< Till bloggens startsida

En god granne

Jag är en god granne, idag när jag kom hem såg jag att det satt nycklar i dörren hos en av mina grannar på första våningen. Så jag plingade på för att ingen skulle få för sig att stjäla dom. Det var till och med bilnycklar på.
Årets pris för god granne till mig?
Ja tack.

Fattig student?

Mitt i allt pluggande, nu när allt verkligen kommer på en gång, beslutar vi (jag & Frida) oss för att ta en tripp till Sthlm imorgon! Och slå ihjäl ett par slantar.
Trots allt kan man ju plugga på tåget! Haha.
Idag har jag ju fyllt på kassan genom att jobba i åtta timmar!!

Nu ska jag ringa till Hagge och se om han har planerat någon mat till ikväll, förmodligen inte!
Nej, vad var det jag trodde! Han åt det som fanns och lämnade; inget till mig!
Det är kärlek! Hahaha


Vi är bra

Imorgon är det dags för en introduktion till Indesign. Ska bli väldigt väldigt intressant. Idag har jag fått lära mig att man faktiskt inte ser så mycket som man tror att man gör. Man ser egentligen bara ett par punkter, resten ser man faktiskt inte alls. Men man är inte medveten om att man faktiskt är typ blind då för att hjärnan gissar sig till hur resten ska se ut och bildar en bild av det. Där är super intressant. Faktiskt så när man läser i sidled, alltså flyttar ögat i sidled, då är man blind. Och man ser bara ett par punkter där emellan. Hjärnan är fan fantastisk.

När jag tog en promenad efter föreläsningen slog det mig hur fantastiskt det är att jag har möjligheten att få utbilda mig. Och dessutom utan studielån. Inte alla som har dessa förutsättningar! Helt otroligt bra.
Efter det slog det mig hur bra vi är. Att resa sig upp efter att ha fått fötterna undanryckta gång på gång. Motgång på motgång och ändå så stålsätter man sig och går vidare. För det är det man gör, jag känner ibland hur hela jag bara vill lägga mig ner och skrika och gråta, men istället spänner jag hela kroppen och bara stålsätter mig.
Och det är det vissa gör för att klara vardagen.
Förstår ni hur otroligt starka vänner jag har?

!!!


Me Happy

Nu har jag den! En Macbook Pro står hemma på mitt bord och väntar på mig. Igår blev den min när vi svängde förbi Heron City på väg hem ifrån våran natt i Stockholm.
Öl och whiskey mässan var, jag tänkte skriva mysig men det var den ju knappast. Det var kul, så kan man säga.
Det var liksom ett jätte rum med olika stånd med whiskey, öl, konjak, cider. Massor med alkohol helt enkelt och hur mycket folk som helst.

Väl hemma igår stressade jag och Malin till Henke. Väl där så fick våran före detta chef en vinflaska, och även jag fick en. Han för ett gott ledarskap (eller hur var det Macattack?) och jag bara för att dom saknar mig lite. Bet mig i kinderna för att inte bli FÖR rörd. Haha.
Sen gick vi till Papas Tapas och alla STANK efteråt. Vitlökslukten låg i luften heeela kvällen.
Jag skrattade så jag grät, som man gör varje gång vi alla umgås, lovely.
Råkade visst släppa in ett super fyllo i Henkes port, då jag trodde att han bodde där. Vilket han inte gjorde och polisen fick hämta honom runt fem inatt. Förlåt Henkeman! Haha.
Nu: Handla!

Magsår, here I come

Idag har jag gjort följande: stressat, stressat och stressat.
Stressade till skolan då jag var något sen, så jag glömde både telefon och mdhkortet hemma. Ingen telefon = ingen klocka. Så det gjorde ju inte det hela bättre.

Jag sa igår till Marcus att han kunde hämta mig hemma runt 12 då jag skulle sluta, sen satte jag mig i mammas bil och åkte hem. Alltså, en bil för mycket. Den var ju tvungen att åka med till Stockholm, så den var jag ju tvungen att ta med mig hem. Och jag hade ju ingen telefon med mig, så inget samtal till Marcus för att säga att han inte behövde komma...

Springa hem ifrån skolan, fortfarande ingen som helst aning om vad klockan är. Förbannar mig själv för att jag inte kollade det innan jag gick. Så precis när jag kommer hem ringer Marcus och frågar om jag vill äta lunch. Jag kastar ner alla kläder och grejer jag ska ha med mig till Stockholm och springer runt som en idiot. (Jag har förmodligen glömt hälften.)

Då ringer det igen och så är dom där nere, på väg upp.. Hur ser det ut i lägenheten? Som skit. Och pappa var med, vill man visa sina föräldrar sitt misslyckande med att hålla rent och få en " Städa ditt rum" lektion, nej! Man vill typ " titta vad stor och ansvarsfull jag har blivit som har en egen lägenhet och där är det alltid rent med fullt kylskåp". Fast det knappast är så, ständigt.

Nu sitter jag iallafall här, efter en lunch med pappa och Marcus och väntar på att pappa ska duscha klart. Sen bär det av mot Stockholm och mässan. Öl & Whiskey heter den men det ska finnas vin och cider också vad jag förstår.. Annars hade jag inte satt min fot där. Det ska iallafall bli super, och bara umgås med la familia. Med la familia menar jag självklart både kusiner, mostrar och morbröder. Min stora härliga familj!!

Precis som förr..





5 år sedan.
Tiden går för fort..

Morgonpigg?

Snart ska jag springa till skolan och sen ska vi utvärdera varandras texter. Vilket känns lite jobbigt, hur ärlig ska man vara? Man vill ju liksom inte vara så elak nu när vi inte känner varandra.
Vi får väl se..

Idag känner jag mig rätt pigg iallafall, var inga problem att gå upp. Får väl se hur länge det dröjer innan man somnar i något hörn.
Sen måste jag försöka hitta något att ha på mig imorgon! Big problems! Haha.


Såhär blev det


Om jag vore en te-människa


Malin kom förbi mig idag efter hon hade slutat, då hade jag precis legat och knäskurat golvet i badrummet med såpa. Kände mig väldigt nyttig och effektiv.
Sen gick vi hem hit, och jag bara njöt på av att allt var så fint ute. Solen, ån, allt.
Så jag sa till Malin

"Om jag skulle tycka om te så skulle jag sätta mig ute på gräsmattan, på en filt, och dricka te. Men nu gillar jag ju inte te, så det blir inget."

Nu har hon lämnat mig en stund för ett ärende till Strängnäs, så det kanske blir en filt på gräsmattan iallafall, med en lång text utav Rune Pettersson, om informationsdesign som ska vara läst tills på fredag och en kopp varm chocklad. Låter mycket bättre än te va?
Sen så blir det Body Attack ikväll!

Happy day

Idag har det tillverkats en manual med tydliga instruktioner för hur man viker en papperkanin!! Min grupp gjorde det så bra, är grymt nöjd.

Ikväll blir det bio, " Flickan som lekte med elden". Kommer nog vara grymt nöjd efter den också!!
Och så är Marcus här den här veckan!

Vi skaffar barn!

Scaaary rubrik va?! Haha, Hagge tyckte nog det var lika scary när jag la fram förslaget idag.. Jag säger såhär;
"Du, vi måste prata om en sak, vill du skaffa barn?".
Han skrattar lite nervöst..
"Nej men allvarligt."
Hahaha, minen var väl rätt så panikartad. Det jag menade var att jag har ju ett fadderbarn i Benin i Afrika som heter Judith. Och jag betalar till henne varje månad, vilket blir lite mycket nu när jag pluggar så Hagge får gå in och ta hälften av bidraget. Så nu har han också ett fadderbarn.
Jag vet inte hur mycket jag betalar i bidrag varje månad, på mitt autogiro ligger allt ifrån Rädda barnen till Cancerfonden och Läkare utan gränser. Vilket jag inte vill sluta skänka pengar till, men kommer inte klara det utan lite hjälp nu när jag pluggar. Men nu när Hagge är så söt och hjälper till kan jag ha kvar alla!
Nu är jag glad!

Förövrigt fick vi ett rätt så sjukt brev i brevlådan idag, lägger ut en bild på det.



Hahaha, okej STEVEN om jag någongång vill sälja är du den första jag ringer!!

Söndag.

Ännu en working-sunday.. Och sunny har det varit ute. Ikväll blir det att åka till Hagges föräldrar där det vankas middag med släktingar från Schweiz. Jag har ju inte lagt ut bilder ifrån varken Örebro eller dopet. Så nu kommer allt på en gång istället!!

Haha, citatet ifrån i fredags;
-Jag: Hahaha, det här ska jag lägga ut på bloggen.
-J.G: Nej, alla kommer veta att det är jag då (hick)
-Jag: Nejdå, jag skriver bara "........." och sen J.G
-J.G: Du, om du gör det då ska jag fan... starta en egen blogg.

Citatmästaren:




Marcus student kryp-in i Örebro!



Dopet!!

 


Vilken dag..

Idag har varit en "mycket dag", en mycket speciell dag på alla sätt. En dag med saknad, en dag med lycka, en dag med längtan, skratt och tårar.

Nova döptes idag till Nova Mirakel. Vilket hon också är, ett litet mirakel. En liten solstråle som sprider mycket lycka. Dock så kanske det inte var den bästa dagen att sitta i en kyrka och lyssna på psalmer. Det är ju alltid lite känsligt så..

Idag är även vår farfars födelsedag, så jag & Malin var ute vid graven med blommor och tände ljus.
Snart ska jag åka till ett par av mina ljus. Vänskap betyder sååå mycket just nu.
Vi har påbörjat nedräkningen till nyårsafton..


Rättvisa?

VAD FAN ÄR DET HÄR? ETT SKÄMT? JAG ÄR SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ DET HÄR SOM KALLAS RÄTTVISA, FÖR OM DET FINNS NÅGON HAR DEN INTE HITTAT HIT.
2009-FUCK YOU. JAG ÖNSKAR DET HÄR ÅRET TAR SLUT NU!!!



-Vila i Frid!

Självkänsla är jobbigt.

Idag fick vi ett mail med alla texter som alla i kursen hade skrivit. Jag öppnade filen och min självkänsla sjönk genast till botten. Där fanns fina texter med olika effekter, 3D-bilder och andra snygga grejer. Gjorda i förmodligen Indesign. Och där fanns min text, gjord i Word. Haha, i och för sig var väl kanske 70 % gjorda i Word men iallafall.
Dock så tycker jag att min text höll måttet, den var till och med bra om man jämförde.
Så jag gick runt på jobbet och tyckte synd om mig själv och skrek att va fan, jag har ju ingen Mac.
Hejdå självkänslan.. MEN då pratade jag med min kära kollega som drog dagens replik:

" Men du är ju där för att lära dig sånt, du är inte där för att bevisa någonting. Skulle du komma dit och kunna allt sånt skulle du inte ha någonting där att göra" - H.S

Det värmde!!  
Dock så medförde texterna en smärre uppgift; 29 texter att korrekturläsa och korrigera. Till på måndag! Får bli i bilen till Örebro imorgon.

Jag fick som jag ville!

Jag ska jobba idag!! :) Så jag slipper trååååka.


i'm booooored

Kom precis hem ifrån Body attacken. Och ska gå ner och ta hand om sista tvätten snart. Så visst har jag gjort saker idag, och jag har pluggat i 3 timmar. Men ändå, jag är uttråkad.
Jag fattar inte, vad är grejen med att alla har så mycket att göra i skolan? Just nu läser vi 2 kurser parallelt och har grejer att göra, men va fan? Inte så det täcker 40 timmar i veckan.
Det är väl personligt, vissa behöver mer tid än andra, för att nå samma resultat.
Men jag är uttråkaaaaad.
Undrar hur det blir sen när vi bara kommer läsa en kurs? Jag kanske kan höra med Statoil om jag får jobba deltid igen, där också.

Iallafall, det jag gör nu när jag är uttråkad är att baka och laga mat. Som jag alltid har gjort sen jag var liten..
Igår gjorde jag Hokifilé med färska rödbetor och fetaost och idag har jag bakat blåbärspaj.. det säger väl allt?
Men men, imorgon tänkte jag att jag skulle ta och gå ner till skolan och sitta där. Då kanske man blir mer stressad av andra.

Jag tror det är Gillströms ådran, jag fungerar inte om jag inte har saker att göra hela tiden, helst ska jag vara stressad. Annars blir det så segt. Jag gillar när det är fart och det händer saker, då känner jag att jag lever liksom. Helst ska det vara som de senaste sex dagarna. Vara i skolan och göra det man ska och sen åka direkt till jobbet. Då mår jag som bäst!!
Möjligt att jag kommer ta tillbaka det här om två veckor, jag hoppas nästan det.



Ha i åtanke att denna bilden är ifrån typ åtta på morgonen efter cityfesten (kycklingen-/flaskan-/glaset-/dukengången !!!!)

Soffliggar-dag

Idag är en sjuk trött dag. Mitt larm ringde 07.45, jag hade planerat att jag skulle gå upp och skriva klart inlämningsuppgiften som ska vara inne senast kl. 15.00 idag. Men jag stängde av det och vaknade inte förrän 10. Det gick verkligen inte att gå upp, jag var hur trött som helst. Men nu är det iväg mailat iallafall och jag har börjat lite smått på mit PM för informationsdesignen. Det kommer inte bli lätt känner jag, men allt går!!

Klockan fyra är det tvätt igen, suck. Och sen ska jag försöka ta mig till Body Attacken ikväll.
 Jag funderar på om jag kan sätta i mina linser igen, nu har jag ju köpt nya så det är inga virusbakterier kvar på dom. Men jag vågar ändå inte, haha. Jag vill inte ha sådär ont igen, det var ju skit jobbigt. Jag väntar nog en vecka till kanske..

Nu är det bokat, den 25:e blir det vinprovning med la familia i Stockholm. Och på fredag följer jag med mina morföräldrar till Marcus i Örebro. Äntligen ska jag spana in hans lilla krypin! Jag kanske tar med mig en gåva, haha. I Form av typ värmeljus.
Nej, nu måste jag slänga mig in i böckernas värld igen. Egentligen vill jag bara ligga i soffan och kolla på typ Greys.


Mina 47 kg.

Jag och Andreas i butiken bredvid stod precis och diskuterade festresor, vikt och längd.
Jag berättade lite om våran "härjar-resa" till Malta, vi var där i 3 veckor. Snacka om att våra kroppar tog stryk, gå upp kl. 8, åka till skolan, ner till stranden, hem och sova och sen ut igen. Komma hem runt 4 på morgonen efter nattbad!
Och dessutom bodde vi hos en tjej som jobbade och festade lika mycket hon, så det blev ju ingen nyttig mat direkt. Så vi kom väl hem med ett par pluskilon i bagaget.

Nu kanske det inte låter så mycket, men när jag kom hem och vägde typ 55 kg så syndes det på mina kínder. För jag tycker att mina 47 kg idag är helt lagom för min kroppsstorlek. Jag är ju inte direkt toklång. Haha.
Längden har liksom stått still sen i ettan på gymnasiet, och jag har ju min "rand", eller hur Jöjjan? Haha.

Idag hamnade jag på jobbet i Tuna Park, 6:e dagen i rad med jobb, kan man verkligen tro att jag har tjänstledigt? Men det gör mig absolut INGENTING. Nu slipper jag längta tillbaka så mycket och så får jag ju ihop extra pengar till min Mac. Dessutom hade vi en super kort föreläsning idag. Och så läser jag ju här, samtidigt som jag får timlön från min underbara arbetsgivare. Kan ju faktiskt inte bli bättre!!

En helt vanlig måndag

Förutom att jag har fått lära mig något jag inte visste innan, igen.
Vet ni varför alla operationskläder/dukar är gröna?
För att grönt är ett komplement till rött. Om man t.ex. stirrar på ett rött papper jätte länge och sedan drar bort det ser man fortfarande fyrkanten, men i grönt. Ögat klarar inte av att stirra på det röda så länge och måste då komplettera med grönt för att lugna ner.
Och för att kirurgerna ska kunna stirra ner i vårt röda inre behöver de ha något grönt att titta upp på för att ögat ska orka.

Det var något nytt va?


Min minsta blir stor

I fredags, på det berömda datumet 11/9 fyllde min minsta kusin 6 år. Nu är det dags för förskola och hela grejen, nu har jag inga små kvar längre. För just nu vill dom inte kramas eller sitta och leka i deras rum.
Just nu är det mer " Men åh, du fattar ju ingenting." Om lego, filmer och allt sånt, haha.
Så när jag och Adde var där en sväng igår, eftersom jag jobbar idag och inte hinner vara med på kalaset för släkten, satt vi mest och försökte kommunicera medans dom var helt lost i sitt legobyggande.
Men ni kommer då alltid vara våra minsta oavsett hur gamla ni är!

Men jag fick iallafall lite mys med ett par små igår, Frank & Frank, riktiga sötnötar.
Kvällen igår var riktigt trevlig, lika som After Worken i Västerås i Fredags. Eller vad säger du Mac? Haha.
Citatet för kvällen;
"Ahh, Introk*ken nummer ett" - J.T


12/9

Johannas förslag till dagens blogginlägg:

" Hej allehopa,
kom på festen ikväll".

Haha, say no more


090909

Det magiska datumet som var igår. Idag har det inte varit lika magiskt men en rätt så händelserik dag ändå. Tagit hand om tvätt, pluggat på balkongen i solen, fått lunch av Hagge och sprungit till tåget för att åka till Västerås och jobba. Sen tåg hem, mötte Henke lite snabbt, köra hem saaben (så när att köra över en hare och en fågel), träffa Marcus och äta med honom. Sen skjutsade Malins kompis hem mig.
End of Story, för idag.

Just nu har jag lite ångest, jag har ju planerat att köpa en Macbook till mig själv, för skolan och så. Och okej, dom är svindyra runt 10-15 tusen, men det går ju. MEN, sen ska jag ju ha Indesign och Illustrator på den, och Indesign kostar 11000:- och Illustrator 9000:- . Nu blir det liksom Jobbigt.. 30 000:- och jag ska spara in på pengar.
Vad ska jag göra? Sno lite av de pengar jag tänkt lägga på lägenhetslånet i december?
Men nej, jag ska fan klara av det ändå, och jag vet att jag kommer göra det. Jag måste bara sansa mig och inse att man kan inte bara impulsköpa som student. Det ska man väl aldrig göra men jag har en tendens att göra sånt.

JAG har köpt min egen lägenhet, (jag vill inte bli ihop blandad med dom här som får allt serverat av sina föräldrar.) och då ska JAG, även som student fixa ihop 30000:- till en dator med rätt program.
Säg inte till mig att jag inte kan, för jag kan! Jag skiter i om det tar ett halvår.
Så imorgon ska jag efter min föreläsning slänga mig på tåget och jobba i Västerås, förmodligen nästa vecka också. Och det här är helt extra tider som inte ingår i min boendebudget, så de pengarna ska enbart läggas på en Mac.
Förövrigt så vankas det After Work i Västerås imorgon, och de människorna träffar man ju inte varje dag. Bara på Kick offer och andra festligheter, så det kommer bli skit kul.


Min dag

Min dag har sett ut följande:
Vaknar upp runt halv elva när Hagge säger att vi ska åka till hans farmor, TOKBAKIS.
Herregud tänker jag, hur ska jag klara det? Jag kommer kräkas 100 ggr i bilen på vägen dit.
Men jag tog mig i kragen, och efter en dusch, kaffe och c-vitamin så var jag fit for fight.
Väl där så tog ju Nova över all min uppmärksamhet och baksmällan var som bortblåst.
Hon är så himla söt, min absoluta favorit, man smälter så fort man håller i henne.

Hem igen, nu kände jag av baksmällan, när klockan blev fyra väntade tvätten. Jag går ner och toklackar för någon har snott tvättstuga 2. Nyckeln är borta och jag hör en tvättmaskin igång därinne. Jag överväger att åka upp och plinga på hos fastighetsskötaren, men pallar inte. Vilket var en otrolig tur, för när jag kommer ner igen så inser jag att jag inte har tvätttid förrän imorgon, jag har blandat ihop dagarna. Tur nog så var just den tvättstugan, där min tvätt redan snurrade i maskinen, ledig i tre timmar.

Nu sitter jag och väntar på att Hagge ska komma hem, han har, by the way, fått en ny arbetsgivare. Hejdå Proffice, hejdå skicka runt mig(alltså honom) överallt. Jag tror, eller jag vet, att han är glad och tycker det blir bra. Dessutom är ju lönen bättre. Nu när det blir dubbel lön så har han sagt att han ska köpa mig en ny kyl, men jag ser nog hellre att du lägger pengarna på en SÄKER bil.

Världens sötaste när vi gjorde liplekar till varandra:





Förstår ni att jag smälter?

Mina kärlekar














Såpa.

Såpa är the new shit. Såpa och handsprit, som förövrigt är slut på alla apotek. Istället för att fördärva miljön med alla kemikalier och skit så använder sig min mormor av såpa. För den är biologiskt nedbrytbar, alltså jävligt miljövänlig.
Så jag har börjat köra med såpa, jag har städat badrummet idag med såpa, och Guess what? Ser ut precis som om jag har städat med Vim eller Ajax. Precis lika bra.

Det finns grön och gul såpa, jag vet inte skilnaden. Men jag köpte gul för flaskan var mycket finare.
Ikväll ska jag och Frida ta ett glas vin eller kanske två, vart vet jag inte. Kanske BB?
Nej, nu ska jag traska till högskolan för en föreläsning! Jag ser mycket fram emot den idag för dom ska gå igenom PM, hur man skriver ett sånt. Vilket jag måste göra tills typ nästa vecka, och eftersom jag aldrig har gjort det förut kommer det bli super idag.

Tjingeling!


Gosekatteeeen

Nu har jag gjort höst, nu blir det allvar liksom. Hagge fick hämta upp min lilla vinterpackning nere i källaren så nu har massvis av stickade tröjor intagit sin plats i Garderoben igen.
Helst hade jag velat ha kvar alla små blommiga, färgglada klänningar, kjolar och allt som bara består av lätt tyg, i garderoberna, men det fick inte plats. Så nu står de nere i en mörk kall källare, usch.

Igår fick jag äntligen träffa de små, dock föredrog de Michas knä framför mitt.. Kanske kände de på sig att hon var en större djurälskare än vad jag är. Men de är älskvärda måste jag säga. Jag brukar inte slösa med min kärlek på djur, kan vara för att de framkallar kliande ögon, tårar och irriterad hals (allergi kallas det också). Men dom här ska jag nog kunna slänga lite kärlek på.
Michas kommer dock ge dem men för livet, stackars katter.. " LILLA BEEEEBIS, GOSEKATTEN, KOM TILL GUDMOR". hahaha



Stolt mamma med sina nyblivna




Me like

Det tar omkring 3 minuter för mig att gå till högskolan hemifrån, 3 minuter!! Det är fan lycka.


del 2
























Svinsjuk(an)?

Jaha, vad blev det för mig igår då? Fest? Titta på tvillingarna? Skratta tillsammans med mina vänner?
Nej, nej & nej.
Jag låg hemma med en mycket ovälkommen feber och dunkande ögon som sved och jävlades.
Salvan smetades flitigt, dock så var det endast morgon och kväll som gällde igår, förmodligen därför de strejkade, ögonen alltså. Och så blir det idag också. Man står ju inte gärna på jobbet med ögonen fulla av gul salva, och när man dessutom inte ser ett skit då blir rånrisken stor mina vänner.

Så när ska detta virus bestämma sig för att lämna min kropp? Så jag slipper känna mig svinsjuk, och oroa mig för om jag har fått svinsjukan. Det är min just nu mest aktuella fråga..
Iallafall så känner jag mig rätt nöjd med min insats här idag hitills, det var nog ett bra tag sedan det dammsögs här, speciellt i skyltfönstren där jag dammsög upp ett antal döda flugor och ett ännu större antal dammråttor idag. Mycket djurprat idag här känner jag.

För att prata om något helt annat kom jag och tänka på mitt läkarbesök i tisdags, då jag hade min ledhund/privata sjuksköterska/frisör/vän med mig. Konversationen var rätt så speciell:

-Dr Läkare: Jaha, och när började det här då? (om mina rinnande, illröda, toksvidiga ögon)

-Jag: Idag, snörvel.

-Michas: Neeej, du kände väl igår också, eller hur?

-Jag: Mm, ja.

- Dr Läkare: Och hur länge har du varit förkyld?

-Jag: I typ 2 dagar.

-MichasNeej, typ 3. Och du har haft feber också, eller hur?

-Jag: Mm, ja.


Behöver jag fortsätta? Haha

Mamma Mia

Någon har blivit mamma, och inte bara en gång utan till och med två! ( alltså, två stycken på en gång).
Så ikväll ska jag åka och hälsa på de små underverken. Jag vet dock inte hur gamla de är, men men, det visar sig väl. Bilder kommer efter mitt besök..

Ett sminklöst monster

Du skall icke sminka dig, var ett av budordet jag fick av dr läkare i tisdags. Så det har jag icke gjort, vilket är lite ovant. Jag brukar i och för sig inte använda så jätte mycket smink, bara typ en ögonskugga, lite mascara och inte så mycket mer. Men jag själv ser skillnaden nu, förmodligen andra också, men dom är väl för pryda för att säga något.

Idag kommer det fint besök hit till oss, jag längtar. Ska faktiskt snart ta och ringa till kusin vitamin och kolla hur långt han har kommit. Imorgon blir det jobb igen, välbehövda pengar.
Jag har börjat flaga också, usch fan, jag är som ett fläckigt monster. Så här mycket har jag dock aldrig flagat tidigare, jag vet inte vad som är grejen. Kanske hade en rätt usel After sun.

Så det är väl lite så jag känner mig just nu, Ett sminklöst, fläckigt monster. Meeeen jag är glad ändå!

Salvmiss

Mina ögon såg hemska ut imorse, ögonfransarna var knappt befintliga, dom låg liksom gömda under en brutal svullnad. Tårar och kortison kanske inte är en hit.
Men iallafall, nu börjar det lägga sig och jag har varit så inne i mitt studerande hela dagen att jag helt glömt bort att ta min salvkur.

Åkte en sväng till Tuna Park och blev frestad, förmodligen för frestad. Jag har insett att min jobbgarderob inte fungerar riktigt på högskolan. Känns lite overkill att komma i pennkjolor och skjortor till föreläsningar, men samtidigt så är det inte läge att införskaffa en helt ny garderob när man ska dra ner på kostnader och vänja sig vid en inkomst på ca 12 000 mindre varje månad. Men det är en omställning vill jag lova, och att behöva ställa ner de där extra par skorna jag förut har kunnat ta med mig hem, jaaa jag vet I-landsproblem, svider lite.

Så nu ska jag ta mig an ett annat I-landsproblem och ta mig ut och ta mig till min silverpärla för att gasa mig hemåt. Imorgon blir det tillbaka till jobbet, det var ju bara två veckor sen så inget konstigt med det.
Ska bli skönt att få göra något där det är jag som kan lära ut, där jag kan vad jag gör, lite ombytta roller för mitt ego.

Replay.

Jag läser, försöker koncentrera mig och skriva den här sammanfattningen men kommer hela tiden på mig själv med att flyta in i andra tankar.
När ska 2009 bli mitt år? Förmodligen aldrig. Nu längtar jag bara till Nyårsafton, och i år, i år ska jag inte sitta i ett badkar i Umeå och gråta för ingenting. Jag visste redan då att det skulle bringa otur. Jag var väl förmodligen otacksam, karma straffar en direkt.

Så nu ska jag tömma mina ögon på vätska och kleta in min antibiotika salva och sen stänga dom för natten.

 



Tänk vad lätt livet var, och det var ändå då man lärde sig som mest.


Mitt första intryck.

Herregud, vilket jävla första intryck jag har gjort i skolan. Igår hade vi våran första föreläsning. När jag och Frida sitter där i mitten av alla känner jag hur det börjar irritera i mitt högeröga.
 Fan också, tänker jag, linsen strejkar igen. Men efter ett tag börjar det bränna rejält i ögat så jag tar upp en spegel och ser att hela ögat är illrött. Så jag tar ut linsen fort som fan och då börjar ögat att rinna, svida och svullna.

I pausen går jag ut på toaletten och försöker skölja rent. Det ser verkligen ut som om jag tokbölar nu. Så en tjej i min klass står utanför och ler lite försynt till mig när jag kommer ut, typ som stackars dig som är så ledsen. Jag säger då, "alltså jag gråter inte utan jag har en lins som skaver lite."
 Sen blir det tillbaka in på föreläsningen. Nu är det en riktig plåga, jag kan inte titta rakt fram, eller knappt överhuvudtaget det gör så brutalt ont.

När vi slutar åker jag direkt till optikern, jag kan inte sitta still och vänta, det bränner och svider enormt i ögonen. Så jag tar ut den andra linsen också. Han skickar mig direkt till akuten. Jag ser ut som en gråtande pundare, jag är helt röd i båda ögonen och blundar om varannat för att inte klösa ur ögonen. Dom skickade oss direkt till ögonmottagningen där jag satt i sen smärta i en timme innan jag fick komma in. Observera att det var en patient förutom jag där, och dom satt typ och fikade. Själv satt jag inne på toaletten, det enda mörka stället, med våta pappersdukar tryckta mot ögonen. Jag tog nya så fort de blev varma, måste ha slösat upp en hel rulle.

 Iallafall fick jag komma in och han gjorde plågsamma tester, bland annat mätte han trycket på ögonen genom att först sätta dit en nål på en maskin och föra den till ögat, jag protesterar högljutt och tror att han ska köra in nålen i ögonen. Det visade sig att det sprutade vatten ur nålen på ögat som mätte trycket.  Riktigt ont gjorde Det, jag har en virusinfektion i ögonen som måste självläka.
Jag fick dock en salva med antibiotika samt kortison i, men man kan inte behandla smärtan. Salvan hjälper dock lite och idag känns det mycket bättre, idag kan jag skriva på mobilen( jag bloggar härifrån eftersom jag inte klarar av ljuset ifrån dataskärmen).
Igår var Det riktigt plågsamt att skriva sms. Men jag kan fortfarande inte ta av mig solbrillorna.

Nej, nu ska jag gå och smörja mig själv i ögonen, vilket kommer resultera i att jag kommer se allt riktigt suddigt i en timme. Vad tycker ni om mitt första intryck i min nya klass då? Jag är ju i och för sig inte normal. Och Det har jag verkligen bevisat nu.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus