< Till bloggens startsida

Sådan förälder, sådan unge

Idag sitter jag i bilen utanför Triangeln och väntar på Hagge som är inne och handlar. I bilen brevid mig till höger sitter en kvinna, även hon väntar på sin man. När hennes man kommer skriker ungarna i bilen till vänster " Svaaaartskalle" ungefär fyra gånger. Och jag blir så jävla chockad, och skäms såklart för deras skull, så jag vänder mig (ser förmodligen ut som en fågelholk) och tittar på dem. Detta skulle jag självklart inte ha gjort då fem - sexåringar tar uppmärksamhet som en slags bekräftelse på att det är roligt. Så de fortsätter skrika svartskalle. Dock åt mig då den andra bilen har åkt.
Jag börjar såklart genast att fundera, hur har deras föräldrar uppfostrat dom? Dom måste ju vara något av rasister eller liknande. Självklart kan ju ungarna ha snappat upp det på dagis också, men någonstans kommer det ju ifrån.
Hade jag sagts så till någon, eller om jag skulle säga det nu, så är inte mina föräldrar sena med en utskällning.

Alla vet ju hur mycket barn tar efter sina föräldrar, det är ju liksom förebilden. Men jag tycker inte det är rätt att lägga över sina åsikter på sina barn. Växer man upp på ett visst sätt lever man sen i tron att det här är rätt sätt att leva. Även om man kanske egentligen skulle må bättre av att leva på ett annat sätt.
Och hur mycket prackar man på sina barn egentligen? Kanske omedvetet, kanske inte.

Jag själv t.ex, jag är döpt, jag är alltså på pappret kristen. Mina föräldrar är inte religösa, och jag är det ännu mindre. Men ändå har de döpt mig, med andra ord "gjort mig kristen". Dom gjorde ju inte det för att dom ville att jag skulle få en kristen uppfostran eller uppväxt, de gjorde ju det för att det var tradition. Kanske mest för mormors skull, för hon lever med den tron. Men om jag nu väljer en annan religion som jag verkligen vill leva efter måste jag konvertera och hålla på.

Tänk om man kunde låta sina barn välja sina åsikter samt religion själva, i hela världen. Jag menar ju självklart inte att man ska låta sina barn göra precis vad som helst, inte precis vad dom vill. Men att dom ändå har rätt till att säga vad de anser om en viss sak och hur de vill leva sina vuxna liv utan att få en örfil och utan att bli uteslutna ifrån familjen.
Då kanske våran generation skulle kunna sätta stopp för allt hemskt, man skulle välja att inte könsstympa kvinnor och inte aga sina barn/fruar. För just nu tror jag att man i de kulturerna lever i den tron att det är rätt att göra så, alla generationer tidigare har ju gjort det, varför skulle inte vi? Hur skulle man annars göra?
De åsikterna, sederna, levnadstättet kommer ifrån våra föräldrar, förebilder, äldre generation.
Man tycker världen är så fel och orättvis, och ändå så ändrar man inte på det.

Nu blev jag djup, och kanske till och med lite flummig. Men detta är något som verkligen få mig att fundera, och vilja göra något åt det. Jag vet bara inte riktigt var man kan börja. Jag tror och tycker mycket, men framför allt tycker jag det är så fel att lägga över sina fientliga åsiker på sina barn!!


Media

Igår förlorade Sverige mot England på straffar. Och den där stackars killen på slutet som råkade sikta lite fel blir liksom uthängd. Varenda sportinslag har liksom visat klippet när han missar! Stackarn, han hade kanske gjort en supermatch innan. Och så var det ju faktiskt en till som missade.. kan ju vara lika mycket hans fel liksom!
Nej, sluta häng ut honom säger jag! Men Mackan e cool!

Världen sörjer just nu Legenden. Mr Jackson. Som pappa brukar säga " säga vad man vill om Michael Jackson men han gjorde jävligt bra musik". Så sant som det var sagt!  Jag och Mac står och diggar lite Billie Jean!!

Imorse var jag hos mor och far och käkade fil med färska blåbär och jordgubbar, suuuper gott.
Snart bär det av till Vikings terminal med hela släkten. Mormor & Morfar slog till och bjöd allehopa på kryssning.
Får väl se hur det slutar. Förhoppningsvis super kul och en hel del glassande på däck imorgon!!
 Hade panik på förmiddagen när jag försökte hitta något att ha på mig, sprang runt som en dåre.
Sådär är det alltid, om man verkligen måste köpa något hittar man nada.
Slutade iallafall med en rosa klänning, "glanstights" och en del toppar.

Förkortningar

Mina kollegor använder ibland förkortningar via mail och skype, som jag inte alltid förstår. Är inte så insatt.
Så jag bad Pontus ge mig ett par så jag kan dela med mig till er om vad dom betyder och så..

 lol : laughing out loud
 omg: oh my god
 wtf: what the fuck
 irl: in real life



Dom där kunde jag faktiskt.

 ffs: for fuck sake
asop: as soon as possible
bbiab - (I will) be back in a bit
bbl - (I will) be back later
bbs - (I will) be back soon
w8 - wait
l8r - later
iou - I owe you
ROFL - rolls on the floor, laughing
ROFLMAO - rolls on the floor, laughing my ass off
TTYL - talk to you later
TTFN - tata for now
tfn - (jag pratar i) telefon
IMOHO - in my own humble opinion
BS - bullshit (som i skitsnack)
FU - f**k you
STFU - shut the f**k up

HAHAHA, alltså skriver man så här? Jag skulle fatta nada.
Jag antar att det mest handlar om att ta första bokstaven i varje ord bara..
Haha! Jag ska ta och sätta mig in lite mer i nördarnas värld och lära mig deras språk!!



Up, up and away

Jag vill börja med att säga att jag har sååå sjukt dålig syn. Vilket är konstaterat på många sätt, dels har jag både brillor och linser, vilket jag inte orkar använda speciellt ofta. Det är så himla jobbigt att pillra med linserna på morgonen så jag skiter i det rätt ofta. Alltså, om jag inte ser vem det är som vinkar på 50 meters håll eller om jag möter någon jag känner eller känner igen och inte säger hej så är inte det för att jag vill vara otrevlig eller så. Utan det är för att jag ser bara ett suddigt ansikte, om ens det.
Idag står min älskade Matilda och vinkar som en galning på stan och jag undrar vem fan är det som viftar liksom. Eller igår när Morfar kom in i butiken såg jag inte vem det var förrän han var tre meter ifrån kassan.
SÅ KASS SYN HAR JAG!!!

Idag har jag varit hos doktor Robert som han presenterade sig som och tagit blodprov. En liten jobbig stund för mig som känner att det sticker i kroppen när jag ser någon får en spruta på Greys anatomy. Jag tycker inte det gör ont att ta blodprov men att se den där jävla nålen och sitta och tänka " nu sticker det, nu kör hon igenom den där genom huden på mig" det är lite obehagligt. Jag håller gärna andan då.
Så säger människan såhär till mig " du bör nog inte titta på nålen, den är ganska tjock" . MM tack så jätte mycket, nu känns det mycket bättre! Haha, men men det gick bra.
Det skumma var att jag var där för lågt blodtryck och fick både mäta/väga mig, lämna tre blodprov och ett urinprov. Jag var lite små förvirrad faktiskt, men det är säkert bra.

Förövrigt känner jag mig just nu bara för att försvinna ett tag. Kan ha att göra med alla gamla bilder jag har suttit och tittat på och vilken ångest jag har fått. En del bilder verkligen sticker mig i ögonen och jag måste titta bort. Herregud, har det där verkligen vart mitt liv? Varför gjorde jag så, varför gjorde jag si?
Men det tillhör väl antar jag!!



Teknikens värld = männens värld?

När det gäller teknik kan man ju undra varför kvinnor ibland liksom glöms bort. Och ja, jag är fan rätt person att yttra mig om detta när jag upplever det nästan varje dag.
T.ex. tror oftast ( observera oftast inte alltid) äldre män att kvinnor, speciellt unga sådana, inte är speciellt kunniga när det kommer till teknik. Sådana kommentarer hör man ofta.
Finns det en uppfattning om att kvinnor inte är lika intresserade som män? Ja, man kan ju se att de flesta som kommer in i butiken är män, som väntar på sina kvinnor som röjer inne på Vila. Men det betyder ju inte att kvinnor är mindre intresserade, snarare att de har flera intressen, som t.ex. reor.
 Och varför finns ord som sperma och kuk med i T9 i telefonen men inte ord som Mens och äggstock med?
Jaaa, nu  har jag faktiskt kollat bara för att jag började fundera på det.
Så nu tycker jag att ni, alla tillverkare, funderar över varför ni lägger in vissa ord och vissa inte? För att man inte använder mens och äggstock speciellt ofta?

Nog med funderingar nu, och mer tillbaka tänkande till igår. Igår var vi på åbryggan och sen harrys. Trodde faktiskt inte jag skulle må så bra idag. Men det har varit över förväntan. Vi funderade på varför det inte var fler människor som gick till Åbryggan istället för typ Grappa. Det är ju mycket härligare. Sen funderade vi också på varför man inte har gjort en bro från Nybrogatan till Åbryggan, men Fredde kom fram till att då skulle det bli en omväg till Billy Boys.

Slutligen vill jag säga att hemmet förfaller när det är sommar, vilket inte är så konstigt.
Dammsuga innan jobbet eller sitta i solen på balkongen? Hm, dammråttorna attackerar. Någon dag när det regnar så kommer det bli rent här, så min lägenhet hoppas på regn, men fan inte på en utav mina lediga dagar!!




Midsommar

Sista dagen här, vi har till och med badat den här helgen. Knappast behaglig värme i vattnet dock, jag höll på att frysa ihjäl och släppte knappt stegen. Hagge dök i däremot!
Har sett att vädret ska bli topp nu, bara för jag går tillbaka och jobbar ett par veckor. Varför är vädret emot mig? Haha, suck. Men men.. sånt är livet.

Jag och Adde i onsdags =)




De blev utklassade på kubb av det kvinnliga könet. Dock så spelade vi inte på fristadstorget som sist. Haha



Pappas och Mats hemmagjorda hörna, super mysig att grilla korv vid.


Jag har lite vemodskänslor inför att åka hem imorgon. Det här är liksom mitt ställe, det är här jag mår som bäst. Jag vet inte om det är för att jag är uppväxt här eller om det är för att vi oftast är allehopa här. Och det är då det känns liksom extra bra.
Jag är ju knappast en skogsmänniska, men jag trivs ändå här bland myggorna..


Semesterveckan

Nu är det snart slut på semesterveckan, innan den ens har börjat. Vädret har ju självklart varit sådär, har fått tre dagar sol men det är väl mer än vad man kan begära. Just nu har vi precis ätit jordgubbar på vallen.
Jag och Adde har varit tillsammans hela veckan, vi hade lite tråkigt i måndags så då rakade vi av honom håret.
Jag missade visst lite tofsar där bak, haha, men dom klippte vi av på förfesten i onsdags.
Tåg blev fordonet upp till Sandviken i tisdags,  vi hamnade först i Sala och sen i något super litet samhälle som hette Krylbo. Det var rätt skönt för då fick vi en timme i solen!
Marcus hämtade oss sen i Sandviken och vi hade en hel skön kväll.

Onsdagen började med att Adde fick köra mig till frisören, annars skulle jag aldrig ha hittat. Tro det eller ej Sandviken kan vara stort när man ska orientera sig själv. Så där satt han i en timme medans jag klippte mig och hade dö tråkigt. Han tog en paus mitt i och åkte och tankade. Kinakrog nästa där vi åt lunch med Lena och sen hem för att somna i solen!
Sen åkte vi till Jonas, en kille med dreadlocks från typ Jamica (?), fan vad coolt tänkte jag. Nu kanske vi kan lyssna på lite Bob Marley, han är ju cool. Men icke, Jonas sjunger i ett hårdrocksband. Fan vad man alltid dömer efter utseende, jag ska verkligen sluta göra det. Men han var så himla grym, han sjöng efter önskemål. Jag försökte filma i smyg för att skicka hem i mms men det blev mindre lyckat.

Väl ute träffade vi på så mycket sköna människor. En kille som hette Oscar och hade leopardtights, vit tshirt och ett blonderat super tuperat hår. Han var så cool och kock. Träffade mycket av Addes barndoms kompisar som faktiskt kände igen mig. Och vad säger jag då mitt i allt till en kille, som kanske var lite väl feminin? Jo " Om jag vore kille, då skulle jag vara bög." MM, bra sagt Emilia! Haha.

Det har varit en super vecka, känns så bra och spendera den med min andra familj. Mina bröder liksom.
Som när jag var liten. Nu ska vi kasta oss ner och spela kubb och sen bada lite i sjön!
Glad midsommar alla!

Give me hope Johanna..

Haha, satt och kikade igenom lite bilder på datorn. " Här var jag och Johanna i Täby -01, här var vi på Malta, här började vi på Årbyskolan, här var vi på fest i kjula, här var vi i Turkiet, här var vi på vallen, här var vi i Romme, här var vi på Ibiza, här var på vi på den här festen, här fyllde vi 18, här var vi 16 och var på BLÅ, här tog vi studenten."
Haha, det är så många år av minnen. Jag blir så glad av att se alla bilder.
Ska lägga ut några av dom, men inte alla. Det tar för stor plats med bilder sen 12 år tillbaka liksom!
Tänk att vi hållt ihop så länge! Och allt vi har gjort!! Det värmer i hjärtat.




















Jag rådiggar Peter på studentbilden! HAHA!! " Nej jag vill piffa själv".
" Emilia, jag skulle ALDRIG säga piffa".

Och jag rådiggar även den här meningen, för den passar så bra just nu i livet:
" If you need to crash, just crash and burn, you're not alone. You'll breath again".

Gårdagen

Igår var vi hos mamma och pappa, jag, Michas, Johanna och Erica. Påminde lite om gamla tider, när jag hade rummet där nere och vi satt där och drack. Haha, det såg precis ut som då sa dom också. Jag vill dock minnas att jag hade det lite mer städat.
Sen gick vi över till Andreas och hade trevligt. Han bodde sjukt fint, Johanna välte en cider men den räddades, haha.
Det blev taxi till Nybron, kändes som väldigt längesen jag var ute och liksom dansade. Det var ur kul!

Vi träffade de berömda tvillingarna, haha, jag skrattade otroligt mycket. Efterfesten var väl inte så inbjudande tillslut, haha. Men hela kvällen var urkul, vi dissade Ken utanför Subway.
Tydligen hade han dragit någon sliskig kommentar till Malin när han träffade henne ute, typ " Jag kan inte slita mina ögon från dig" haha. Vilken kille va!
Men det är ju så, är hon snygg så är hon! Och det är hon ju!

Idag har vi varit uppe i Sandviken och firat Marcus. Både han och Adde fick varsitt fotoalbum från när de var små! Hon är så söt mormor! Hon gör alltid sådana grejer till oss. Vi har väl en fyra stycken var!
Adde följde med hem och nu ska vi köpa pizza och kolla på Saw 4. Jag tycker dom filmerna är sjukt äckliga.. Men jag ska försöka klara mig igenom hela!



Last day

Sådär, då var det avklarat. En vecka semester väntar! Och midsommar på vallen med släkten! Ska bli super mysigt.
Igår blev det mycket mys med världens gosigaste Nova.
Otroligt hur bebisar kan lukta som himla gott. Det är liksom en speciell doft.
Inte så mycket mer att skriva om idag faktiskt. Imorgon fyller min hunk till kusin 22, så då bär det av till Sandviken!!





grattis i förskott! =)

I förrgår, Igår och Idag

I förrgår hade vi morgonmöte, meningen var att jag skulle åka hem efter och dammsuga. Men icke, jag och Johanna tog en shoppingrunda. Det inhandlades ett par nya höga skor, tröja och mina glas från Kosta Boda. 50 % på duka, så nu kostade dom bara 199:- . Snacka om dyra glas. Tyvärr så gick ju ett sönder då Hagge diskade dom. Så man kan säga att jag köpte ett glas till full pris, 399:- .  Sedan drog vi en frukost på Espresso house, och sen dags för jobb.

Igår så åkte jag och Michas för att beställa mosaik till mitt kök som fredde ska sätta upp. Jag fastnade direkt för en mycket speciell mosaik, jag förklarade för mister att jag ville inte ha det om det skulle gå på mer än 3000.
Han fixade ett pris åt mig på 2100:- , problemet vara bara att han menade per kvadratmeter och jag menade totalt.
Det kom fram dock efter beställning var gjord, då säger människan " Ja, då blir det 9000:- fakturerat till Anders Bygg" ..
Ehh, hell no! Då får jag nog inte komma hem längre, haha. Så det blev avbeställning fortare än kvickt och nu pågår sökandet för fullt efter ett nytt kakel.  Beslutångesten är sjukt stor.

Idag har jag jobbat i Tuna med Johanna, idag var också systra mis första dag på The Phone House. Välkommen i gänget! Det gick nog bra, hon jobbade inne i stan med Adde. Så nu är det två gillströms på Phone House. Kommer nog förvirra rätt många kunder. Dom blandar ju till och med ihop mig och Johanna. Har haft ett antal som har sagt " Men vaddå, jag sa ju det i förra veckan". Haha, och då svarar jag lite försynt " Mja, det är nog inte mig du menar, jag jobbar i stan i vanliga fall. Kanske min kollega" .
Nu ska jag snart stänga och sen åka hem till Martin och Bella för middag. Oj vad jag har saknat guldklimpen, Nova, hoppas det blir lite gos med den sockersöta bebisen!





..








Grapefrukt

En frukt som är underskattad är ju grapefrukten. Idag drog jag en blodgrape till lunch, lugn Michas, jag åt en sallad också! Haha. Det är liksom rätt ovanligt att jag tar med mig en grape och skalar. Som en apelsin, det är ju urgott.
Fast den ser iofs lite läskig ut, ser ut som om den har blodådror liksom, creepy.

Det blev inget springa igår, när jag cyklade hem så började det regna och blåsa, så jag kände att det var inte så lockande längre. Istället tog jag och Adde bilen till Coop och handlade lite Naturgodis, och vanligt också såklart.
Sen åkte vi och hyrde film, vilket ledde till en urmysig kväll hemma hos mamma och pappa.
Där stannade jag hela natten, det är lite skumt för när jag skulle äta frukost imorse kände jag att det fanns liksom inte det som jag vill ha. Jag är ju inte med och handlar till det hushållet längre, känns lite sorgligt.
Men Grapefrukt hade dom iallafall, det var därifrån jag snodde med mig en till jobbet!

Nu kom precis Smejournal gubben, han delar alltid ut på tisdagkvällar här i Cityhuset och jag känner Aldrig igen honom.
Varje vecka när han kommer tror jag alltid att det är en kund. Haha, fy fan vad jag ser illa.
Lite små pinsamt, men han har väl vant sig, nu springer han bara in med tidningen i högsta hugg, säger bara hej, och sen går han igen. Sötnöt!



Måndag

Måndag igen då, men inte vilken måndag som helst. Nämligen sista måndagen innan jag har min första semstervecka!
iofs har jag bara en vecka, sen jobbar jag 3 veckor och sen börjar den riktiga semsterna!
Tre härligt långa veckor!
Så idag har jag firat genom att nätshoppa lite granna, en svart väska ifrån Friis & Company var jag verkligen i behov av!
Tack mig!

Idag börjar Michas sitt nya jobb, det passar bra för en blivande sjuksköterska som gillar att glassa.
På ett hem för utvecklingsstörda tror jag det var, med likasinnande som hon själv säger. Haha. Det kommer gå super slår jag vad om, även om hon är super nervös.
Jag blir helt glad när jag glider runt på alla studenters bloggar och ser alla bilder och så. Gåshud direkt, usch. Studenten är nog det bästa jag har varit med om hitills, det är verkligen en upplevelse.
Nu ska jag snart få åka hem till mamma och pappa och kasta mig ut i vilsta spåret för en joggingrunda.

Denna fast i svart är snart min! =)


Grattis Fredde!

Igår tog Malins Fredde studenten, vi var där allehopa vid rekarne! Precis när dom sprang ut kom både regn och hagel.
Det var lite tystare än det brukar vid studenten, alla försökte att inte svära över vädret istället för att härja och skrika något i stil med " GAAAAAAAAAAAAAAAAAH, FY FAN VAD JAG ÄR BRA!".
Men det kom ju sen istället på flaket.
Vi begav oss sedan hem till Fredde i Sundbyholm där det var hur god mat som helst, och hur roliga människor som helst! Träffade en hel del som jag inte sett på ett par år, urkul var det!
Sen blev det presentöppning, till och med Malin fick paket utav Freddes mamma ( inte ovanligt direkt), hon skämmer verkligen bort Malin alltså, haha.
Ner mot Stan och Timbuktu, han är grym han. Synd att det var svinkallt och jag var bakfull ifrån i fredags.,

Jävlar vad det här 350 års grejen har kostat pengar. Dryga 300 miljoner snackades det om, hur fan tänker man då liksom? Nej men vi stänger ner 3 skolor så vi kan ha råd med en två dagars fest!! Suck, och sen påstår dom att " det kommer ifrån olika konton". MM Jo säker, som om inte alla dom där pengarna kommer ifrån ett och samma ställe ifrån början? Sen kanske dom delas upp men va fan, man får väl prioritera.
Såg att dom t.ex. hade målat en buss i guld, suck liksom.
Men skit samma, det här inlägget var till för att säga Grattis till Fredde!





BB

Direkt ifrån bistro. Jag säger att alla ska skriva en rad på bloggen och jojjo frågar om vi ska bråka, Haha. Därför blir Michas först ut.

Nu ska lags inte radera allt. Jag vill skriva att Det finns honget bättre än att dansa afrikafans till barapapapa med en liten hund gasmask päls och glajor och en växt. Ni är bäst och inorn är Det TIMBUUUUUUK

okej som jag förstår nu så ska jag skriva en rad.. Nu är jag packad, och Det är endast för att värma upp, då timbuktu kommer till stan imorn och Det kan bli årets händelse, be there eller så missar ni något säger jag bara

Valet.

Michas och Fatih kom och hämtade mig efter jobbet och sen åkte vi hit och lagade lite mat. Så småningom började vi prata om valet och vilka man ska rösta på och så. Då kom jag på, att man ska ju rösta på Söndag, eller tidigare, vilket är försent för min del. Men va fan, jag jobbar ju på Söndag. Hur hinner man då?
Och då kom jag och tänka på; Kan man inte rösta på nätet?
Kan det vara så omodernt att man måste gå och rösta med hjälp av papperlappar? Så var det sist jag röstade iallafall.
Och isåfall; Hur jävla miljövänligt är det då? Och fatta hur mycket träd det kostar!!
Här ska man liksom rösta för att få en "grönare" värld, men hjälp av tusentals papperslappar!! 
Papperslösa samhället, vart då liksom? Skäms!

Man kan ju liksom deklarera på nätet, alla som har e-legitimation måste ju kunna rösta på nätet! Det måste ju även gå mycket fortare och smidgare att räkna rösterna sen. Hur gör man nu, räknar för hand eller?
Det skulle jag faktiskt vilja veta. Om man ni inte kan rösta på nätet, varför i helvete inte?

Någon som kan något om detta?


Grått & grått

Vad fan har hänt? Vart är solen? Två veckor kvar till min första semstervecka och det känns som om det vore oktober ute.
Någon får ta och styra upp detta! Jag vill ha värme och sol.
På studenten brukar det ju alltid vara stekhett. På tal om studenten så lider jag med er som tar iår, allt har blivit helt upp och ner vänt bara för att vi ska fira något 350 års jubileum, som majoriteten av folket ändå inte kommer att gå på då de har någon som tar studenten att fira.
Varför kunde inte skolorna gå med på att gå ut på fredagen?
Jaja, det kommer ändå att bli världens bästa dag för er, så då spelar det ju inte så stor roll med väder och kungen.

Oj vilka minnen jag har ifrån min student! Det var så otroligt härligt, det bästa på hela dagen var nog ändå flaket!
Åh, nu blev jag helt nostalgisk och måste lägga ut lite bilder.
Faktiskt så träffade jag tydligen Hagge för typ första gången på studenten, men det har JAG inget minne utav tyvärr, haha. Man var väl helt uppe i varv och så, det måste ha varit när jag och min Johanna kutade runt som idioter och förvirrade våra stackars familjer, haha.





Upp och ner, ner och upp.

Ena dagen när man går ut vill man lägga sig i ett iskar för att man håller på att smälta bort, och sen är all värme borta över en natt. När jag gick ut imorse var det verkligen iskallt och jag ville bara lägga mig under ett varmt täcke, vilket jag har tagit bort ur sängen för det har varit så otroligt varmt. Men nu får väl det åka fram igen då!
Snacka om att Sverige har klimatsvängningar, suck. Det är liksom Juni, ge mig värme tack!

Dagen har förövrigt flytit på rätt bra, försökte få en läkartid för mina blodtrycksanfall som har varit rätt jobbiga nu de sista dagarna, men den kvinna som ringde mig var rätt trött på livet.  Till slut fick jag en tid, dock om en månad.
Men men, sådana männsikor måste man väl också möta, för väl gå på Nurse Michas råd och dricka mera, eftersom min blodvolym kan vara låg. Eller vad det var.
Man har inte lärt sig något förrän man kan förklara det för någon annan sägs det, så det där med blodvolym har jag då inte lärt mig. 

Nurse Michas, sjukvårdsrådgivningen nästa:


Mormor 80

Idag fyller vår lilla mormor 80 år! Vi ska snart åka dit och sedan vara där hela dagen. Och agera lite barnbarn och lite serveringspersonal. Mormor känner ju en hel del människor ifrån alla möjliga ställen, kyrkan, socialtjänsten, dagis och sånt. Så det blir nog en hel del.
Mormor skriver alltid tal till oss när vi fyller år, tar studenten eller så, så idag har vi skrivet ett till henne vi tänker hålla.
Ni ska få ett smakprov:


                             Vi  en efter en kom till världen,

                             & du var snabbt med på den färden,

                             Era scheman fylldes med smått,

                             Och fredagseftermiddagar med jobb blev ett minne blott.


                             Nu skulle kladdkakor med grädde göras,

                             Och du många gånger på oss fick höra,

                             Svara på frågor om Gud och Prästen,

                             För vår mormor är klokare än resten.


                             Eget daghem du haft,

                              som öppnades i  en väldig hast,                       

                              Du många barn har skänkt trygghet,

                              Inte minst dina egna, men inte med blyghet.


                             Du skänker oss både lugn och ro,

                             I din trygga famn vill vi alltid bo

                             Vi behöver aldrig oroa oss för nå't                  

                             För mormor finns där i både vått och torrt.


                             Nu är vi stora på jorden,

                             Och slösar kanske inte med just de orden,

                             Men vi hoppas och tror att du ändå vet,

                             Att vi älskar dig, och det är inte diskret.


                             Du är bland det finaste som finns här på jorden,

                             Ja, du måste ta mig på orden.

                             Du oss givit så mycket,

                             Så låt oss uttrycka vårt tycke,

                             Att du för oss är världens bästa,

                             Som klarar det mesta.


                             Vi  känner oss så trygga både stora och små,

                             När vi nära dig får stå.

                             Du gör mig så glad,

                             Så låt oss nu fira din 80-års dag.

Är man poet eller är man? Haha.

Grattis Mormor, önskar alla dina barnbarn!

(Även om bilden är sen -03)


Mors dag

Igår var mammornas dag. Tusan vad mycket åkande det blir, mormor, farmor, mamma. Men det är deras dag så vad gör man inte. Vi gav våran mamma en prenumeration på Hus & Hem. Helt smart av oss, att ge bort något man har glädje av mycket mycket längre. Det blev nog bra iallafall.

Dagen innan firades pappa, några dagar för tidigt men iallafall. Mamma hade gjort en marängtårta med hallonsorbet i och en med nötter och choklad. Dom var super, sen blev det grillning och pappa hämta upp ett par flaskor för att bjuda.
Efter vi hade spelat lite Samba på Wii så gick vi vidare till Sylvia. Det var hur mycket folk som helst där, alla satt dock inne. Och det var så otroligt varmt, så vi gick till Centro istället och satte oss där.
Väl där hände både det ena och det andra, tyvärr tänker jag inte berätta någon utav händelserna, haha. Det är bara för oss. Men en sak kan jag säga, fy fan vilket pack!

Vi fick bevittna en händelse också, som fick mig att inse hur långt jag har kommit, och hur vissa människor inte har förändras en gnutta. Jag kände hur skönt det var att jag tog mig ur det där. Det var som jag sa, jag behöver inte se för att veta exakt hur det där går till. Mycket riktigt. Tänk vad man kan växa som människa, och tänk vad man kan sjunka.

Lena & Adde kom igår och vi grillade hos Mormor & Morfar, sen åkte vi hem och såg Lösvikt. Haha, jag skrattar lika mycket varje gång. Han är för rolig! Adde jobbar med pappa idag och Lena skulle hjälpa mormor inför den stora dagen imorgon! Så till och med jag är ledig imorgon! Det kommer bli bra.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus