< Till bloggens startsida

Igår

Det var en jätte fin dag igår, och allting var verkligen jätte fint!
Vädret var också underbart, vilket jag tror hade en mening. Det var för dagens skull.
Kvällen blev också super härlig, vi åkte ut till Bernes tomt i Borsökna! Herregud vad den mannen bor fint, sjötomt och hela alltihopa. Världens finaste hus och tomt. Helt underbart var det.
Jag och Calle skulle bada, men så blev det dock inte. Tur för mig, annars hade jag verkligen fått huttra.
Senare grillade vi på familjens Grips altan, det var super gott och mycket trevligt.
Vilken härlig familj säger jag bara, och jag är så glad att jag får vara en liten del utav den! Men det sa jag ju till dig igår så det vet du ju redan! Ni är så fina!

Fick även höra en hel del historier igår om den lilla Johanna, haha, det var en hel del "Morfar" inblandat. Roffe är för härlig, han kan verkligen berätta historier han. T.ex. var Sugoläsk väldigt populärt, och även vällingen!
Dessutom berättade Berne en del om det lilla mirakelbarnet, ett riktigt matte geni var hon. Ville räkna tal hela tiden, vad tusan har hänt med det liksom? Nu vill hon då aldrig räkna nötter, inte ens pengar, haha!

Idag sitter jag på jobbet, måste ju säga att det är totalt värdelöst. Inte en människa är nere på stan, det är urfint väder plus att det är någon grej i gamla stan. Så alla är väl där och härjar.
Ikväll blir det till att fira pappa som blir äldre. Observera äldre inte gammal, haha.
Mamma hade gjort marängtårta imorse så det blir nog super.  Och så får vi ju inte glömma Morsdag imorgon!


Imorgon

Imorgon händer mycket. Imorgon har Michas sin stora tenta och imorgon är det begravning. Det kommer bli en fin dag, det kommer bli en jobbig dag. Det kommer bli en dag då vi inser hur mycket vi behöver varandra. Men framför allt kommer det bli en fin och minnesvärd dag.

Pengar

Pengar styr fan hela världen, allt handlar om pengar. Hur tröttsamt är det inte? Jag är sjukt trött på det, och ändå måste man tänka på det hela tiden. Är den här för dyr? Har jag råd att åka dit? Hur mycket lön kommer jag få?
Det är helt frustrerande. Jag kommer snart börja plugga och vet inte hur jag ska göra med just det, pengar.
Ska jag bara jobba kvar här? Ska jag försöka få tillbaka mitt schema på statoil? Och om jag får det, kommer jag då bli återbetalningsskyldig till CSN?

För där får man helt plötsligt inte tjäna så mycket pengar. Man måste räkna, tänka och planera hur mycket pengar men kommer att tjäna, sen spelar det ingen roll om man behöver det eller inte. Man får ändå inte tjäna så pass mycket.
Hur gör man om man är ensamstående och pluggar med två barn? Hur har man råd?
Det går inte ihop för mig, speciellt inte när man inte får tjäna så mycket pengar heller.

Systemet suger, man borde göra något annorlunda, jag förstår dem som bara utnyttjar det och inte pluggar men tar bidraget, dom borde bli återbetalningskyldiga. Men de som verkligen sköter sina studier, och behöver jobba för att klara hyra med mera, varför straffa dom?
Gör en mätning på det sättet istället.

MDH

Dom ringde mig alldeles nyss ifrån Mälardalens Högskola, hjärtat hoppade över 2 slag när han sa det.
Jag blev alldeles nervös, sen tänkte jag, dom ska väl knappast ringa och meddela om man har kommit in eller inte? Och det är ju för tidigt? Så det visade sig att det var en elev som ringde, som gick Textdesign idag och sa att det var öppet hus den 16:e ! Men YEY, jag som blev glad en stund.
Sen höll han ett litet förhör om varför jag hade sökt, vad jag ville bli när jag blev stor osv.
Och vad svarar jag då, trög som jag är? Jo jag säger " Ja, men jag älskar ju bokstäver, och att skriva såklart". Och sen det klassiska, " Jaaa, jag har ju inte bestämt mig riktigt än, men jag vill typ jobba som en journalist och skriva och så, även om titeln inte behöver vara journalist, tror jag" . Kul svar, han tror väl jag är hjärndöd och kommer porta mig ifrån programmet, haha.

Iallafall så ska jag nog försöka gå på det där öppethusgrejen. Är ju kul och få se hur det ser ut och så.
Beror ju iofs på hur jag jobbar, nu när jag tänker efter så sa han ju aldrig hur dags det var! Men öppethus grejer bör ju vara på kvällen, annars kan ju knappast någon med jobb gå.
Jaja, det visar sig!

Idag blir det Papas Tapas med jobbet, kommer stinka vitlök efter den visiten, tur för Hagge att han jobbar kväll så han slipper lukta på mig, haha. Iofs kanske jag blir senare än honom, det vet man ju aldrig!!
Malin fixade till ett av  sina sista betyg igår, för tvåan alltså, Grattis till henne! Med lite vilja så!
Nu är det bara resten kvar, men ALDRIG mer matte för dig, på gymnasiet!
Det tyckte iallafall jag var det skönaste med att ha tvåan avklarad, ingen mer matema-***-tik!



Träning

Då var det måndag igen, och höjdpunkten med min måndag, och onsdag, är träningen!! Dels för det är så otroligt svettigt, och nyttigt. Dels för det känns så skönt efteråt och dels för man får skratta en del också.
Det har ju sina skäl. " Svårt att hålla koncentrationen när han flaxar sådär" Haha, skoja inte.
Men han är väl söt på sitt sätt.. (?)

Idag känns det mest som om jag har sprungit runt, till Apoteket, till ICA, till Svensk Handel, till lunchen.
Ett evigt springande, men nu är allt klappart och klart. Var tvungen att fylla på mitt förråd av järntillskott då jag inte har de mest ultimata blodvärderna. Och så har jag ärvt mitt väldigt låga blodtryck ifrån mamma och morfar.
Får akta mig riktigt med att resa sig hastigt och sånt, det brukar fungera super, förutom på fyllan när man vaknar mitt i natten och ska gå upp på toa. Då brukar det svartna rejält, haha.

I helgen spelades det lite spel på mammas och pappas altan, med andra ord var favoriten. Michas gjorde ett helt okej motstånd, men hon kunde dock inte krossa oss. 2-2 slutade det i matcher, sen kom Adde och Henke så Michan tog del utav dreamteamet. Självklart utklassade vi herrarna, som vägrade sluta fuska!! Haha, men inte en chans hade de trots det. Måste dock säga att mamma och pappa är ett rätt bra lag faktiskt, är ju sjukt samspelta. Kan ju bero på att de har haft ett par år tillsammans att öva!!

Jag önskar

Jag önskar en hel del, ibland är det så frustrerande så jag vet inte vad jag ska göra. Ibland vill jag bara ställa mig på balkongen och skrika rakt ut.  Men då blir vi väl förmodligen utkastade eller stämplade som idioter. Om vi inte redan är det. Ibland vill jag dra upp mig själv som man gjorde med smyckesskrin som skulle spela musik, och bara få en massa tok energi och kunna fixa till allt.
Men jag vet inte hur jag ska göra, det är det som är det svåra. Jag vet inte vad jag ska säga.
Jag önskar jag hade någonslags tankekraft som kunde få dig att bara vilja, jag önskar att jag kunde lägga en hand på ditt huvud och sen skulle allting bara förändras, du skulle inse.

Jag önskar jag kunde skruva tillbaka tiden, jag önskar jag hade förmågan att övertala.
Jag önskar jag kunde ta bort smärta, jag önskar jag kunde ändra allt som har hänt.
Jag önskar jag hade min systers leende, och jag önskar att det kunde smitta av sig.

Jag känner mig hjälplös, på flera områden just nu. Och det är frustrerande för jag vet inte hur jag ska göra för att kunna hjälpa, i något av fallen. Jag vill göra någon skillnad, jag vill kunna hjälpa. Men jag vet inte hur.
Framför allt vill jag att du ska inse, att du inte kan fortsätta som du gör.

Telefonköernas land

Är det något jag hatar så är det köer, jag klarar inte av att stå i kö,det är så otroligt frustrerande. Och det är ju jämt köer, överallt. På ICA, på HM, på Quiken. Och framför allt i telefonen. Ska man ringa till tandläkaren får man vänta en kvart, ska man ringa till vårdcentralen får man vänta en timme. Ska man ringa till stadsnätet tar det 3 timmar.
Det fattas bara att SOS införskaffar telefonkö.
"Om det är akut tryck 1." " Du har plats 10 i kön, tack för att du väntar".

På tal om något helt annat så beställde vi American Pizza igår, det var grymt längesen och sjukt gott. Jag kan inte mer än hålla med Jojjo då hon drog en mycket klok kommentar " Varför vill man äta vanlig pizza efter det här". Och det kan man ju fundera ordentligt på. Vad är det som är gott egentligen med vanlig pizza? Strimlade små skinkslamsor på en cptunn sliskig botten. Gott eller?
 Blev även årets första vattenmelon igår, sjukt underskattat! Mer vattenmelon till folket! =)

Ikväll ska vi dricka lite jordgubbsvin, lite vanligt vin också för den delen, och så ska vi försöka få tag i med andra ord igen. Som någon har slarvat bort. Det spelet är så otroligt roligt, kan ju också vara för att jag och Johanna är världsmästare på det. Jag tror inte att någon har slagit vårat dreamteam ännu. Upp till bevis ikväll!


Haha, våran JD bild ifrån 04.

Tur och otur?

Jag låg och funderade på vad man kallar tur och otur imorse, typ som att jag har tur att jag aldrig har varit med om någon större olycka, eller brand. Men kan det inte vara så också att man tar vissa försiktighetsåtgärder för att undvika t.ex. en brand. Man stänger alltid av spisen, dubbelkollar så att inte strykjärnet sitter i och sådana grejer.
För det är väl inte otur om det börjar brinna och man har haft strykjärnet liggandes i soffan på högsta värme? Det är ju ren och skär klantighet.

Och om man till exempel flyttar in i ett hus med dåliga elledningar och det tar eld någonstans så kan man ju tycka att det var otur att man flyttade in precis där, men då är det ju någon som har ansvaret. Typ en snål fastighetsägare eller en klantig elektriker. Och har man tur om man aldrig är med i en bilolycka? Eller har man otur om man kör 140 km/h mitt i vintern? Nej, men det finns ju i och för sig fall där man har riktig otur, typ om man kör där på motorvägen i 90 km/h och så kommer en senil gubbe och blåser 140 km/h i motsatt riktning i fel körfält, ja då har man nog fått sig en släng av otur blandat med lite fel tidstajming.

När jag tänker på bränder och sådär så kommer jag och tänka på när jag bodde hemma, jag var väl ungefär 6 år kanske, då frågade jag pappa varför vi hade ett tjockt urlångt rep hängde innanför vindsdörren. Då förklarade han att det var till för att klättra ned på från balkongen om det började brinna på nedervåningen. Herregud vad jag funderade på det där, hur skulle vi göra då? Skulle pappa bära alla tre på ryggen och sen klättra ner? Haha, ja jag hade många roliga bilder i mitt huvud då. Som tur var slapp han, för han skulle nog inte klara det, iallafall inte nu! Haha, men han kan ju få tro det iallafall!


!!

Man måste tro på sig själv, annars går inget.
Och man måsta ha viljan!


Helgen.

Det har varit en bra helg, Grappa i lördags var UR trevligt. Haha, det hände en hel del kul och vi fick veta en hel del intressant information om hårväxt och tungsträngar, haha.
Efter det stack vi upp till Henke en stund, där var också trevligt, han bor ju så sjukt fint. Och så tittade vi på bilderna från Vietnam. Därefter gick vi ett par trappor ner till Adde, där jag hittade ett par ursnygga skor att dansa runt i!
Där nere låg vi sen hela natten och pratade, kollade lite "grejer" och härjade, problemet var ju att alla mina saker var kvar uppe hos Henke. Jimmy var dock så snäll att han tog med alla mina grejer ner, FÖRUTOM att han tog fel par skor.
När Hagge ringer runt 3 och säger att han är där nere så börjar jag samla ihop mig, men jag hittar istället för mina skor i strl 36 ett par skor i typ strl 39. Antingen såg Jimmy typ dubbelt ( vilket jag hoppas på) eller så tyckte han att jag hade så stora fötter! Haha.

Igår var en skön dag, försökte mig på att ligga i solen i stort sett hela dagen. Hagge svek ju som vanligt så fort det kom ett sms och någon fotbolls match, då sprang han fortarande än kvickt.
Så jag låg iallafall kvar och tyckte att jag äntligen fick lite färg på kinderna, ända tills Malin kommer hem efter att ha legat vid Freddes pool hela dagen. KUL, eller inte. Hon hade en riktig bränna så jag fick ta mina fjuttigt röda kinder och gå in!
Haha.







MUSTASCH.CHEF.BLOGG.SE



Word Wiz highscores!!




Haha, schyssta fläckar kameran ger mig på jeansen!


Word Wiz

Fy fan vad vi har nött detta spel. Det är helt fängslande, man ska skapa ord på engelska av bokstaverna man får.
Ändå till level 15 kom vi, det är inte illa vill jag lova.
Sen stack Mackan iväg och köpte MER, (älska mer) och kom tillbaka med en suprise, en HAMBURGER.
Sötaste jag har sett!!



Nu ska vi klara level 16, sen ska vi gå hem och byta om och tagga till för Grappa ikväll!
Hej och Hej!

Om ni vill pröva och spela, gå in på Splashworks.com och sedan vidare till Word Wiz!

Sockerbanan

Fy tusan vad man känner av sockerhalten i blodet när man jobbar och det är mycket folk, efter ett tag är man liksom som en levande zombie som bara gör det som ska göras. Oftast är det så att min lunch inträffar runt 3 halv 4 så det blir en lätt nedförsbacke där i sockerbanan (läs bergodalbanan inte den gula böjda grejen). Speciellt om det är mycket att göra så man inte hinner äta frukt eller så.
Det varierar ju iofs lite också, det känns som om vi har perioder i kosten på denna arbetsplats, ena månaden moffar vi godis och choklad varje dag, andra månaden försöker vi med frukt och kesella.
Och ibland kan vi få bidrag ifrån kiosken när godiset har gått ut, det är farligt!

Idag har vi kommit fram till en mycket viktig punkt, en viss chef ska skaffa en blogg och lägga ut en viss typ av inlägg. Istället för att lägga ut " dagens outfit" kommer han att köra "dagens frilla". HAHA. Möjligt att det även kommer att komma dagens skäggstubb eller mustash. Det har vi inte riktigt diskuterat klart ännu.
Nej, nu får jag lägga ner va!


Den lilla svarta

Jag har ett riktigt lyxproblem, jag har för mycket klänningar!! Jag får inte rum, garderoberna (GABEROBERNA som Jojjo skulle ha sagt) är redan överfulla. Och då har jag en garderob endast tillägnad klänningar och skor.
Så jag börjar än en gång med detta eviga rensande, står där med galgarna och funderar när jag kommer använda just den här svarta klänningen (förmodligen aldrig), men slår bort den tanken snabbt för att ersätta den med en tanke som låter mer " men den är bra att ha, den är ju snygg".
Så jag vänder mig då om och tittar in i min "klänninggarderob" och ser typ att 50 % består av svarta klänningar.
Jag är nog besatt av "den lilla svarta". I massor.

Suck, jag vet att jag måste skänka en hel del, men jag vill inte, dom är ju så fina allihopa. Så jag tänkte att jag skulle snylta lite på Hagges garderober, bara hänga in typ ett par klänningar.. Men när jag öppnar dom inser jag att hans garderober ser ungefär lika ut som mina (förutom all denna ordning, som är häpnadsväckande, allt är liksom fint vikt och är där det ska.. kan ju inte bero på mig tyvärr) vilket är lika med fyllda till bredden, dock inte med klänningar utan med skjortor! Suck, vi har alltså sex stycken garderober, två st byråer, som är överfulla.
Vad gör man då? Antingen köper man lådor och ställer de på vinden eller i källaren, eller så inser man fakta att man faktiskt aldrig kommer sätta på sig denna igen och Skänker den.

Ja, jag får väl ta mig i kragen och deala med mitt faktiskt oförskämda lyxproblem, samla ihop en kassa och gå ner till insamligen av kläder som står vid Nattkröken!

Att ha ont är inte farligt?

För ett tag sedan när min pappas axel hoppade ur led var vi alla på akuten. Och min lilla Pappa har en otroligt låg smärtgräns, så han uttryckte sig ungefär som om han skulle föda barn. Han bokstavligen flåsade och skrek efter morfin hela tiden. Då sa en sjuksköterska till honom att det är inte farligt att ha ont, utan det farliga är att andas så häftigt som han gjorde.

Jag började av någon anledning fundera på det där igår, ja jag vet Pontus, jag är årets tänkare, haha.
Iallafall, hon påstod då att smärta var liksom inte farligt, men då tänker jag såhär, smärta är ju alltid orsakat av något, och det i sig kan väl vara farligt? Så är inte smärta då indirekt farligt?
Eller kan man göra skillnad på smärta och smärta?

Jag menar, jag vet ju att värkar i samband med förlossning, som min mamma av någon anledning kallar för positiv smärta (vilket jag har mycket svårt att tro att något sådant skulle existera), inte är farligt.
Värkar och sammandragningar vid förlossning är ju till för att hjälpa ungen ut liksom, men sen finns det ju smärta i samband med t.ex. ett skärsår, den smärta kommer ju från såret, som faktiskt kan vara livshotande beroende på hur stort/djupt det är.
Eller om man har bröstsmärtor och det är hjärtat som inte är som det ska, då är väl smärtan farlig? Iallafall källan till smärtan, och om det inte fanns någon farlig källa i ett sådant fall, då skulle ju inte smärtan heller vara farlig.
Alltså tycker jag att man kan säga att den faktiskt är det, farlig alltså.

Eller är det så att smärta är ett sätt för kroppen att varna hjärnan om att något är fel? Så att liksom den röda lampan som skriker varning börjar blinka? Hur det än är så tycker jag att man kan säga att smärta kan vara farligt, i olika fall, iallafall indirekt. Man bör nog ta smärta på allvar och kolla upp det. Däremot kanske man inte bör frusta så mycket som min far gör när han har ont, då svimmar man nog rätt snabbt skulle jag tro.
Nurse Michas, hur ligger det till egentligen? Explanation tack!


Bokstäver

Jag har kommit på min kärlek till bokstäver, vilket är tur med tanke på vilka utbildningar jag har sökt till.
S är den bokstav jag gillar bäst, väldigt elegant. På tal om utbildningar så kikade jag på dels antagningsstatistik samt antal sökande till Textdesign. I år har 48 st valt textdesign som förstahandsval, och de tar in 41 st.
Förra året, eller om det var året innan så var det lägsta snittet på de antagna 9.18 och mitt ligger på 17.14
jag antar att jag gratulerar mig själv till en högskoleplats i förskott. Det känns ju inte helt risky längre, verkar verkligen som om jag kommer komma in! Dock så blir man ju lite orolig, vad fan har jag sökt in till liksom? Haha, varför vill ingen gå textdesign? Och varför är snittet så lågt, eller var. Fast min högskolevän säger att det nog inte stämmer för jag kikade på en sjukt skum sida.

Det är konstigt hur människor väljer att uttrycka saker, det varierar så mycket från person till person. Vissa använder språkets förmåga och säger det rakt ut, andra försöker visa eller bara göra saker för att man ska fatta, och så finns det sådana som jag själv som väljer något så fantastiskt som bokstäver. Annars skulle jag ju knappast ha en blogg.
Fan, det här blev ett sugigt blogginlägg, men jag är sjukt trött efter träningen..


Barbieworld

Snacka om att vi lever i en riktig plastic fantastic world, plast plast plast överallt. Och inte minst i haven, såg på aftonbladet för ett tag sen om ett repotage i Stilla havet, det är helt fullt med plast. Och så snackar vi inte plastförpackningar som flyter runt,  utan plast som har brytits ner och inte syns med blotta ögat. Det ligger där som en hinna, de drog en håv med sig efter båten där de åkte, och den plasten man fick upp i håven skulle lätt ha kunnat användas för att göra en Barbiedocka, förstå mängden då!!

Grejen är ju att det drabbar inte bara miljön, det drabbar även människan. För när man tillverkar plast använder man en kemikalie som heter Bisfenol A, som är rätt giftig, och när havet sedan bryter ner plasten får ju t.ex. fiskarna i sig detta och därmed människan. Vilket kan få konsekvenser som t.ex. upprepade missfall för kvinnor.
Faktiskt så är det så att idag är inte koldioxidutsläppen det största miljöhotet, all dumpning av sopor i världshaven ligger högst upp på listan.

Och man kan faktiskt inte bara lägga skulden på U-länderna som inte har någon sophantering i sina samhällen, för det första har de inte råd och för det andra så är det vi i Västvärlden som fortsätter att producera mer och mer och sedan skickar vi ner det till länder som inte klarar av att hantera avfallen.
Samma sak med bilar och sånt, vad tror ni händer när de blir för gamla för västvärlden? Man skickar ner dom till andra länder.. Så även om man försöker kontrollera utsläpp med mera så blir det ju inte ett dugg bättre när man skickar ner bilar som släpper ut trippelt så mycket till andra länder. Snacka om att förflytta problemen.
Och på tal om utsläpp, etanolbilar är inte det minsta bättre, etanol = hejdå regnskogen.


Världen måste på något sätt gå ihop och försöka samarbeta, hitta en gemensam lösning. Man måste anpassa sina bekvämligheter efter omgivningen. Precis som vi människor anpassar oss efter de delar av världen vi bor i måste vi även anpassa våra energikällor och fordon. T.ex. i väldigt varma länder, varför drivs inte fordonen av solceller?
För att det är för dyrt förmodligen, och länderna tänker främst på sig själva. Typsikt människan, men om inte länderna kan försöka gå ihop och hjälpas åt att investera kommer vi förlora det vi har gemensamt, jordklotet.
 Inte just nu, inte i våran generation, men sedan! Vad gör man då? Flyttar till en ny planet?

Inlägg från gamla bloggen

Hittade ett inlägg på min gamla blogg som jag bara måste lägga ut! Det var tider det, och såhär höll vi liksom på hela tiden! Haha.

Ingtorp!

Började kvällen i bollhuset med Johanna och ödlan, påminn mig om att jag ska bli en snäll och glad tant när jag blir gammal! Men det fick inte förstöra våran kväll så inbjudan till grillning på Ingtorp var mycket uppskattad!
Påvägen dit blev det stopp på konsum och hos Simone!

Grillarn Peter förberedde sig riktigt väl, Gröna jackan och mössan, vinglaset och rådisarna på spättet i högsta hugg och sedan ut till grillen. Och där stog han mitt i orkanen bara för att vi skulle få lite mat, vilket hjältemod. Jag vill bara tillägga att utstyrseln ledde till många skratt!

Det blev diskussioner om allt ifrån spöken, sotare och Simones förmåga att se in i framtiden! Lite små läskigt sådär, men sen efter alla spökhistorier var vi bara tvungna att kissa, men vi vägrade att gå till dasset som låg 40 km in i skogen så vi valde att gå utanför fönstret i stället, med en lykta. Johanna fegade ur och gick in igen medan jag och Simone satte full fart mot den mörka skogen. Då händer det som inte får hända, lyktan slocknar och där står vi med byxorna nere och springer in i huset igen. Riktigt spökhistoria blev det.
Till slut löste det sig med lite moderniteter, ficklampan räddar liv!

Lite dumt att ha hooker heels i bushen men det är smällar man får ta, och NEJ det var inte min sko som luktade i bilen! 2007-apr-21 @ 12:05 Allmänt Permalink


Kommentarer Postat av: grip

haha, we belive u! men kul vare =)


Trött

Jag är så sjukt trött hela tiden, jag orkar inte ens vattna blommorna hemma, fast jag ser att dom håller på att dö.
Och jag orkar inte ta upp post eller sånt heller. Tänker att jag ska göra massa saker men jag orkar bara inte, det bara värker i hela kroppen.
Känner mig ungefär som jag gjorde när jag jobbade dubbelt på Statoil och här. Nätterna på statoil och sen upp och gick hit till tio, eller när jag började helgerna här och stack direkt när jag slutade och jobbade där till 23.

Såhär trött var jag på julafton för 2 år sedan, då hade jag jobbade kvällen innan på Statoil. Och flyttat hemifrån på dagen faktiskt!


22 barre

Idag fyller Erre Snorre 22, och jag ska då fira hennes dag genom att lägga ut....






Nej, jag har fått alldeles för mycket hot via sms och annat, hahaha. Och jag kan inte komma på vilken bild du menar, fan fan fan. Jag har minnestorka, eller kanske kanske minns jag. Kan det vara en bild med vit tröja? Eller en bild där rudolftofflor inblandade? Ska kolla igenom mitt bildförråd sen!

Ett år äldre, igår.

Sådär, då var han ett år äldre. Börjar knaka i lederna har jag hört, tur att man själv är så ung och pigg, haha.
24 år, herregud, det närmare sig.
Jag är egentligen en dag sen med att lägga ut detta, men det var så himla mycket igår. Fixa till bullar och hallonmuffins, en riktig bagarsons dotters dotter är jag, haha. Coolt va!



Diska rent.

Imorse när jag stod och diskade lite så kom jag och tänka på hur äckligt det egentligen är att diska för hand, jag menar, de som tror att diskborsten faktiskt är ren efter en användning är lite väl naiva.
Hur mycket skit och bakterier finns det egentligen i en diskborste? Vet inte ens om jag vill veta. Man grötar ju runt med den i matrester, alkoholrester, läppstiftsrester och för att inte tala om salivrester!!
Och sen använder man den för att göra rent med, för att sedan använda porslinet igen liksom.
Om jag tar ett "rent glas" som är nydiskat och dricker lite vatten ur, hur mycket bakterier får jag i mig då?
Som har följt med från diskborsten?

Eller kan det vara så att diskmedlet tar bort det värsta, eller vattnet man sköljer med? Jag har då aldrig hört talas om att varmt vatten eller diskmedel är bakteriedödande. Tvärtom, när jag var liten sa mamma till mig att jag inte fick dricka vattnet i duschen, för det var varmt och det var mycket mer bakterier i varmvatten än kallvatten.
Diska gör man ju då i varmt vatten.

Nej, nu blir det verkligen till att införskaffa diskmaskin, önskar att det fanns något annat för disktrasor också.
Där snackar vi verkligen bakterier!!  Hur många av er brukar göra smörgåsar på köksbänken/köksbordet?
Eller iallafall lägga ifrån er dem där? Fatta att man då har torkat av dessa ytor med något så äckligt som en disktrasa innan!! Hujedamig.

Ikväll ska jag baka bullar och muffins till Hagges födelsedag imorgon, plus poäng till mig eller vad? Haha japp, jag vet att ni tycker jag är förlorad, men jag tycker faktiskt det är rätt kul att baka! Iofs inte nu när jag inte vet vart fan jag ska lägga degen, vimlar ju med bakterier på varenda yta, och på mina köksredskap efter diskborsten!

Diskmaskin, here I come!

Jobbmask

Varje gång jag är på jobbet känns det som om jag sätter på mig en mask, jag sätter på mig min jobbmask för jag vill inte att kunderna ska komma åt mig privat, för jag är ju inte samma person hemma som på jobbet, eller är jag?
Jag vill iallafall känna lite avstånd när man står och tar utskällning efter utskällning för något som är så oväsentligt att jag egentligen vill skratta, jag "privat Emilia" vill gömma mig bakom jobbmasken. Och det är nog tack vare min mask som jag vill skratta, skulle jag inte ha den skulle det nog bli ganska jobbigt, för hur mycket orkar en människa egentligen ta? Tur att jag är en sådan med skinn på näsan!

Det är rätt så kul hur man blir bemött av andra människor med jobbmask på när man själv har den, när jag jobbade på Statoil pratade man lite annorlunda om det kom in en Ambulansförare i uniform än en vanlig privatperson. Och de pratade också tillbaka på ett speciellt sätt, precis som om man kände varandra, bara för båda två hade uniform på, sin jobbmask.
Samma sak när man går att köper lunch, så känns det som om de i restaurangen pratar till mig som om vi vore kompisar, även här bara för att jag har min jobbmask på mig. Hade jag kommit in utan denna skulle det inte alls vara så, man skulle beställa, betala och that's it.

Ironiskt hur man kan kalla en namnbricka och en halsrem med nycklar för jobbmask, men det är så det känns. Så fort jag sätter på mig namnbrickan blir man helt plötsligt någon annan, någon som det är okej att fråga hur det går om dagarna, hur mycket kunder vi har, om jag är trött, fast jag aldrig förut har sett killen i kassan på ICA. Men jag har ju namnbricka på mig, jag jobbar ju någonstans, då är väl jag även en del av dom? Lite som en kollega men ändå inte alls.

Jobbmasken får mig även att känna lite distans till jobbet när jag är hemma, då kan jag ta av mig den. Även om Hagge brukar säga att jag drar på mig säljarrösten om vi möter någon av grannarna. Möjligt, men där har jag ju en " Grannemask", man måste ju vara super trevlig mot sina grannar, även om man inte gillar varandra. För att skapa en bra stämning i huset. Funkar ju inte att man vill ha ihjäl varandra som de i grannfejden, haha.
Nej, nog funderat för idag, nu blir det hårdträning!

                                                               


Glädjestunder

Igår åkte jag och Hagge på en visit till Karolinska och lilla Nova. Hur underbart söt får man vara?
Tänk att det trots allt svart i livet finns det glädjestunder som lyser upp. T.ex. att träffa ett litet liv.
Och Nova är inte vilken liten som helst, utan en riktig kämpe, och en stark sådan. Hon har nog starkare nypor än jag, haha. Och namnet är mycket passande, Nova Mirakel.. efternamnet vet jag inte riktigt ännu.

Det har blivit en del sport denna helg med Billys och allt, samt Guif match igår, Ja ni hörde rätt, jag såg Guifmatchen. Vilket jag aldrig skulle ha gjort om inte mina underbara vänner insisterade. När dom har blivit sportintresserade är en mindre gåta, men jag måste ju hålla med om att det är lite kul att Eskilstuna laget kan bli Svenska mästare.
Final nästa lördag, men då är ju jag i Humblebyn hos Eva så, blir nog lite tajt att hinna se faktiskt.







Stolt farbror



Och stolt tant, haha.

...

Livet är så otroligt orättvist, det finns ingen som helst rättvisa eller rätt och fel. En utav de bästa har tagits ifrån oss, och vi vet att han är på ett bättre ställe. Vi har varandra att luta oss emot mitt i sorgen.
Jag finner inga ord, det finns inget jag kan säga som gör något bättre. Jag kan bara finnas här, för dig, för er.

Vila i frid!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus