< Till bloggens startsida

Grattis vännen

Idag är Matildas stora dag. Vi har planerat firning när hon pallrar sig hem från sin nuvarande hemstad - Jönköping.
Så snart blir det till att fira, och att träffas igen! Grattis gumman!

Världens bästa mamma

Ett helt blogginlägg tillägnat mamma på mors dag. Tokigt nog är det hon som står för maten ikväll. Kan bero på flera saker; att hon inte vågar släppa lös oss i köket. Det slutar alltid kladdigt. Eller att vi jobbar båda två idag. Eller för att hon helt enkelt är bäst på att laga mat.
Mamma, vi älskar dig. / Mille & Malle

Tack Hasse

Postat av: Hasse
"är väl inte så konstigt att emilia vann med den skotteknik hon har.. Bland det bästa som setts har jag hört vissa basketcoacher sagt en gång i tiden.
Sen hade hon en grym tränare en gång i tiden oxå :)"
Kommentar på orrestrandberg.blogg.se
Just det, bevis på min stora vinst.

Sötaste citatet ever

"Han tar ju på allt som rör sig, jag försöker så still men det funkar inte!"
- H. Ishaq i maj 2007

Gud vad jag saknar henne!

Bring It, Orre

Noterbart: Det finns en boll i bilderna. Och den går I. In your face OrreBron.
Mästarmovesen sitter i. Jag och Hagge spelade 21. Ni vet först till 21 vinner.
Jag vann. Med 21-1.
True story!

Me love le balkong

Igår blev det överraskningsmiddag för My. Hon drog ett par fina ord och efter ett glas vin var jag totalt rörd. Kan bero på att det var en 2-dagars som gjorde det hela mer sentimentalt än vanligt. Men du är fin My!
Idag kom pappa för att ge oss en balkongmatta. En sån över hela liksom. Den är helt mysig, jätte mjuk. Världens bästa pappa!
Och när han ändå skulle hit passade jag på att få lite händiga saker gjorda, som att skruva upp en extra badrumsspegel. Sen blev det invigningsfika på ballen med kladdkaka.
Bilder på nya balkongen. Jag vet minst en person som kommer reta mig för detta, som sist jag la upp bilder på balkongen. Så just därför tänker jag göra det. Marcus, jag förväntar mig ett sms sen.
Blixten gjorde fötterna läskigt vita. Men som sagt så funderar jag på albino-gener.
Notera min feta jordgubbsplanta jag fick av mor min igår. Hoppas på feta jordgubbar, bara att hämta på balkongen liksom. LYX!!
Vad kan man säga? Jag har världens bästa föräldrar.

Grattis till MY



Balkonghäng

Det var sol, med stort S igår när jag vaknade. Satt på balkongen och stekte och bestämde mig för att åka ut till mormor och morfar för att chilla på deras gräsmatta. Fick mat och kakor. Men ingen sol. Den var nämligen i moln under hela min vistelse där. När jag åkte hem sprack det upp igen, såklart.
Jag och Malin tog en cykeltur till Coop och inhandlade mat och jordgubbar. Sen åkte vi hem och hon ville låna min tvättis. Själfklartchen sa jag. Min tvättis är bäst.
Under tiden fixade vi en fet drinkkanna och väntade på The Lou och Kocken. Kocken skulle låna mitt kök och göra oss en superb middag. Vilket hon också gjorde!
Vi fixade en till drinkkanna och Anna gjorde oss sällskap efter sin dans. Det blev ett riktigt balkonghäng innan vi drog oss mot Olgas 25-års fest. Det var en grym kväll. Vad annars i detta sällskap?
Idag har det också vart balkonghäng.  Jag och en trött/sliten systra mi. Vi möttes på Harrys igår, och jo, det finns anledning till 2 slitna systrar idag.
Vi bytte ut drinkkannan mot vattenmelon och kyckling med cashewnötter lagad efter kockens recept. Recepten hittar ni på annaskokvra.blogg.se (finns under länkar).
Jag har även marinerat och ungsstekt kyckling till världens godaste pastasallad. Mer om det SEN!
Nu: Bilder.
Notera den underbara drinkkannan
Malin har kapitulerat och övergått till soffhäng!

Turkiet i höst

Det är bokat och klart. Den 2:a oktober sätter vi oss, alla nio, på planet mot Turkan!
Pegasos Resort Here We come!

Nykomling hos föräldrarna

Snacka om skiftningar i vädret. Igår vid den här tiden låg jag med bikini hos mamma och pappa. På tal om dem insåg jag igår att de bestämt sig för att börja avla husdjur. Utan att meddela varken mig eller Malin. Helt plötsligt när jag låg där på deras gräsmatta kommer en av avkommorna utkrypandes under trappen. Dom får liksom bo där, under altanen. Jag blev till en början rätt chockad och lite rädd.
Sedan försökte jag prata och bara umgås lite med filuren. Det gick väl sådär. Filuren var lite folkskygg. Men jag menar, vad skulle du bli om du fick växa upp under en altan?
Jag fick den iallafall på bild. Sen strosade den runt mig utan att bry sig förvånansvärt.

En ledig dag med sol

Denna dag är unik. Vanligtvis när jag är ledig regnar, haglar eller stormar det. Idag är det sol. Riktigt mycket sol med riktigt lite moln. Undertecknad blev naturligtvis överlycklig och intog en studieplats på gräsmattan hos mor och far. De bor på en barnrik gata. Små ungar hörs överallt. Dom cyklar, skriker och är bara allmänt högljudda.
Jag har precis ansett att det är varmt nog att ta av sig till bikini, sagt och gjort nu ligger jag här bland böcker, papper och datorn.
Mitt i mitt skrivande på dokumentationen kommer ett par av småungarna glidande på sina trehjulingar. En av dom har något sjukt på huvudet, och i ansiktet, såg ut som skidglajer och hörselkåpor.
Den första ungen i ledet drar en tvärbroms precis framför mig, så den bakom nästan trillar. Han kikar på mig länge genom sina skidglasögon och utbrister "Konstig."
Sen vänder dom sina substitut för motorcyklar och åker åt andra hållet.
Ungar som tror de har motorfordon och har skidglajer mitt i sommarn har inte rätt att använda ordet konstig hur som helst.

Det var jag, anktröjan och ett gäng underbara tjejer

Middag hos professorn - smaksensation. Maten var, som förväntat, så himla god. Det fanns inte lite heller. Jag är fortfarande mätt. Det blev ett antal glas vin och gåshud när Anna och Ellen sjöng Luciasånger för oss ute på gården. Haha, jag är helt imponerad fortfarande. Tjejen kan liksom dansa, skriva och sjunga!! Här snackar vi konstnär.

Harrys väntade och ett par minttu i baren. Runt halv 2 kände jag mig lite väl trött och vandrade hemåt. Halvvägs hem möter jag ett gäng killar. Utan att jag reagerar kommer tre andra springandes och skallar ner en av de andra. Där står jag, en liten människa med ljus röst och funderar på varför de inte reagerar när jag försöker stoppa dom. Det slutade bra iallafall.

Mackan kom och hämtade mig imorse och nu är han och köper feta frullen. Kan man ha en bättre kollega? Och vän? Icke. Daniel ringde när jag gick utanför dörren och berättade sin historia om helgen. Herregud, den mannen är med om äventyr. Fast den här gången håller jag med om att det var rätt orättvist och oskyldigt!

Som vanligt var det underbart härligt med tjejerna. Har träningsvärk i magen för jag skrattade så jag grät igår. Och för allt dansade. Och jag har skrubbat bort lukten från tröjan.
Ni vet, anktröjan.




Foto från: orrestrandberg.blogg.se

Heltidshelg

Igår blev en mysig kväll. Började med grillning hos Hagges förldrar och avvinkning till Nova med familj som ger upp det svenska svängdörre-vädret och tar en lyxsemester i Turkiet.
Pontus väntade på stan och vi gick till Papas Tapas. Mackan, My och Frida slöt upp och banankvinnan diskuterades ivrigt. Gänget upplöstes till vissa delar och vi tog en lång promenad som slutade med TunaPark för att hämta hem el cyklon.
Mackan hämtade upp mig imorse. Vi har varit flitiga och fått mycket gjort. Nu har det kirrats present och gubbs till jobbet. Ett par timmar kvar och sen blir det tjejmiddag. God mat och många skratt står på menyn. Ingen tvekan om något av det!




Sist men inte minst

Jag vet inte om naturen valde att skippa våren i år. Eller är det bara jag som har känt mig grå och regnig fram tills den här veckan? Nu känns det som om sommaren redan har kommit liksom.

Som jag skrev till Mackan i ett sms i onsdags: "Fy fan vilken underbar dag. Glääädjerus. Usch vad jag är lycklig" Varpå Mackan svarar något vulgärt, hahaha.

Ännu bättre blev det igår när jag kom hem och Hagge hade lagat mat. Faktiskt lagat, då menar jag inte att värma färdigsoppa liksom. Han hade ansträngt sig. Vilket är mer än uppskattat!


Nu till dåtid

Det plingade flitigt i telefonen häromdagen. Alla sms verkade handla om skattjakt. Jag blev minst sagt förvirrad... Det första var från My, som berättade att det skulle hållas skattjakt för Frida som fyllt år. Det andra var från Mackan som också hade kirrat en skattjakt. Hur har dom gjort det tillsammans var min första tanke, men sen insåg jag att Mac hade gjort en till mig på jobbet. Han hade dock glömt min ringa längd och fick själv ta ned skatten åt mig.

My hade ordnat en skattjakt till Frida, hur gullig är inte det?! Hon hade placerat ut ledtrådar över hela stan, och Frida fick gå helt ensam genom dem. Bland annat ingick att sjunga för Phone House personalen för att få ut en, och köpa cider på systemet för enkronor. Därefter fick hon sitta i en busskur och dricka helt ensam.
Vi andra stod för rekvisita. Några för tårta och mat, andra för filtar...






Vart ska jag börja?

Vänner!
Jag har så mycket att blogga om så jag knappt vet vart jag ska börja. Jag tror jag delar upp det i två inlägg och börjar med framtid, avslutar med dåtid.
Idag tog jag älsklingen, ni vet - datorn, på pakethållaren och trampade iväg till jobbet. Tar ca 10 minuter. Så det blir inte svettigt, för hur kul vore det? Noterbart? Knappast.

Iallafall så är jag lite bitter för att det kommer bli sommar ute idag och jag är fast inomhus.
Men jag tänker trösta mig med jordgubbar, plugga på lunchen och blicka framåt mot alla kommande roligheter.
Det börjar redan ikväll med afterwoooork! Jo, jag vet, klockan 8 räknas inte som en äkta afterwork men jobbar man i Tuna har man inte mycket val!

Jag ska dock hålla mig lugn och spara krafterna till den berömda imorgon - tjejmiddagen. Hos ingen mindre än kocken själv. Fatta förväntningarna, äntligen blir det till att smaka den berömda maten! (Känn ingen prestationsångest, haha!)

Om ett par veckor väntar Grönan och Moneybrother, längtar jag eller längtar jag?!

Därefter väntar lite fix och trix innan studenten, kommer bli hetsigt. Men det är det värt när syrran väl blir kvitt skolan. Midsommar firas på Västkustens hala klippor! Och som sagt, längtar jag eller längtar jag?!

Ett hjärta räcker till för hur många du vill

Lill-tossan med lill-systra

Lärorikt

Idag har jag lärt mig mycket. Och då menar jag inte den värdelösa föreläsningen som utfördes med overhead och den tarftliga skriva-på-tavlan-metoden.
Jag har lärt mig att om man faktiskt letar efter något hittar man massor.
För det har jag gjort. Hittat massor. Om att artiklar i Expressen har falska källor som inte ens existerat vid publiceringen.
Hur?
Jag har letat.

Hon vill ha puls

Ny instruktör på BootCampen idag. Hon är säkert jätte duktig och så, men fan för friskis och svettis-trams. Vi vill inte ha de sista tio minuterna till nedvarvning, stretch och avslappning. Vi vill inte ha halv-töntiga motionslåtar. Det är därför jag betalar mer för att få gå på Gympozz. Där är det puls, i normala fall.

Inga töntiga indianhopp och små stepp. Det ska vara puls in i det sista. De sista passen ska vara sådär så man tror att man ska kräkas. Så att man känner hur jobbigt det kommer bli att ta sig ut sängen kommande dag.
Jag vill ha den där svettpölen på ryggen.

Inte för att jag gillar svett, eller för att det är skönt att känna spyorna i halsen. Tro mig, det är allt annat än skönt. Men det ska väl kännas att man tränar? Det ska väl ge någonting?
Annars kan man ju lika gärna sitta hemma och göra ett par sit-ups.

Så inget friskis-tjafs mer nu! Vi vill ha puls!

Hur långt ska det gå?

Hur mycket vågar man klippa av sig då? Malin röstar på Page. Men jag vet inte om jag törs.
Något sånt här kanske? Fast kortare än då tror jag. Tål att tänkas på. Nu - Bootcamp!
Eller så?

Teknikens under

Har precis bokat klipptid på nätet. Helt fantastiskt smidigt. Jag är överväldigad. Aldrig tidigare har jag upptäckt detta! Man får välja datum, frisör och sedan tid. Dessutom skriver man in sina önskemål och det skickas iväg. Hur bra som helst!
Så imorgon, tidigt som hell, kommer undertecknad att klippa av sig håret och byta färg. Vad det nu blir är inte fastställt.

Äntligen

När en vän till mig förra året förklarade hur glassigt det var att plugga på våren, kunde jag inte annat än längta. De satt i solen konstant kändes det som. I år har inte solen varit lika generös. Men igår, då var det sommar.
Jag började dagen med att läsa på balkongen, i bikini. Det var stekhett och jag brände mig nog lite grann.
Efter det hör jag ett par huliganer härja nedanför. Nu vet alla mina grannar vad jag heter iallafall!
Vi gick ner till stan och efter det satte jag mig på bussen för att hämta grabbarna.
Jag hade glömt hur jobbigt det är att åka buss på varma dagar.
Väl framme har Samuel tappat bort sina pokemon-kort. Det är viktiga grejer förstår ni. Alla jämför med alla, den som har flest vinner.
Efter mycket letande gav vi upp och gick hem för en picknick. Glass såklart.
En hel dag i solen gick förbi och det var dags för att bada lite. De hade simavslutning i badhuset. Trots att jag inte vart där på flera, flera, år såg det sig likt ut. Det är inte nytt därinne vill jag lova. Borde byggas om.
Telefonen ringde och jag hade snart ett nytt mission. Grilla i rothoffsparken.
Ett perfekt avslut på en sommarkväll.
Man påmindes starkt om hur kallt det kan bli, och man trotsar det alltid med för lite kläder.

Malins Bal


Idag är en ny dag

Ny vecka. Jo, våra veckor börjar på söndagar här. På jobbet alltså. Och på något sätt anpassar man sig även privat efter dessa.
Idag är humöret bättre. Favoritkunderna har varit inne och jag skrattar alltid mycket då. Bra start med andra ord.
Även om febern håller i sig. Jag har dock bestämt mig för att den ska vara borta lagom till Attacken imorgon. För det finns inget vila nu. Måste ladda inför Beach 2010. (Som jag kommer spendera med att sommarjobba, men ändå.)
Imorgon blir hektiskt. Ska hämta de små från skola och "sexårs". Hjälpa till lite medan deras pappa kör mellanöstern runt. 5 länder på 5 dagar. Inte dåligt. Synd att det bara är jobb.
Sköna dagar dom har. 8-13 liksom. Nästan lika slappt som högskolan!
Jag har även ett nytt motto, vilket kommer göra att jag fullständigt skiter i allt som gör mig trött och less.
Det är följande:
Jag är trött på allt som gör mig trött på allt.
Själva mottot kom väl inte riktigt in där,  men det är något i stil med att inte lägga kraft på sånt som gör en trött. Ganska logiskt va?

Idag är ingen bra dag

Idag suger. Jag känner mig deppig, trött, sliten och allmänt gråtfärdig. Inte ens jordgubbar piggar upp. Ikväll är det tillställningar som vanligt, men jag vet inte ens om jag vill gå. Förstå då hur något är galet. Jag känner inte för att gå och träffa fina människor som får mig att uppskatta livet liksom.
Så gott folk, gotta er nu i mitt nederlag. Det får man. Och uppskatta sitt eget. Kanske kan man säga att jag tar en för laget lite? Eller?
Hoppas idag går över snabbt.

Fina flicka

Bilder har jag i överflöd. Från igår alltså. Men nu har jag bara en enda. För att kameran är visst på vift.
Så håll tillgodo sålänge.
"Helgens" roligaste citat kommer från Samuel 6 år. Vem annars? Släkten ramlar som vanligt in på samtalsämnen som rör både det ena och andra. Ni som varit med vet... Någon säger något i stil med "ovanligt att vi ramlar in på det här" och Samuel säger "Det är helt sjukt".


Som ett barn på julafton

Vaknade imorse och var helt stressad. Härjade upp och skrev klart artikeln. Nu springer jag runt och irrar mest. Today is the day. Malins bal. Jag packar smink, nagellack och planerar mitt eget utseende efter glädjetårar. Det vill säga ingen mascara på underfransarna och ingen mörk ögonskugga eller eyeliner. En perfekt gråt-make.
Dessutom har jag grävt fram solbrillorna trots det usla vädret. Som man kan gömma sig bakom. Perfekt!
Snart ska jag springa till tåget och möta moster och morbror.
Senare kommer den förtappade studenten från Örebro. Möjligen i sin trampbil. Jag har ett paket till honom för att han är så gullig och hela tiden lånar kurslitteratur till mig!
Den andra kommer efter sin träning. Så är det att träna på elitnivå. Man kan inte smita hur som helst.
Nej, måste springa!
Ses i Sundbyholm?

Det närmar sig

Har precis införskaffat komplement till sminkandet imorgon. Ikväll blir det utprovning, naglar och lite vin med mina fina tjejer! Eller kanske öl som vi har mängder av sen i lördags. Synd, finders keepers?
Kameran måste laddas upp inför imorgon, när förövrigt alla kommer!
Det kommer bli så fint!
Raggade lunchdate idag. Vi pratade allt från jobb till det riktigt viktiga - att vara lycklig! :)
Nej, nu mer läsa!

Funderingar i en nyligen tömd hjärna

Är precis hemkommen från attacken. Det var svettigt som vanligt. Luften var varm, unken och full av obehagliga lukter. Ni vet sådana man absolut inte vill andas in när man är andfådd och försöker fånga så mycket luft som möjligt per andetag. Det är liksom inte okej. Det är lika lite okej som det är att äta snorkråkor när man lämnat dagis.
Nåväl, jag får väl väga upp det genom att tänka på deras förbättrade mag- och tarmrörelser.
När man tränar blir tankarna helt blanka. Det enda som pumpas i hjärnan är adrenalin för att orka. Men efter träningen cirkulerar tankarna på högvarv igen.
På vägen hem funderade jag på skolåret som gått. Fick nämligen ett mail idag med resultatet från tentan. 72 av 73 poäng och ett VG i slutbetyg. Då slog det mig:
Jag har fått VG i slutbetyg i alla kurser utom 3. Dessa 3 kurser har hållits av en och samma lärare. Jag kan inte låta bli att undra - är det jag eller är det han?
Vi har nämligen haft diskussioner om detta, och ofta kommit fram till att det känns som om uppfattningen om oss gjorde han efter första kursen. Sedan dess har vi alla fått samma betyg på de andra uppgifterna/kurserna. De flesta iallafall.
Och eftersom inte alla kurser legat precis efter varandra eller innehållit samma typ av ämne kan det inte bero på att min inspiration vart så dålig att jag gjort, rent utsagt, skit ifrån mig.
Jaja, det är högskolan och jag tror inte mina framtida arbetsgivare går in och läser av om jag fått G eller VG på just dessa kurser. Men om så är, då skyller jag på Björn!

Hagges 25års-firande




I väntan på





Jag har inte orkat lägga in mina egna bilder ännu, så det blir Orres så länge. Jag skrev även en hälsning till Mackan på jobbet idag "All the crazy shit Mackan did last night, thoose will be the best... tin tin tin tin" Haha!
Ponta har köp köttbullar till mig idag - Weey!


I got a feeling

That tonight's gonna be a good night.

Ponta is back in town


Såhär kan det se ut när vi jobbar tillsammans.
Men idag har vi köpt jordgubbar, Mackan har sköljt och snoppat. Så fint så.
Ponta ville egentligen ha en flarra vin. Men jag fick inte med mig någon, som han bad.
Vet ni, Ponta is back in town. Han stannar numer i Eskilstuna och jobbar med oss. Sånt gillar vi! Förutom när han skäms för att jag dansar bakom disken. Haha!

Grattis till Snorre

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?
NEJ DET ÄR ERICAS FÖDELSEDAG!! GRATTIS!!!

Vad är det för fel idag?

Usch, skit dag. Dagen börjar med ett krash när jag, bokstavligen, skurar golvet i badrummet. Ni vet med en riktig skurborste, på knä. Jag stötte till en hylla och ett doftljus föll glatt ner i golvet.
Inte nog med det, jag trampar i skiten och lämnar blodspår efter mig. Blev till att skura ännu mer.
Jag var mindre lycklig då. Värre blev det när smutsen lossnar och man inser vilken misär vi levt i ett tag. Sitter det liksom fast så kan man ju inbilla sig att det är missfärgningar eller något.
Men, nu ska det vara skinande rent.
Vi tog svängen Apoteket- Systemet-Coop nu på eftermiddagen. Jag lackade på läkemedelsverket som bestämmer vilka märken på mediciner som ska vara prisreducerade och inte. Ska dom få bestämma vad patienterna ska äta? Och ska patienterna inte kunna äta vad som är bäst för just dem, det som ger minst biverkningar. Uppenbarligen inte. För de är inte prisreducerade.
Jag frågade apotekaren varför? Då började hon härja om att det var tandläkarförbundet som var med och satte priserna. VA?! Vad fan har en de med mediciner att göra, sådant som absolut ej rör munvård liksom.
Idioti.
Efter det aktiverade jag min baised competition och cellerna skrek högt när de såg Palmolja.
Note to list: Pyttipanna är förbjudet. Förutom änglamarks!

6/5 2010

Vi skruvar fram klockan en dag till...
... Hagges 25-årsdag!! Grattis! Och resten får du imorgon på din rätta dag. Men jag har en känsla av att det inte kommer hinnas med något bloggande imorgon så det får du nu! Puss

Kalkylator

Som ni förstått gick jag emot mina egna principer när jag satte mig på ett flygplan till Paris. Och jo, jag tänkte på hur mycket skit vi släppte ut under dessa två timmar.
Men, när jag kom till Paris kom jag över information om en hemsida där man kan kompensera sina koldioxid utsläpp. ClimateCare.org
Så nu har jag varit inne och kalkylerat. Vi släppte ut ca 0.32 TON koldioxid per person. Vilket man kompenserar med 32 :-/person. Det är inte mycket, och kanske värt att göra efter en flygning?
Nu har jag iallafall kompenserat för oss 6 stycken som åkte. 195:-, för att stilla mitt samvete och förhoppningsvis sona mitt brott.
Det är inte mycket pengar, kanske för en student. Och då funderar ni kanske på hur jag får mina pengar att räcka per månad. Eftersom jag handlar ekologiskt och ger bidrag hej vilt varje månad. Det finns ett svar mina vänner - prioriteringar!
ClimateCares hemsida

Så himla fint var det

Det är nu som livet är mitt
jag har fått en stund här på jorden
och min längtan har fört mig hit
det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
min förtröstan långt bortom orden
som har visat en liten bit
av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
all den tid jag har
ska jag leva som jag vill
jag vill känna att jag lever
veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
jag har bara låtit det sova
kanske hade jag inget val
bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig
för att jag är jag
kunna vara stark och fri
se hur natten går mot dag

Jag är här och mitt liv är bara mitt
och den himmel jag trodde fanns
ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv

Skor bortskänkes

Va? Är jag inte riktigt frisk tänker ni nu? Well, jag har varit hos dem på kungsgatan idag så den saken lär väl visa sig.
Men det här med skorna - true story.
När vi var nere i källaren, och lämnade alla mina stickade tröjor, hittade jag en resväska full med ännu mera sommarklänningar och en hel kasse med skor. Ännu en gång påpekade Hagge att jag inte var riktigt frisk när det kommer till shopping.
Iallafall så har till och med jag insett att alla dessa skor använder jag inte. En del har jag köpt en storlek för stora så de kan jag inte ens ha. Därför har jag äntligen kommit till kritan och ger bort dem.
Så ni som har strl 36-37 och tycker något av dessa par skulle passa er - släng dit en kommentar.
Jag har äntligen hittat presenter till 25-åringen. Peter har godkänt dem.
Och jag försökte tillverka ett så manligt paket som möjligt. Dock älskar jag snören, krusiduller och medaljonger. Men det svarta väger liksom upp...

Tillbaks till verkligheten

Kursstart idag. Kursen verkade super intressant tills hon började presentera alla uppgifter. Och all jävla litteratur, det är inte en speciellt kort lista den här gången. Som tur är rycker jag i alla mina kontakttrådar och skrapar ihop böcker från Örebros universitet och kanske eventuellt Södertörns? Om någon kunde tänka sig att svara på sms...
Första uppgiften handlar om boken "Etiska dilemman i vård och omvårdnad", men ska man verkligen försöka få tag i den? Känns rätt omotiverat. Vad ska jag göra med den sen liksom?
Samtidigt som det jagas kurslitteratur jagas det även 25-års present. Jodå, någon blir gammal på torsdag, eller ska jag säga äldre? Åldersnojan började lite lätt imorse när jag blev utfrågad om hur det var att läsa distanskurser.
Aldrig under det här året har jag fått så många frågor om högskolan så jag märkte direkt att det var något annat.
"Börjar du få åldersnoja?" frågade jag.
"Ja..." hörde man bara inifrån sovrummet. Sen slutade det hagla frågor om högskolan.

Bonjour

Oj, det härjas hej vilt om att bloggen måste uppdateras med händelser från Paris! Jag lät de primära behoven gå före idag. Som att bjudas på mat av syster i den nya lägenheten, att ta en riktigt lång dusch och tvätta bort flygtimmarna och att börja leta kurslitteraturen till kursen som börjar imorgon. Men nu är det dags.
Vad kan man säga om Paris... Vad kan man inte säga om Paris? Där finns allt. Och dessutom är det världens mest romantiska stad. Alla hånglar överallt. Alla är kära överallt. Och en del gifter sig framför Eiffeltornet. Förlåt, jag menade tornét. Vi lyckades ju träffa in den helg då de flesta Parisarna var lediga, med första maj och allt. Det gjorde inte så mycket, vi fick träffa folk och shoppa lite mindre. Man kan väl säga att vi gjort allt som man ska göra i Frankrike: ("Ni är inte i Frankrike, ni är i Paris. Det är en jävla skillnad." sa en fransman till oss.)
Ätit musslor
Suttit på uteserveringar
Åkt tunnelbana
Ätit baguette
Sett en kvinna med Mouche
Druckit vin vid Eiffeltornets fot
Vissa av oss klättrade upp i det medan andra satt på en filt nedan med ett par glas vin. Gissa vart jag var?
Köpt fantastiskt vin för 10:- flaskan
Ätit anklever
Sett ett antal kära par hångla varje dag
Ätit tre-rätters varje kväll
Druckit gott vin varje kväll
Strosat
Shoppat
Inte tänkt på något där hemma (förutom våra kärlekar då, haha)
Pratat franska med invånarna
Myst med sjalar
Sett en vältränad Fransman dansa breakdance på betong-gatan
Gått förbi ett sexmuseum
Skålat med en fransman
Ätit sena Paris-middagar (dvs runt 22.30)
Jag kan göra listan otroligt lång. Men det blir senare, och bilder, herregud vad bilder vi har. Men jag kan tyvärr inte lägga upp alla här. Så för ikväll får ni nöja er med ett par representativa bilder, som får symbolisera hela resan!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus