som komplement till maten... Den delen av avtalet blir inte till att hålla!

Dessutom var stress och orostänkande förbjudet, och tänka på andningen. Inte andas häftigt om man blir stressad. Vilket jag inte kan påminna mig själv om att jag gör, men det är klart värt att tänka på. Provsvaren kommer om en månad.

Macattack blev sjuk och jag har spenderat dagen med att jobba. Man skulle ju kunna tro att det skulle vara stressande, men icke. Jag blir faktiskt ganska lugn här, speciellt när jag får jobba med Jojsan och prata av mig. Behövs. Och dessutom blir ju allting så mycket roligare när vi jobbar tillsammans. Får se om det blir jobb imorgon också, för då mina vänner hinns det inte göras provpannacotta. Då får ni vackert äta den, oavsett om det smakar skit eller vitchoklad! Haha, nej så illa ska det väl inte vara förhoppningsvis.



Min Jojsan, va!

Håll tummarna

Nu ska vi snart få lite svar på det låga blodtrycket. Förhoppningsvis. Men jag har tar världens envisaste med mig, Mamma! Så vi lär sitta där tills vi får något typ av svar.
Håll tummarna!

Sparkling

Kika på fina hotell och turkosa hav är vardag. Jag vill verkligen åka iväg, det kanske kan lösa ett och annat. Och det ser så himla fint ut med pooler och vita sandstränder. Dessvärre går mina kurser ihop hela tiden, bara en helg mellan varje fram tills den 2/6. Och då är det lite sent att åka, Malin tar ju studenten där. Så jag vet inte när vi ska klämma in vår julklapp till varandra.

Imorgon blir det läkarbesök, får se vad dom säger. Sen måste jag börja träna. Träna, träna, träna. Det saknar jag faktiskt, men är för lat för att ta mig ner.
Har köpt två klänningar idag, en av dom blir till nyår! Glitter är en människas bästa vän! Dessutom köpte jag fyrvaktaren, kunde inte hålla mig! Och träffade en gammal vän när jag letade gelatinblad till pannacottan. Det var riktigt trevligt. Förövrigt har jag bestämt mig för att göra en vitchokladpannacotta med halloncoulis. Kanske ska göra en testversion innan så att den blir riktigt bra.

Simply the best



Gud vad vi älskar Samsung! Det var den bästa julklappen vi återförsäljare fick! TACK!

God Jul & God fortsättning!

Vilken jul! Och vilken julafton. Min julafton började med att en femåring kommer och vill kramas, och säger God Jul. En annars väldigt envis och uppkäftig liten femåring. Sen blev det Bandymatch på gatan mot grannarna. Tuffa tag, det var många som låg i snövallar, buskar och bara allmänt nerknuffade på marken. Mamma blev tacklad två gånger och låg mitt i kriget bland klubbor. Adde var den som var mest utsatt, men han är ju den som är härdad så det kunde han ta. Jag var lite orolig när Morfar hade bollen, om han ramlar bryter han nog benen tänkte jag. Men vi klarade oss från benbrott och gick in med vinst. Även om lagen inte var helt överens om resultatet.

Marcus la sina brillor på ett biltak, och fick sedan åka och hämta dom uppe i backen efter att bilen drog iväg.
Julklapparna var många, lite för många tänkte jag när jag låg under granen och packade fram till Benjamin som läste upp alla. Herregud vad vi skämmer bort varandra. På tal om skämma bort så fick jag ett presentkort på "stora julklappen" av lillasyster. Det är ett spapaket på Spakällan. Vi ska gå tillsammans och bubbla, äta, basta och få valfri behandling. Snacka om att jag blivit bortskämd. Presentkort på årskort på Gympozz fick jag också av tomten, det var välbehövligt.
Igår var det julfirande hos Farmor, hon blev rörd av sina julklappar. Då vet man att man har träffat rätt! Idag blir det jobb. Imorgon ska jag försöka få läkartid, i förrgår svimmade jag av att locka håret. Så ansträngande är det ju inte. Så någonting är fel. Resten av veckan parkerar jag hos mina föräldrar, då Hagge har lämnat mig för en vecka i Sälen. Och så ska jag ju göra Pannacotta, min del till nyårsmiddagen hos Henke!!
Jag är lite förbannad på mig själv för att jag glömde kameran på julafton, men ska försöka få ett par kort av Lena!

Up, up and away

Nu bär det av till Sandviken och fira jul med hela stora släkten! =) Mysigt!
God jul på er alla!

Dan före dan före...

Idag fyller Mamma år! Grattis, bästaste du! Jag sitter nu och letar lite recept. Kanske ska jag baka en överraskning. Fast det får liksom inte bli en vanlig gräddtårta. Sånt är lite överskattat, kanske en citronmarängpaj eller något. Jag och Malin kirrade presenten i söndags, så nu har jag ju tid till sånt.
Igår firades det lite jul hemma. Det blev skinkmackor, lussekattor, glögg och lite klappar. Nova fick öppna en i förskott, en Doro 324 blev det. Jag tänkte att flickan måste ju börja i tid liksom, klart hon ska ha en telefon! Haha, iallafall en Dummie. Jag tror den var rätt uppskattad.
Mina paket blir till att öppna på självaste julafton, (Nej, jag har redan tjuvkikat. Vem försöker jag lura?) haha. Men kan ju låtsas att man kan hålla sig. Men jag, nyfikon själv, det funkar inte med att vänta. Vill veta, vill veta!
Idag har jag lite uppdrag på min lista. Jag ska spela tomte och dela ut ett par paket, eftersom vi åker i väg över jul. Farmor blir första stoppet. Som vi ska fira med annandagen!
Grattis till Mamma igen!

Gröna gubbar

Menyn idag ser ut på följande sätt:

  • Skriva klart och lämna in PM
  • Ta jullov
  • Åka till systemet och inhandla allt som behövs fram till  nyår
  • Förbi farmor och julfika
  • Eventuellt jobba (ring när ni ser det här, om jag behövs ikväll)
  • Åka hem och fira "lilla julafton" med Hagges familj, mamma och pappa.
Igår var vi och såg Avatar. Jag hade nog lite fördomar innan vi gick in på bion. Jag är inte en sådan typ som uppskattar "gröna gubbar" och deras monster till husdjur. Typ som Men in Black, inte en favorit hos mig om vi säger så. Men den här filmen gillade jag. Den var lite lång, det är segt att sitta i nästan 3 timmar. Den var verkligen påkostad och välgjord, sånt uppskattas! Johanna sov under det mesta av filmen, det kanske säger ganska så mycket om vad hon tyckte, haha.
Jag och Micke hade dubblat till oss en vinst, som fick betala bion! Haha, Fame's maskiner verkar riktigt bra!!

Julklappstips

Till er som inte vet riktigt vad ni ska köpa i julklapp. En get är ju alltid kul, eller?
Actionaid ger bort den geten till någon som verkligen behöver den. Man kan även köpa myggnät, vattenpumpar och annat bra. Vi tror att det är en väldigt uppskattad julklapp!

Så där Michas, nu har jag bloggat om det ;)
http://www.presentermotfattigdom.se/

=)


HAHA

Vad jag skrattade igår. Helt kul gäng! Bra val pappa. De har humor iallafall! En del kanske utan att veta om det själva, att de är roliga alltså.

Ett halvår senare

Kom på att jag lovade att lägga ut bilderna på hur köket blev... för ett halvår sen. Så här kommer de; före och efter bilder!






Brrr...

Behöver det vara så förbannat kallt? Kan inte snön bara ligga där och vara vit utan denna kyla? Om den kunde hållas vit så vore det också ett plus. Det ser ju rätt vidrigt ut med den orange/gula färgen.
Den här helgen är en julhelg på hög nivå, julöppet hela helgen = jobba, jobba! Och så julbord på lördag. Håller på och funderar på om jag kanske skulle ta och fila på ett "tacktal". Typ i stil med "Tack för det hårda jobbet vilket resulterar i att vi kan gå på julbord, skål". Haha!

Mamma och Pappa har 20-årig bröllopsdag imorgon. 20 år, det är inte lite när man tänker efter. Och på något sätt känns det så naturligt, eftersom jag inte har vetat något annat om deras liv. Typ andra partners och så. Men om man sen tänker på sig själv, så 20 år, det är grymt. 

Idag har jag slagit in min sista julklapp. Så nu är det rätt fullt under granen. Nu tänker jag försöka få färdigt mitt PM och sen tänker jag, för första gången sen gymnasiet, ta JULLOV!! Det ni!

 




Vårt fina, fina vintervallen! Och min fina, fina syster.


Min miljötext, med lite vita lögner.

Wow, en sopbil!

 

”Kom och titta Niklas, en sopbil. Skynda dig!” Det tar inte många sekunder innan min femåriga kusin står på en stol bredvid mig, med näsan klistrad mot fönstret. Han har den klassiska ”jag är väldigt intresserad minen” - ögon stora som tefat och munnen halvt öppen.

 

Varför denna hysteri? Är det verkligen så kul att titta på en sopbil, är det verkligen så fascinerande? Kanske inte. Men jag antar att det är ett sätt för oss att lära våra barn vilken betydelse de där smutsiga, och ärligt talat ganska äckliga, bilarna har för vårt samhälle och vår miljö.

 

På samma sätt som vi försöker lära dem sopsortera. Eller är det verkligen så? Vilka är det egentligen som påpekar att äggskal och hårdplast inte får slängas tillsammans? Och vilka är det som håller minen och försöker att föregå med gott exempel? Trots att samvetet skaver på insidan. För att vi, för bara några timmar sedan, hivade ner bananskal och konservburkar i samma påse.

 

Vi har tusen ursäkter för att inte sortera. Det är trångt under diskbänken, det är svårt, det är tidskrävande och det är långt till soprummet. Men om vi spolar tillbaka bandet till när sopbergen låg höga och ståtliga i Eskilstuna, så bör vi uppskatta vår nutida sophantering. Och överväga följande; Trängs vi hellre med sopberg, än att låta mjölktetror och majsburkar trängas under diskbänken?

 

Det är dags för oss att föregå med gott exempel, och faktiskt sopsortera. Kanske borde vi också hitta något intresse för dessa fula bilar. De bidrar trots allt till en bättre miljö för oss att leva i. Om vi gör förarbetet på rätt sätt. Och oss emellan, hur svårt är det egentligen att skilja på glasflaskor och pizzakartonger?


Alla får en andra chans

Här får alla en andra chans. Till och med de som inte är värda det. Ibland känns det helt sjukt, och så skumt. Jag tror inte ens att man kan förstå vad man har gjort för att sabba någon annans liv.
Världen är bra skum ibland, barn misshandlas och utnyttjas, till och med av sina egna föräldrar. Det är så jäkla twistat. Borde det inte finnas ett test, typ som för körkort. Körkort för barn.
Han som försökte utnyttja, tillsammans med sin kompis, min vän när vi var 12 år. Han satt med sin flickvän och utvärderade deras sexliv i Vecko Revyn. Det känns skumt, och ganska vidrigt. Jag vill för det första inte veta. Och för det andra inte tänka på honom överhuvudtaget. Men det är klart, alla förtjänar en andra chans.
I det här fallet var han ganska ung och förhoppningsvis förstår han bättre idag. För när min pappa släpade hit honom, för 9 år sedan, förstod han inte vad han hade gjort för fel. Hon var ju tjej. (!!!)
Kanske är det därför jag är lite osäker när jag går hem på ensam på nätterna, vilket i och för sig inte händer ofta (lugn mamma och pappa) men det händer faktiskt. För det finns så sjuka människor. Nu har jag i och för sig köpt en Bodyguard av Malins UF. En spray, likt pepparspray. En laglig variant, som förblindar och färgar angriparen i upp till en vecka. Dom där 120 kr kan bli mycket värt om det händer något. (Ja, nu blev det lite smygreklam, men jag tycker den är helt fantastiskt bra) Dessutom så låter det inte så tokigt nu med Taekwando lektioner med Mac-attack!
För er som vill köpa en Bodyguard så kan man beställa via [email protected]

Ännu ett svin

Vad säger man, jag behövde nog den sprutan. Idag har jag legat med feber och bara kunna sova. Inte på vänster sida dock, armen var brutalt öm. Även om det är skit att må såhär så måste väl man se det från den ljusa sidan. Förstå vilket "svin" jag hade blivit om jag hade fått hela viruset. Nu var det ju bara en del av det.

Sprutan i sig kändes inte överhuvudtaget. Sen om det beror på att han tant pressade in mitt huvud mellan sina tuttar och sjöng " All you need is love" eller om hon som gav sprutan var otroligt skicklig, vet man inte. Tanten var jätte gullig  och såg väl att jag och Micke stissade upp varandra. Så vi både fick en liten sångstund! Hur gullig som helst. Jag tänkte på det när vi åkte därifrån, vad bra det måste kännas att kunna hjälpa sådär. Undrar hur många människor hon hjälper om dagen. Där har jag min framtid som pensionär!
Jag är lycklig för att vi har fått en ny chef, du kommer rocka! Jag vet det. Det kommer bli så bra. Och så är jag lycklig för att snö är så fint. Inte för att det är kallt och halt och blött. Utan för att det är fint!

Vaccinering

Ve och fasa, nu bär det av mot vaccineringen. Som stöd valde jag att åka samtidigt som Micke. Vi ska alltså vaccineras tillsammans, ett problem med detta; MICKE ÄR LIVRÄDD.
Inte mycket till stöd med andra ord, så Malin får väl hålla handen med mig.

Får se vad det ger. Jag tror att de som blir sjuka av vaccinet är de som behöver det bäst. Eftersom de sprutar in en del av viruset, förstå hur sjuk man hade blivit av själva svinisen då! Nervöst, nervöst. Har ju sista föresläsningen imorgon, är inte super bra att missa kanske.

Nej, dags att åka. Håll tummarna.

Vart slutar det?

Såg precis på Aftonbladet att stora isberg har brytit sig loss från Antarktis och flyter nu mot Australien. På grund av den globala uppvärmningen. Forskare frågar sig hur många fler som kommer flyta iväg och utgöra livsfara för befolkningen. Är det här en början på den globala uppvärmningen och isåfall, vart kommer det att sluta? Det som är så uttjatat och har blivit till något alla verkar ta på allvar men sedan fullständigt skiter i det, har faktiskt börjat att hända. Det var längesen man hörde om att havets yta skulle stiga till följd av att all inlandsis smälter. Reaktionen var väl oroande men sen var det " Jaja, det är många år kvar".
Ska världen fortsätta att skjuta upp dessa problem? Och hur många år är det egentligen kvar innan det drabbar oss? För är det inte så att man inte börjar att agera förrän det faktiskt drabbar oss? Det drabbar redan många idag, så därför vill jag slå ett slag för att alla kan börja tänka efter. Det är inte så svårt att skilja på metallburkar och äggskal när man sorterar sina sopor. Och det är inte så många kronor dyrare att köpa ekologiskt. Skärpning!
Jag hoppas verkligen att Köpenhamn mötet ger något vettigt. För jag vill då inte mötas av ett kolossalt isberg på mitt nästa "kustbesök".
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6281883.ab

Att ljuga eller inte ljuga - det är frågan

Jag har insett nu att det bästa för mig, i mina texter i en viss kurs, är att ljuga. Annars kommer det bli skrivkramp och tvärstopp. Jag drar till med "egna erfarenheter" och "mina intressen". Och ja, jag måste säga att det fungerar mycket bättre. Så i mitt fall är svaret på frågan - att ljuga.
Idag var det tänkt att jag skulle träna, för blodtryckets skull. Men jobbet behövde mig. Så jag ska jobba ca 3 timmar, alltid något! Får bli till att träna imorgon, onsdag och möjligen torsdag. Alla vet ju vad som kommer att hända med dom planerna. Just det, gå upp i rök.
För jag har ingen självdisciplin. Ingen, ingen, ingen. Varken när det gäller att plugga eller att träna. Ni ser ju vad jag gör nu till exempel. När mina fingrar egentligen borde flyga fram över tangenbordet, förvisso lika snabbt som nu, men tryckningarna borde landa på " E T H O S, P A T H O S och L O G O S" .
" Jag ska bara..." Vilket otroligt ineffektivt uttryck. Hata spöket laban eller vem fan det nu var som använde det.
(Märks det eller märks det att jag är bitter idag?)

Jag ska träna Taekwando!

Jahaja, ännu en helg förbi, ännu en söndag att jobba! Vad gör det? Inget alls faktiskt. Det är juletider nu, vilket innebär att massor händer och glada människor kommer in och köper julklappar. och guess what? Säg inget till mina kollegor men, jag älskar att slå in våra varor. Göra julklappar! Sådär, nu vet vi alla vem som åker på det i år! Haha. Idag är det luciatåg i Cityhuset. När vår butik var placerad vid rulltrapporna kunde man titta på det, inte nu tyvärr. Men jag hör, och det låter riktigt mysigt!

I Fredags åkte vi till Stockholm och Wallmans, det var skönt att träffa släkten igen. Alltid lika roligt! Johanna och Henke hade vunnit biljetter till Idol-finalen av Samsung (hur coola är inte dom?). Igår så var tanken att vi skulle dra oss till eftersläppet på julsittningen, harrys. Men efter världens bästa förfest kunde man ju inte bara gå! Det var så kul, som vanligt, hemma hos världens bästa Jojsan. Haha, Mackan och jag har numer en pakt.
Och det handlade inte om att han skulle göra Helikoptern... "Och vem fan är du?!" hahaha.
Den går ut på följande; Mackan ska träna Body attack med mig, OM jag tränar ett nybörjarpass på Taekwandon med honom. (Vad fan har jag gett mig in på?!)

Det blev nybron till slut och inte harrys, men det var lika kul. Till en början iallafall, halv 2 gav jag upp och lämnade mina vänner för att vandra hemåt. Vid Subway träffade jag Taher och hux flux hade jag en sån tur att han skjutsade hem mig! Du är för snäll, guld värd!
Nu ska jag sätta julskivan på repeat!!

Glöm inte

Allt kan ändras så otroligt snabbt!

Min helt normala kusin


Min Anna-dag

Vilken dag! Spännande, lite nervös och helt super mysig. Föreläsning och ett samtal från chefen. "Polisen är här och vill prata med dig". Sånt låter ju aldrig kul, men i handeln handlar det oftast om att hjälpa till mer än något annat. Och idag var inget undantag. Men ändå lite nervöst. Det hör ju inte direkt till vardagen.
Efter det blev det att inhandla mina ingredienser på coop, direkt hem och sen kom solstrålen. Hon var här hela eftermiddagen, det var så mysigt! Så alla ni som såg oss ute med en barnvagn - Jag bara lånar barnet då och då. Ikväll har jag lagat mat till allesammans. Hela 8 personer var här och åt.
Man blir rätt slut av all spänning. Imorgon bär det av till Örebro. Nu blir det glögg!
Jag smälter!

Problem, fi fan

Min pappa brukar alltid säga att jag inte ska ta på mig för mycket. Jag vet nog inte vad för mycket är, eller hur man definerar det. Jag gör ju sånt som får mig att må bra. Som att skänka pengar till WWF varje månad, som att ha ett fadderbarn i Afrika och som att oroa mig för mina nära och kära. Inte för att oroa får mig att må bra, men ni fattar. Sen brukar jag fundera över vilken skillnad det egentligen gör?
Det var en artikel på aftonbladet idag om hur isbjörnarna har börjat käka varandra för att de blir så hungriga. Det var riktigt vidriga bilder också, en hane står och håller sin unges huvud i munnen, det som hänger efter ungen är endast en ryggrad. Vart fan går mina pengar liksom? Ge björnarna lite käk.
Nej, det är klart jag fattar att det jag skänker inte räcker till resurser åt isbjörnarna, men en slags rapport om vad de används till då och då skulle inte vara helt fel. Från Rädda Barnen får jag rapporter om mitt fadderbarn, bilder och så vidare konternuerligt.
Nej, nog om det och tillbaka till mina I-landsproblem. Har inhandlat ca 3 julklappar idag. Resten to go. Jag har nog aldrig haft en sån julklappstorka som jag har i år. Malin, blunda nu! Men vad tusan ska jag köpa till lilla syster i år? Förra året blev det en del smink från Make Up Store, och det är vad hon har önskat sig i år. Känns ju lite tråkigt och köra på samma grej? Jag behöver tips! Vad vill en tjej som tar studenten, ska på bal ha? Men som redan har alla balgrejer... Eller bara vad vill en 19-åring ha. BIG PROBLEMS!

Skrivkramp

Eller är det ren lathet? Vill inte skrämma min grupp, men om sanningen ska fram så är det sistnämnda det som stämmer bäst. Har fått lite gjort idag, faktiskt. Trots att jag tog en behövlig lunchbrake med Johanna. Det  händer ju allt för sällan!
Fredags var super mysigt, det blev bastu och film hos Lena, Mats & Adde. Ingen bastu för mig dock. På lördagen åkte vi in till Gävle. Jag har glömt hur mysig den staden är, jämfört med här. Och så blev vi bjudna på en så cool amerikansk restaurang. Det börjar med att dom kommer och kastar en näve jordnötter, oskalade såklart, på bordet. Menyn var en gammal amerikansk tidning. De som äger det har verkligen ansträngt sig.
Lördag kväll bar det av till Västerås och hem till chifo. Han hade fixat super fint, med champange och allt. Jag är lite tveksam till hur lägenheten mådde efter vårt besök bara. Inte tipp topp kan jag gissa. Vi fick en taxi, väldigt billigt faktiskt. Jag tror att han insåg hade gjort bort sig till slut, och körde i 180 hem. Eller så var det bara för någon hotade med att spy hela tiden.

I procent

Man nöjer sig, med för mycket. Med för lite. När känner man sig egentligen nöjd? Och hur grundar man det?
Jag vill resa jorden runt, uppleva alla länder. Men jag nöjer mig med en semestervecka om året, ibland till resmål där jag redan varit. Varför? Det är bekvämt och konsekvent. Bättre än inget? 

Man nöjer sig, för lätt. För enkelt. Man accepterar kanske sånt man aldrig skulle acceptera om det var i en annan situation. I en annan relation. För att det är bekvämt. Och bättre än inget?

Man nöjer sig med det lilla man får i gengäld. För att det gör ont att inte få något alls. För att det är bättre än inget.


Syskonskaran!


Emilia Gillström is

Hade det här varit facebook så hade min status varit "har fått världens finaste present". Men nu  var det visst bloggen så slut om den informationen! Nyfikna?
Ikväll var det julmys här. Martin, Bella och Nova kom förbi på glögg. Och hade med sig lussekatter, knäck och pepparkakor, gjorda av Bella själv. Super goda. Som vanligt var det en liten solstråle som kom och man skiner upp direkt. Oavsett hur nere man är!
Malin & Micke kom och bytte av dem i dörren, och vi kikade på Johan Falk. Har inte blivit så mycket syster-träffande den här veckan! Hoppas du följer med till Västerås nu och skiter i allt det där. Inte värt att lägga ner energi på, och ta ingen skit. Eller hur brukar du säga till mig? Lilla sötnöt!
Avfart till Sandviken imorgon, ska bli skönt att komma bort lite. Och träffa min familj nummer 2. Nej, nu ska jag fortsätta skriva lite på mitt alldeles egna projekt.
.
-"Man kan säga vad man vill när Mackan är med, för han kan Taaekwaandooo!"

Mina julfavoriter, just nu.


Tonight's gonna be a good night

Ikväll blir det finbesök! =)
Nu ska jag försöka komma en bit på mitt "personliga pm" om medier och kommunikation. Frågeställning nummer ett; I Vilka kanaler tror du att du kommer att jobba framöver?" ... Hm, svår fråga för mig just nu faktiskt. Speciellt när man ska utveckla det på ett par sidor. Motivera, vad kännetecknar den kanalen, varför, hur fungerar det osv. Ni fattar, inte så lätt när man inte ens riktigt vet vad man vill!

Gå upp

I måndags och idag har varit rätt jobbiga dagar. Imorse försov jag mig och det gjorde ju inte saken bättre. Det är det här helsikes blodtrycket som spökar. Jag vet ju vad som hjälper, och jag har varit riktigt dålig på det på senare tid. Vilket visar sig när man mår såhär. Så ikväll blir det att medicinera sig = träna. Jag måste på allvar, jag känner själv hur blodtrycker är riktigt riktigt lågt just nu.
Tänkte även bjuda på, ett par godkända, bilder från klassfesten! Vilket härligt gäng, jag trivs verkligen!

Min jul är inte längre röd

När man var liten så var första adventen något man hade längtat efter. Länge. Man fick en julkalender. Man fick glögg och pepparkakor i stort sätt när man ville. Man fick ta ned den där lilla julgranen som var bara ens egen och pynta med små, små röda silkeskulor. Och vi hade ljus i de små granarna som var i alla olika färger.
På mammas födelsedag köpte vi en gran och tog ned den stora lådan med pynt. Jag och Malin hängde alltid kulorna längst ned eftersom vi inte nådde högre.

Min jul är inte speciellt röd längre, och första advent betyder ångest för att man inte har hunnit dammat av fönsterbrädorna eller hyllorna. Det blir inte samma "julstädning" som det blev hemma. Dessutom har jag en tvättkorg som är konsant full och ett helgjobb jag inte skulle klara mig utan. Min önskelista består nu av durkslag och spagettislevar istället för den där rosa dockvagnen från Stor & Liten.

Min jul kanske inte är röd längre, den kanske inte innehåller lika mycket spänning. Min jul är i guld, silver och lila. Har vi tur blir det även lite vitt. Den är fortfarande fylld av längtan, inte efter att få öppna alla julklappar (okej, bara lite) utan efter att få vara med alla som jag bryr mig om. Och som verkligen bryr sig om mig.
Haha ett praktexempel på hur det kan se ut när släkten Gillstrumpa är igång. En lycklig jag i mitten av allt virr varr.

Julmys

Ikväll har vi haft julmys hos Mackan. Han hade fixat glögg, pepparkakor, saffransbullar och riktig julstämning. Till och med en öppenspis! Hur mysigt som helst! Idag har vi även inhandlat lite julklappar, nu är det igång!
Snart är det bara en vecka kvar!! Jag längtar. Traditionen nummer ett. Får se om vi kan boka in två skidresor efter nyår, eller om jag behövs på hemmaplan. Det visar sig!
Nej, upp tidigt imorgon. Och nu måste jag kolla lite kanal5play, eller tv3play. Min tv fungerar ju fortfarande inte!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus