< Till bloggens startsida

Midsommar i bilder

Jag har dokumenterat mycket: Mackans meck med midsommarkrans till mig, Chillet, Matlagning, dans, smygfoto på pussar, Hagges tal och Mackans spårning!

Det här med VM

Ni som känner mig vet att jag avskyr sport på tv. Så det här med VM är inte min grej - överhuvudtaget. Jag har fullföljt ett program som har med VM att göra, invigningskonserten med Shakira. Parantes: Finns det någon vackrare kvinna? Helt underbar.

Men åter till det här med sport, hur gör man då när man har en sambo som lever för sport? För fotboll, tennis, fotboll, ishockey, fotboll, EM, VM, OS, skidåkning och fotboll?

Jag har lösningen till alla flickvänner som får kriga för fjärrkontrollen eller behöva ställa till en scen för att se Desperate, Greys, Vänner eller något av de andra faktiskt viktiga programmen, som inte ens kan jämföras med sport.
= Två tvboxar!!

Tele2 ger till och med halva priset på den ena boxen! Det är så värt.


Kvick som en iller

Anna & The Lou kom precis in och överraskade på jobbet. Den var en glad överraskning, men jag fick vara kvick att slå igen dörren till lagret. Jag håller nämligen på med ett projekt - Lous födelsedagspresent.

Hon har önskat sig något fint. Så jag slår på stort och gör det finaste jag kan!

Lite strötankar

Filosofering på jobbet med en kopp kaffe i handen. Jag minns midsommar, vilket jag tänker redogöra för senare. Kanske en eller annan bild också, det finns ju en del. Det blev årets första dopp och en uppgång i vikt. Närmare 3 kilo.

Jag ser fram emot stängning vilket innebär en bit mat och en massa catching up med de fina tjejorna - Anna, Anna & The Lou!

Nu ska jag och Daniel brainstorma vidare, om onda flickvänner och allmänna idioter.

Tillbaka bakom disk

Idag ser man mina röda tånaglar. Jag har nämligen bytt ut stålhätta mot lädersandaler med nitar. Kroppsarbetet är ett skrivet kapitel den här veckan och nu väntar butiksjobb, roadtrip och midsommarfirande.

Jag saknar mitt blåställ lite. Under det kunde man svänga på höfterna till musiken hur mycket som helst, utan att det syndes. Man kunde liksom dansa i det, inte med det. Det får bli synlig dans istället. Som tur är heter min vapendragare Daniel och inte Pontus idag. Pontus skäms alltid när jag dansar på jobbet och titt som tätt kommer en häftapparat vinande genom luften.

Malin har sin operation idag. För att vara ärlig är jag rätt nervig. Töntigt kanske då det är en lätt operation, men man vet ju aldrig. Tänk om hon är allergisk mot narkosen? Eller om det är en klåpare som sågar i henne? Usch. Låter brutalt jag vet, men ni kan väl hålla tummarna med mig idag!

Arbetslivet

06.30 imorse satte vi oss i bilen. I framsätet diskuterades det byggen, fotboll och bygg relaterade saker. Jag hade intagit min plats - fosterställning i baksätet.

Att gå upp sex är inte någon man är van vid direkt. Heller inte att jobba mellan 7-5, enbart kroppsarbete. Jag har lyft, monterat isär, monterat ihop, borrat, skruvat och lyft. Burit. Jag har blåsor på händerna. Och det känns som om mina fingrar ska trilla av.

Det är helt dammigt av allt borrande, skruvande och sågande. Halsen, munnen, läpparna och huden är med andra ord snustorra. Min butikssäljar-kropp är minst sagt ovan. Så nu efter fot- och handbad, en lång dusch och tonvis av lotion börjar jag känna igen mig själv.

Men oj, jag är så trött så jag knappt vet vad jag säger. Imorgon välkomnar vi en likadan dag. Med lite mer borrande, skruvande, bärande och sågande. Och självklart kommer jag inta min postion i fosterställning både till och från jobbet. Det får bli ett stående inslag.

Med ett riktigt kroppsarbete försvinner all träningsångest. Trots att man numer fikar två gånger om dagen. Exklusive lunchen alltså. Så jag tar tillbaka allt om att hantverkare fikar hela tiden. Man behöver fan vila mellan varven av de tunga träningspassen!


Är det en vanlig dag?

Idag fyller The Lou år. The Lou som också kallas för Louise, eller rättare sagt är döpt till det, är en underbar människa som jag lärt känna under det här året. Och det tackar jag min lyckliga stjärna för.
Jag har nämligen träffat ett gäng tjejer som är precis som mig. Vi bara klickar.
Grattis till dig igen vännen, och jag hoppas din dag blir precis som du är - underbar!

Jag drar mitt strå till stacken

Att vara självständig är något jag fått inbankat i huvudet sen jag var liten. Med en mormor som öppnade ett eget daghem för att dottern inte fick någon dagisplats som förebild, har något annat inte varit tänkbart.
Varför skulle jag vara beroende av någon annan? Att inte kunna klara mina räkningar själv, eller låta Hagge ta alla kostnader en månad, finns inte.
Även om det nu inte skulle spela någon större roll nu när vi bor ihop, det jämnar alltid ut sig, så känns det ändå inte bra. Jag vill bidra med min del.
Så därför är det dags att utöka sommarkassan. Imorgon hoppar jag i Anders Bygg & Montage-uniformen och beger mig mot Västerås för att montera ihop ett McDonalds.
Pappa släpper mig nog dock inte ur sikte, jag är nämligen livsfarlig med en skruvdragare i handen...

Händig som jag är

Idag har de slitna, estetisk otillräckliga, stolarna fått en makeover. Jag tog en under var arm och lassade in dom i bagageluckan på Volvon. Sedan styrde jag kursen mot färgbutiken, det vill säga Pappas garage. Man hittar allt man behöver i Pappas garage.
En svart träfärg föll mig i smaken och jag ringde upp farsgubben för att se om den var spoken for eller ledig att använda. "Du glömmer väl inte att tvätta av stolarna först?" predikade far min och tänkte förmodligen på alla de gånger jag påbörjat något men bara gjort det halvfärdigt.
Och jag har en tendens för det, att börja på en massa härliga projekt, som att måla om, men vill att det ska vara klart gärna innan jag börjat.
Därför är jag inte så noga med att slipa, tvätta eller måla två gånger.
Som när jag målade om sovrummet och tyckte det blev fasligt tråkigt att spackla igen alla hål i väggen, det tog för lång tid och jag nöjde mig med en omgång spackel, slipning och sen färg.
Pappa kommer dit som den vise mannen och skakar lite på huvudet när jag pekar på alla hål som sjunkit in i färgen. Självklart skulle det där hända eftersom du inte spacklade två gånger, tycker han. Slöseri med tid, tycker jag.
Idag har jag iallafall både slipat, tvätt och målat stolarna två gånger. Så nu är de som nya, och väntar på att slängas in i hörnet på balkongen igen.
Kanske kommer de till användning, som krukhållare...

Ladiesnight hos Biderman

(Notera hur jag lurade bilden att tro att jag är längre, haha.)

In other words - fantastic

Igår kom Malin till jobbet och hade handlat kläder till mig. Hur gulligt är inte det? Och vilken bra start på dagen. Det fortsatte med gåvor när Anna hade med sig bullar, när hon och Loui kom upp på en drink-kanna, som hon hade bakat såklart. Jag blev som vanligt överlycklig. Vägen till mitt hjärta går genom bakverk, framförallt sådana av vete.

En promenad till Biderman och villan. En riktig härlig tjejfest med tjatter, skratt och vin. Precis som det ska vara. Två feta smörgåstårtor och ett par flaskor vin senare svängde vi de lurviga åt alla håll och kanter. Men vi saknade självklart Professorn, och oroade oss för att hon inte mådde bra. Jag hotade med mordhot om Oscar inte skulle pyssla ordentligt, men han verkar ha grepp om det där. Pysslandet.

Det spånades på när vi skulle kunna åka ner till Annas hus i Spanien och när vi tänker åka upp till Stockholm igen. Det blir självklart när Hoffmaestro spelar i september, men ett stopp där innan är ett måste.

Träningen har halkat efter, jag har bara varit ute och sprungit en gång hitills. Därför har jag packat väskan redan nu och tänker tvinga mig själv ut imorgon. Efter vin, smörgåstårtor, chips och kebabsandwichar känner man sig inte alls beach -10...

Vår minisemester

Nu till semesterfirandet i Göteborg. Det var en underbar mini-semester. Vi började med sex-rätters på tisdagen, det var underbar mat, och underbart sällskap också förstås. Sedan blev det promenad längs vattnet och ett grundligt inspekterande av Marcus lägenhet.

Dag nummer 2 blev ett riktigt glidande. Och ett riktigt turistande. Det var varmt, jag gick till och med i shorts. Då vet man att det är varmt om jag som är så himla frusen går i shorts. Vi tog en tur med paddan och fick underbara saltstänk i ansiktet. Jag har väl nämt att jag är tok förälskad i hav?

Efter det tog vi oss mot hamnen och Feskekörka. Där åt vi färska räkor och gottade oss i solen. Vidare blev det självklart shopping. Snubblade över en skobutik med 50 % på allt och trodde jag var i himmelriket. Det var ett par lyckliga som fick följa med hem.

På kvällen blev det dyr mat på sjömagasinet och, förlåt mig nu alla vegetarianer men till mitt försvar hade jag ingen aning vad det var, jag smakade på kalvbräss. Det vill säga kalvhjärna. Som jag fick veta först igår vad det var. Jag sa till mamma att jag ätit kalvbräss, "vet du vad det är?" sa hon. Nej svarade jag och när jag fick förklaringen var jag tyst i nästan en minut i telefonen.

Iallafall så var det en minisemester i världsklass. Det var verkligen vård för själen. En riktig själhälsokur. Och världens bästa moster betalde allt (förmodligen morbror också, så tack till dig med!). Tack Lena för allt!

Minus 10

Igår fejk solade jag med brun utan sol. Ett måste innför tjejmiddagen ikväll. Detta ledde till en lite mörkare hud som luktade gamla chips när jag vaknade. Duschen nästa där jag efter en stund, med huvudet fullt av shampoo, upptäcker att det inte finns något varmvatten.

Vad har man för val? Det var bara att fortsätta i kallvattnet och be för att inte få frostskador. Det var sådär kallt så att man hyperventilerar och tjuter fram "ouuuh", ni vet.
Men, pigg blev man iallafall och den gamla chipslukten är borta.

Själavård i Göteborg


SATC2

Igår blev det först catching up på Hå-Pe's och sen Sex and The City2 på bio med tjejerna. Vi måste ju ventilera nya sommarjobb, studenthändelser och annat sen sist vi sågs. Det vill säga för ca en vecka sen.

Förväntningarna på filmen var höga, och jag tyckte nog den var lite utdragen för så lite händelser. Mer drama skulle inte vart fel. Men det är ju ändå Sex and the city, och det kan väl egentligen inte vara dåligt. Men filmerna kan inte slå serien. Det är ett omöjligt uppdrag.

Nu ska jag snart springa till tåget. Ett par dagar i Göteborg ska bli underbart. Sedan väntar lördagen och värsta tjejkvällen hos Biderman. Middag, drinkar och high heels stod på schemat. Ska bli lovely!

Blir inget bloggande förrän jag är hemma igen. Så stå ut vänner! ;)

Malins student del 2


Malins student


Babchos dag

Tvättar och packar. Packar och tvättar. Ska snart bege mig mot föräldrarna för att sno en liten väska på hjul. I smyg. Fick sms av moster igår kväll, "har bokat grand hotell opera till oss". Imponerad på 2 punkter: Hon fixade ett sms utan "hej dog, vi luktar dig" stilen och vi har feta hotellet.
Dyrt tänkte jag först. Men sen fick jag ett sms till där det stod att våfflan skulle betala. Våfflan är då mannen hennes, det vill säga min morbror. Och nej, han har inte en thing för våfflor, utan hans efternamn passar bra med det.
"lugna mä." tror jag han sa när han fick höra att han skulle betala! Haha.
Förövrigt är det Babchos födelsedag idag! Grattis lille Marcus. Och du, jag kan säga trollkarl nu.
Jag och Marcus, för länge, längesen.

"Säg dä, säg dä"

Igår tyckte Hagge synd om Louise som behövde skumpa buss hem. "Jag kunde ha sovit på soffan, så kunde ni ha tagit sängarna" sa han från ingenstans. Och ja, det kunde vi faktiskt ha gjort. Så det blir nästa gång. Och då kommer reaktionerna att komma från alla håll.
Han är en toffel, han är tvingad. Många åsikter, men väldigt liten insikt.
Så, just for the record, han är aldrig tvingad. Oftast kommer han själv med förslagen. Sen är det klart ni måste ha den här machostilen för varandra. Så om det känns bättre för er kan vi säga att är det jag som kräver alla dessa gulliga handlingar.
Trots den hårda fasaden ni måste hålla inför varandra, så är ni alla lika familjekära och mjuka innerst inne. Eller hur "teamleader"? Haha.

Vi bara drar.

Minsta skalpande ljud nu och jag tror att jag bokstavligen kissar på mig. Det är en ren och sann plåga. Undrar om det är okej att använda kateter på jobbet? För kissa i en flaska mitt i en butik kan inte vara så uppskattat.
Malin kommer och hämtar mig idag i sin "nya" bil. MG:n är hennes nu, heeeela sommaren.

En annan ser fram emot minisemestern nu i veckan med moster. Vi bara draaar. Och hälsar på kusin vitamin i sin nya stad. Göteborg. Även kallad Sveriges framsida. Och OM jag förstår varför. Jag älskar Göteborg. Fullkomligt.


En bild från gårdagen, check.
En trött hjälte. En sliten student!

Studenten 2010

Jaha, då var det över. En dag med skratt, tårar, väntan, stress och fest. Mest fest. Hela dagen. Pulsen gick i ca 300 hela tiden. Dagen var perfekt om jag får säga det själv. Maten var bra, tårtorna var bra. Och Malin fick sina studenttal hon inte trodde hon skulle få. Många av dem också.

Mer skrivande blir sen. Och bilder förstås. Men nu, måste jag jobba. Det och vädret är jag bitter över. Varför kunde det inte vart såhär igår?
Tack till alla som var med och gjorde Malins dag igår! Ni är bäst.


Ombytta roller

Imorgon är det jag som står och bär in Malins alla mjukdjur och blommor. Imorgon!


Jag skulle ha klippt vissa bilder men ni vet. No time.

Tänk vad lätt allt är

Vi har en barnhörna på jobbet. Jag åt första jordgubben från min balkongodling imorse. Jag har skrivit min sista tenta. Jag ska ha sommarlov hela nästa vecka. Det är studenten på lördag. Jag har sett världens gulligaste barn idag. Kan livet bli mycket skönare?

SOMMARLOV

Sommarlov. Imorse kl 8 drog tentan igång. Jag hade då sovit i fyra timmar och kände mig i stort sätt fortfarande full. Igår var nämligen en hel kväll innan My åkte hem idag. Loui kom till mig efter jobbet och jag hade sjukt dåligt samvete för att hon fick stå där nere och vänta på mig. Jag hade nämligen telefonen på ljudlös.
Det var fullt av studenter och vi kände av åldersnojan smått.
Tentan hoppas jag gick bra, jag orkar inte göra om den. Eftersom det är ett ämna som ligger mig varmt om hjärtat plöjde jag bara på tangentbordet.
Nu är jag i full gång med att baka citronmarängpajer som Malin önskar sig till studenten. Men idag hinns bara degen. Nu blir det jobb. Och jag måste försöka lösa personalbristen imorgon. Som det ser ut nu kommer ingen att jobba på eftermiddagen. Önskvärt?

E-leg

Fattar inte att jag inte skaffat e-legitimation tidigare. Kan ju vara det bästa sedan internet.
Hur smidigt som helst!

Tips!

En av fördelarna med min distanskurs är att jag lär mig massor av knep och tips för att man som vanlig människa ska kunna vara med och dra sitt strå till stacken för att motverka denna läskiga sak som kallas global uppvärmning.
Här är ett par vardagstips, som egentligen är så enkla att alla borde redan göra dem:
  1. Stäng av vattnet när du borstar tänderna. Blir de renare om det står och rinner under tiden?
  2. Ät mer kyckling och mindre kött.
  3. Ät mycket mer musslor. (De tar sin föda ur havet, och odlas nära kusten vilket innebär att transportsträckan är mycket liten.)
  4. Grilla inte med tändvätska utan ex. eltändare.
  5. Grilla med SIS-märkt kol, dvs träkol utan en massa koldioxidutsläpp.
  6. Köp inte vatten på flaska. Drick vatten ur kranen, det är gratis.
  7. Handla svenska äpplen istället för italenska. (Det samma gäller självklart alla frukter, grönsaker, rotfrukter, mejeriprodukter, kött... dvs alla varor)
  8. Låt inte laddare till datorer, kameror, laddare osv sitta i. Det drar el och tickar på din elräkning. Onödigt eller hur? Köp en strömbrytare för 40 spänn på Classe och spara in hundralappar på elräkningen.
  9. Vädra först kläderna, behövs de tvättas sen så gör det. I låg temperatur. Du spar in på tvättmedel, det vill säga pengar och miljön.
  10. Gör matlådor istället för att köpa färdigrätter. Du sparar pengar, miljön och framförallt din vikt och dina artärer.

När får jag mitt sommarlov?

Just nu känner jag mig som begravd under mina böcker. Dom är tunga att släpa på och jobbiga att läsa utan och innan. Nu är jag iallafall på sluttampen, jag börjar se ljuset i tunneln så att säga.
Helst av allt skulle jag vilja att det var igår jag spatserade iväg till biblioteket för att lämna tillbaka dessa tentaböcker. Men, det blir på torsdag.
Imorgon ska det bli lite drinkar och annat mysigt på kvällen. Så hur tentan ska tänkas gå är upp till mitt förberedande. Dvs skriva så mycket som möjligt för att bara kunna klistra in i dokumentet sen. Smart va?
Jag försöker även vänja mig vid ett ganska slappt sommarschema. Hur ska en arbetsnarkoman som jobbat ständigt sen 14-års åldern vara ganska så mycket ledig? Jag hoppas jag bara kommer njuta.
Nu ska jag fortsätta plågas och se fram emot girls night out imorgon.

Släkthelg


(Malin & Adde i Grekland.)

Som vanligt en favorithelg.

Stockholm är en fin stad.

Klockan 10 satt vi på tåget. Allt var inlämnat och klart. När vi kom fram satte vi på shopping-sensorerna. Det blev en hel del fynd. En riktigt skön dag utan stress, eller tider att passa. Förutom Mando då. Vi strosade, åt lunch och fikade på uteserveringar och självklart, shoppade och shoppade.
Vi hade planer på att besöka Djurgården innan Grönan och efter ett samtal hade vi stor anledning att fira. Jag är säker på att The Lou kommer att dokumentera det i sin blogg.
Därför utökade vi cider med skumpa på systemet. Det slank ner jordgubbar och glas i påsarna innan vi styrde mot park och sol.
Väl i parken var det underbart. Jag skrattade så jag vred mig. Det var bland det sjukaste jag hört.
Annornas Tina lackade ur på en hamster. Hahaha. Har skapat en egen liten film av det i huvudet.
Grönan - paradis för karusellåkare. Jag "åkte" en karusell. Lustiga huset.
Gud vad jag skrattade där inne. Jag lovar, lustiga huset blir väldigt lustigt efter ett par glas bubbel.
På flygande mattan höll jag i Lou så hört att fingrarna nästan krampade.
Jo ni vet, jag och min karusellskräck. Men, jag överlevde. Och hon som släppte ner oss var mer än nöjd över att ha fått tippa en höjdrädd människa.
Mando var grymma. Riktigt grymma. Vi köpte ett årskort till Grönan för 9 kr och har redan planerat ett återbesök när HOFF & Chraa spelar. Wawa-wiwa, som Duy skulle ha sagt.
Det är något att se fram emot.
Vi drog oss in mot stan och gjorde Soap. Det var så mycket bra musik, hela tiden. Non-stop. Man ville inte sluta dansa liksom. Men det tärde på krafterna. Efter en hel dag i Stockholm med mycket, mycket skratt, dans och härj vandrade vi med en milkshake i handen mot stationen. Fyra vänner i rad, härjandes. Det var som en film. Vi delade ut karaktärer och Anna fick alltid vara flatan. (!?) Hahaha.
Det var fyra slitna hjältar som Hagge styrde hemåt i sin volvo.
Men oj, så kul vi hade.
Orre, här snackar vi en riktigt katt. Haha

Grattis far min

Idag var pappas dag. Jag gjorde marängtårta och pastasallad dagen till ära. Dessutom fick WWF ett bidrag i hans namn. Rörd blev han. Sa han iallafall! Vi hoppas det! Grattis igen!
På tal om rörd blev jag helt rörd när jag läste The Lous blogg. Ni måste kolla in inlägget igår. Eller inatt! Du är så fin du!

Första året avklarat

Sista redovisningen avklarad. Efter det drog jag mig hemåt för stek på balkongen. Men jag somnade, och vaknade inte förrän 3 timmar senare. Ändå är jag hur trött som helst. Jag är rädd för att bli sjuk nu när Annorna har varit dösjuka. Inget ska stoppa mig från fredag, Stockholm och Mando på Grönan.

Idag blev det middag hos mormor som fyller, grattis! Mycket bus med de små, man blir totalt slutkörd. Tur att Micke ställde upp som lekfarbror så vi slapp ta ut oss så mycket. Som vanligt ett berg med mat och jag känner att jag lär vara mätt flera dagar framöver.

Förövrigt vill jag tillägga; det ryktas Anna varit hos läkaren och hon hööör igen! Halleluja!
Dessutom smids det planer om att spendera en sensommar-vecka i samma Annas hus. I SPANIEN!! Fatta en vecka i Spanien med le girls. Vore så himla härligt!

Det har gått fort det här studentåret. Och jag är så glad att jag började plugga. Känns som om jag hamnat på rätt spår.
Jag är lycklig lottad. För att jag träffat så fina vänner!

Sista dagen

Idag är sista redovisningen på Mälardalens Högskola. Dock så har jag inlämningar på fredag och en tenta på Karlstads Universitet den 10 juni. Så skolan är inte över ännu för mig. Men ändå är det något speciellt idag. Låt oss kalla den, the last day.
Mer än så har ju hänt denna vecka såklart. Igår blev det en spicy lunch med My, Ida, Anna och The Lou.
Därefter mötte jag upp pappa som försåg mig med nya joggingskor. Och lite träningskläder när vi ändå höll på. Man kan tro att jag är en sådan här liten bortskämd snorunge (nåväl, visst är jag bortskämd, men jag vet om det och då är det ändå okej). Ni vet en sådan här som inte vill ha telefonen för 8.000 hans/hennes föräldrar planerar att köpa för att det är fel färg.
Det är inte så. Det är inte ens jag som pushar. Jag behövde ett par nya skor och när vi är där säger pappa "Men, ska du inte ta lite kläder också". Nej svarar jag, jag behöver inga. "Jo, ta lite kläder också". Så jag grabbar ett par byxor och känner mig mer än nöjd. Då börjar försäljaren med sina knep och härjar om specialstrumpor till mina cpfötter som inte springer rakt. Vem börjar genast tjata om strumporna? Pappa.
Jag är jätte tacksam, världens bästa pappa. Man jag vill poängtera att jag aldrig tjatar till mig saker. Där är snarare tvärtom.
Iallafall så blev det en Ikeatripp med Malin och Mickis. Ett par kassar senare satt jag med Nova i soffan och myste!
Mer om igår och hur vi ska fira terminsavslut senare. Nu måste jag skynda mig till the last day.
Nova ville ha allt som Hagge åt.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus