< Till bloggens startsida

"Du och jag Emil.."


Igår natt vaknade vi dryga fem ggr av att grannens son gallskrek, stackars barn. Jag tror han var sjuk eller hade gjort sig riktigt illa, typ bränt sig. Och ja, eftersom jag vet hur det känns att bränna sig sympatiserar jag verkligen. Det kommer en bild sen på mina snygga blåsor, ni slipper ej undan!! Iallafall, jag tror dom till slut tog honom till akuten,  kvart i fem hörde jag hur han grät i trappuppgången, ändå ner i hissen. Och sen hörde jag honom igen när de gick ner i garaget.
Dagen har iallafall varit pigg och glad, och ja, jag tackar igen rosenroten. Vissa säger att effekten bara är psykisk, men då får den nog vara det för att för mig fungerar det. Psykiskt eller fysiskt, spelar ingen roll.

Fick ett mycket, mycket trevligt samtal idag, vilket jag inte tänker avslöja för mycket om ännu, för det är din och min hemlighet. Och jag är så stolt över dig, det spelar ingen som helst roll att du valt att gå en annan väg i livet, du är precis lika bra som alla andra för det. Jag hoppas verkligen, och tror, att vi ses "du vet när". Jag tror på dig och känner att du klarar detta. Du är en av mina viktigaste, det vet du, och jag vet att jag är en av dina.. För du har till och med mitt namn på armen, skrivet med nålar!

Ni som inte kopplar vem det är med hjälp av tatueringen ska jag väl skriva ut att; Nej, jag har ingen hemlig "på sidan om", den jag skriver om är en av dem jag har växt upp med, och som jag själv skulle kalla bror, men tekniskt sätt så är vi kusiner.
Och jag är så lycklig över att vi har växt upp så nära tillsammans, och jag är så glad över att du ringer till mig då och då och rapporterar av. Även om det inte är glada nyheter alla gånger så betyder det jätte mycket för mig. Bara så du vet det =)




Allehopa




Ni trodde ni slapp den va? Icke, så nu förstår ni att jag inte kan tycka synd om Hagge när han bränner tummen på ungsformen typ, utan att tycka jag är en martyr, haha!

Skatteåterbäringen!!

Idag landade den i brevlådan, den fruktade deklarationen. Ska man få ett extra tillskott i semesterkassan eller ska man leva på nudlar i en månad?! Det är ju rätt spännande faktiskt.
Först ville jag inte öppna det, men med tanke på förra årets glada överraskning tänkte jag att det kanske blir lika bra i år!
Så, där sprättar man plasten och ser ett par tjocka siffror utan ett minustecken framför, vilket jag tänkte att det måste ju vara skit bra. Det var ju inget minus!
Jag blev hur glad som helst och hoppade på stället, sa något i stil med " Jag har haft jämkning och ändå får jag tillbaka pengar, fan vad jag älskar staten"..
Sen tittade jag på det lite närmare och insåg att det stod kvar att betala, eller något liknande och därefter dessa, som jag tyckte innan, härliga siffror.
Man ska inte ropa hej innan man har hoppat över ån, eller hur är det? Nej verkligen inte, tusan då var man skyldig staten istället. Det var väl rätt åt mig egentligen eftersom jag har jämkat för mitt bolån, vilket har inneburit att jag knappt betalat 20 % i skatt på lönen.
Och så intalade jag mig själv när jag betalade in till Skatteverket att det är ju faktiskt bra att vi betalar skatt. För sjukvård och allt sånt.

Nu ska jag snart stänga och så ska jag och Johanna kasta oss ner och träna. Skönt värre ska det bli, har ju inte kunnat träna på en vecka nu pga denna förbannande förkylning. Men nu är jag pigg och kry, pigg med stort P tack vare Rosenroten!! Tänkte även lägga upp lite bilder från Hudas födelsedag i Fredags! =)






Earth Hour

Igår var dagen då världen skulle visa sina ledare att vi vill behålla jorden och att vi tänker på klimatet, genom att släcka ner alla lampor under en timme. I Australien bidrog 58 % av befolkningen, man släkte ner stora symboliska byggnader i Kina, Usa, Brasilien, och på många fler ställen. I Sverige släkte vi ner Globen..
I Eskilstuna var engagemanget kasst, jag undrar om det var så att människor inte visste, eller att det faktiskt sket i det.
Kan ju vara både och.. Det har dock varit mycket mer uppmärksammat i år än förra året, då var det i stort sätt bara en annons i tidningen. Men i år har det ju varit på TV och så den berömda svarta mjölken, som jag fick veta att en mycket trevlig reklambyrå har gjort!! =)

Men alltså, visst kanske det lockar mer att se ett program på tv, men det är liksom en timme en gång om året för att visa att man tycker jorden är viktig. Jag såg lite videoklipp på Youtube från igår och vissa länder går verkligen in för det.
Står vid talesstolar och stänger av generatorn. Det är ju faktiskt en viktig sak, tycker Sverige borde engagera sig mer, nu vet jag ju inte hur det var i alla andra städer men i Eskilstuna var näst intill pinsamt.

Jag tycker att det är en ganska mäktig känsla att se hur man släcker ner städer i hela världen, det känns så stort. Och även lite läskigt, jag föreställer mig hur det skulle vara om all el skulle typ försvinna. Och så tänker jag på historier som Farmor har berättat om andra världskriget då de täckte för fönster och så för att flygplan ej skulle se städerna. Då släckte man också ner.
Det kommer bli skillnad nästa år, när jag har nästan ett års utbildning i textdesign/journalistik förhoppningsvis, då kommer det att göras en stor grej utav EARTH HOUR här i stan. Då kommer det finnas mycket mer än en uppklistrad mjölktetra i hissen vill jag lova!

Skal..

Jag undrar hur många gånger jag har mött " bekanta", och jag har sagt exakt samma mening " Hej, är det bra?" och de man har mött svarar garanterat alltid " Ja, det är bra hur är det själv?". Alltid, alltid samma sak.
Och även om man då skulle må skit, och det faktiskt inte alls är bra så skulle man ändå säga att det var bra.
Man marknadsför sig själv liksom, vill att andra ska tro att man mår bra, är trevlig osv.

Samma sak om man tittar i t.ex. resekataloger, det man ser är hav som glittrar, turkosa pooler, sandstränder. Det som inte visas, som man ser sedan när man sitter i bussen på väg till hotellen, är att det faktiskt ligger fullt med sopor längs gatorna, var du än tittar, det är bara smutsigt. Det sitter taggtråd längs hela vägen och det ser bara grymt och fattigt ut. 
Men sådant kan man ju inte visa, då skulle ingen vilja åka dit. Det skulle ta bort längtan att åka till något så fint direkt. 

Därför kanske man inte vill att alla ska se ens inre, kanske mindre bra sidor, för då skulle ingen vilja "åka" dit. Och en del är så sjukt bra på att gömma dessa sidor så när man väl upptäcker dom kanske det är för sent. Man kanske redan är typ kär eller så, grejen är ju att ta sig ur det när man upptäcker personen i sin helhet. Och det är ju tyvärr inte alla som kan. Även om en del lyckas ta sig ur det så halkar de tillbaka. Och även hur mycket än omgivningen skricker stopp så är det inte alla som lyssnar, för man vill inte höra.


Rosenrot

Idag var jag tillbaka på jobbet, det första jag gjorde var i stort sätt att springa till Life och inhandla det helt otroliga preparatet Rosenrot. Det är typ en ört, i kapslar som ger en energi, man blir koncentrerad, stimulerar hjärnan, man blir mer stresstålig, glad, pigg och hör nu gott folk, ger mer sexuell lust samt hjälper män med sexuella besvär. Dessutom hjälper det kvinnor med hormonella problem.. Hejdå PMS.. och alla pojkvänner jublar!

En mirakelprodukt helt enkelt, och faktiskt, man känner skillnad efter 15 minuter, jag blev helt pigg och kände mig super taggad. Dessutom var jag helt glad, funderade ett tag där på om jag blivit hög. Men insåg sen att jag bara mådde bra. Sjukt att bara för att man mår bra funderar man om man är full eller hög haha, snacka om deprimerande.
Och det bästa med allt, jag har inte druckit kaffe på 3 dagar, och ni vet ju denna jävliga huvudvärken och tröttheten som kommer om man glömmer morgonkoppen tex, den finns inte. Inte när man käkar rosenrot!!
All heder till Anna Skipper, hon har fan bra produkter, tro det eller ej. Kan ju iofs inte uttala mig om dom produkterna jag ej har testat, men iallafall.

Glöm nu inte på lördag allihopa, EARTH HOUR, gå med i demonstrationen för klimatet och naturen.. Släcka lampan en timme mellan 20.30-21.30, bara för att visa världens ledare liksom. Ganska många kommer nog gå in för det, hur bra som helst. Faktiskt så är ju jorden det vikigaste som finns för framtiden. Och hur bra är inte Arlas svarta mellanmjölk, ursmart av den som kläckte idén att marknadsföra det på Sveriges mest sålda produkt!!

Ofrisk

Just nu känner jag mig långt frisk, har legat hemma hela dagen. Man blir ju så sjukt uttråkad men orkar samtidigt inte göra något, var hemma igår också. Fy tusan, vad gör man? Ligger i soffan och försöker hitta något bra på tv. Just nu tackar jag mig själv att jag skaffade Canal Plus, där går det ju iallafall filmer, istället för tvshop eller typ något jävla korsordstävlingsprogram som dominerar alla andra kanaler.
Men sen brukar jag ju också förbanna mig själv alla dessa dagar då det är Sport sport sport på dessa kanaler. Vilket egentligen var anledningen till att vi skaffade just Canal Plus paketet, suck. Men nu har vi ju iallafall två boxar, ska bara fixa en antennkabel till den andra. Vilket verkar ta en otroligt lång tid.

Jag lider verkligen med alla som är tex arbetslösa, gud vad tråkigt de måste ha om dagarna. Hoppas dom har någon annan sysselsättning också. Iofs kan man ju träna och så när man inte är sjuk. Gå till badhuset med barnen, leta nytt jobb. Men ändå, tusan vad tråkigt att bara veta att man inte har något att göra när man vaknar. Typ " jaha, vad ska jag göra idag då". Samma med pensionärer, fast dom hittar väl iofs sina sysselsättningar. Som morfar, är Godman till flera. Går matlagningskurser, åker utomlands, på kryssningar. Bara glassar och lever livet.
Det är ju rätt så skönt. Men då vet man ju iallafall vad man ska göra.

Min dator har nu blivit hel knasig, igår stod den bara och öppnade fönster efter fönster. Efter 43 st så stängde jag bara av den, den fick typ spel. Så nu är det verkligen dags för en ny. Jag är lite osäker bara, men det blir nog en liten. Måste ju orka bära med mig den till högskolan. Men måste ju också se något på den. Dags att börja använda linserna på allvar kanske haha.

Önskar att jag hade det såhär bra igen. Men jag ska icke klaga, jag har ju bara en liten skit förkyling, jag tänker på alla som är sjuka på riktigt. Så för mig är det bara att vara tyst och tillfriskna. Så det så..


Sådärja

Från och med idag kl. typ 12.10 har jag en ny privat taxi. Jajemensan hon grejade både teorin och uppkörningen, duktig är hon Malin. Började med teorin runt halv nio imorse. Efter det skjutsade mamma hit henne och vi åt lite frukost. Lagom nervös var hon hela tiden, haha. Men jag tvivlade då aldrig.. Jag kände det i magkänslan, hon klarar det.
Hagge hade lämnat kvar bilen, så vi åkte runt lite för att kolla enkelriktade gator, var det var huvudled och inte.
Startade lite i backar och så, men visst gick det vägen.

Sen åkte jag ut till Tuna Park en snabbis för att hämta lite grejer från butiken, sen mötte jag mamma på Vägverket.
Vi såg när hon kom och mamma tyckte inte vi skulle titta på henne alls så hon skulle bli stressad. Mamma var också skapligt nervös. Söt är hon. Vi satt på helspänn ända tills Malin drog ett par leenden mot oss från uppkörningsbilen.
Nu vet du vad som väntar, så mycket som jag har skjutsat och hämtat dig. Skönt ska det bli!!!



Efter vi lämnat av mamma på jobbet och Hagges bil hos dem åkte vi vidare mot Mormor och Morfar. Mormor knockade typ Malin, så glad blev hon haha. Vi fick lite kakor och det berättades en del historier.
Morfar berättade även om två samtal han hade fått i förra veckan. Va fan, det är ju inte första gången, låt dom vara liksom. Jag vet precis vad du vill, men icke, kommer ej att hända.
Denna lediga dag behövdes vill jag lova, har varit helt trött hela dagen. Vilat en hel del, jag vill att denna förkylning ska bort, bort, bort.

Idag är en mycket speciell dag i övrigt också, är det en vanlig dag? Nej, för det är HUDAS födelsedag!!! Grattis igen vännen, vi ses till helgen!




Män som hatar Kvinnor


Jag har nog dragit på mig en oskön förkylning. Står på jobbet och huttrar, usch jag hatar förkylningar. I och för sig är det bättre än magsjuka och så men iallfall. Man blir helt öm i hela kroppen. Speciellt nacken, skumt det där. Måste jag rådfråga min vän och blivande sjuksköterska Michas om varför det blir så.
Hon kommer att få bli min privata heeling sköterska sen! Oj oj vad mycket krämpor du kommer få lyssna på, hyprokondikern själv vet du.

Igår åkte vi hem till mor och far efter jobbet och åt lite Tacos. Jag var helt död, kände mig som en klubbad aborre. Hagge försökte dra med mig på bio, vilket jag först vägrade. Ingen ork alls, jag ville bara ligga hemma och somna i soffan.
Det slutade med att en sur jag släpade mina fötter till bion. Men det är jag glad för, filmen, Män som hatar kvinnor, är så värd att se. Den är super spännande men även hemsk. Jag grät där ett tag, vissa starka scener som inte jag klarar. Usch jag mår så dåligt utav dom. Jag tänker inte skriva om dem än för jag vet vissa som inte har sett den och kanske kommer göra . =) Do it!! Men ha för fan inte för mycket smink, jag såg väl ut som en panda typ..Eyelinern var väl inte direkt på sin rätta plats efter mina tåranfall.

Jag förstår inte hur vissa män kan göra så hemska saker mot kvinnor, hur kan man hata dem? Utan kvinnan = inga nya liv. Iofs inte utan mannen heller, men ändå. Det är ju helt klart fler män än kvinnor som tex. våldtar. Undrar om det handlar om att de har större kroppsbyggnad? Så kvinnor inte orkar göra lika mycket motstånd som män.
När jag tänker på motstånd , så minns jag när jag var liten och mamma kom och hämtade mig och Malin ifrån Dagis. Då kommer ett fyllo och försöker hoppa in i bilen där jag och Malin satt. Mamma tar tag i hans jacka och bara slänger ner honom i vad som liknade en buske. Mammor blir nog jävligt starka när det handlar om att skydda sina barn. Sen var ju han iofs appackad så han satte väl inte emot så mycket.

Massor med folk inne i butiken i stan idag, bara för att jag är placerad i Tuna. Och ska förövrigt jobba 2 timmar mer bara för det. Typiskt min tur, hade jag jobbat i stan hade det varit massor med folk här. Men nu är det helt dött.
Haha, men men sånt är livet va!! =)

För gammal?

Nu sitter man på jobbet igen och mår rätt dåligt. Längtar sjukt mycket efter en päron milkshake!! Är jag för gammal eller vad är det frågan om liksom, för två år sedan tyckte jag att man orkade hur mycket som helst. Då var man ute på kvällen sen gick man upp runt 7 för att gå till jobbet, och var hur glad som helst. Nu mår man mer som en däckad säl och tar sig igenom dagen på kaffe och fett.

Men det var det värt, gårdagen var det roligaste på länge. Inledde med pizzan som sagt, sen plockade vi även fram Singstar!! Fy vad kul det är, jag vann faktiskt till och med lite grann igår. Johanna och Mac kom också senare när jag, Malin och Michas var i vårt esse! Haha, åkte vidare till Centro. Tänkte ta en sån där jävla läääcker MOJITO , haha, men icke. Det dracks Rosa Pantern istället. Ända tills Mackans vänner av ett annat kön kom, då blev det hårt, Ölen istället.
Sött värre.

På Nybron träffades vi allihopa, det var då den roligaste fredagen ute, jag måste nog säga någonsin! Malin härjade på, ung som hon är haha. Ingen större hit att dansa ett par timmar i tretton centimeter klack, hade jag varit längre så hade jag vägrat klackar när det gäller dans alltså. Jag älskar ju att dansa, och sen begränsar cpskorna liksom. Nej tack. Men oj så snyggt det är. Speciellt mina nya älsklingar från nelly.com!!
Malin fixade skjuts hem, en av fördelarna med att ha en yngre syster. Dom känner oftast någon som precis har tagit körkort, och då gör dom ju knappt annat än att åka bil hela nätterna. Perfekt fylletaxi med andra ord!




Ja, vi går inte för det haha! ;)



Tornardon!

Så fort jag får tag i fler bilder kommer dom, det vill jag lova! HAHA!

Inlägg

Tusan vad jag är dålig på att publicera inlägg efter att jag har skrivit dom. Dom bara ligger där och väntar haha, samma med mitt senast förstås om mormor. Det upptäckte jag att jag inte hade publicerat när jag hade skrivit det.
Självklart var det skrivit precis efter Greys i onsdags, när jag var helt super sentimental.
Just nu väntar jag bara på att dra ner gallren, springa och möta syster yster, köpa en fet pizza och sen dra hem till Michas, och Faith, för han bor ju också där, men man är dålig på att säga det av någon anledning. Där ska vi ta ett par glas vin och sedan vet man aldrig vart det bär av. Kanske ner till Centro eller Bistro Bar. Vi får väl se.

Pizzan först iallfall, har ju bara ätit Sushi idag och det är väl inte direkt mättande, inte överdrivet iallafall, men ur gott!
Imorse när jag vaknade var jag super glad, äntligen fredag liksom och Hagge var ledig. Men sen slog det mig, just fan jag ska ju jobba HEEELA helgen. Så det var ett smått nedslag, men jag är fortfarande på topphumör!!
Om febern kan lägga sig det vill säga.

Hade nyss en kund inne som la en kul kommentar, eller inte kul egentligen. Men kunden sa " Sms måste vara orsaken till allt ont i förhållanden" samtidigt som hon kikade i sin inkorg.. " mja, det är väl iofs lätt att misstolkas när man inte hör tonlägen och så" svarade jag. Men tusan, inte tror jag att sms skulle vara orsaken till, OM det nu skulle finnas något ont, i mitt förhållande. Det är nog mer dessa skift som sliter på det. Man har ju ingen tid för varandra då. Och så suger det ju att jag jobbar helger. Blir ändring till hösten sen, när det blir mer studier och mindre jobb!

Dags att slita sig nu! Tjingeling






Mormors bok

Jag fick en bok av mormor när jag fyllde 16, vilket alla vi barnbarn har fått vid just den födelsedagen. Inte Benjamin och Samuel ännu, men jag vet att de är på gång de också. Detta är världens bästa bok och jag gråter VARJE gång jag läser den. Det är helt otrolig att hon har gjort detta för alla oss. Det är så jätte gulligt och jag känner verkligen hur mycket hon älskar mig när jag läser den. Vi har haft så mycket mystid ihop. Varje onsdag när jag var liten var hon med mig på morgonen innan dagis. Varje fredag hämtade hon oss från dagis/skolan och så var vi där hela eftermiddagen!
Och för att inte tala om alla kvällar jag har sovit där eller bara varit. Helt underbart.

Min mormor är en av mina starkaste förebilder, när hon var småbarnsmamma och mamma inte fick plats på något Dagis tog hon saken i egna händer och öppnade ett eget daghem i källaren. Hur stark är man inte då?
Och det var väl inte det allra lättaste på den tiden heller, speciellt inte som kvinna.
Jag tänkte skriva av sista sidan i boken så får ni se vad jag menar med att jag gråter varje gång..

" Morfar och jag är så glada för alla våra barnbarn. Ni har alla något speciellt och vi är så tacksamma för det. Vi har haft det stora nöjet att ha er alla nära när ni varit små. Det har gjort att vi i alla situationer har kunnat hjälpa till och på detta sätt få en stark relation till er var och en. Du Emilia har skänkt oss så mycket glädje under din uppväxt. Du har stått oss nära och jag har fått taga emot dina förtroenden många gånger. Det är jag glad för. Du skall veta att du är mig oändligt kär och önskar dig allt gott i framtiden. Hur väl vi än vill kan vi inte skydda er barn mot en del motgångar. Ni måste göra era egna misstag, gråta era egna tårar. Men jag hoppas att solen får lysa mycket och varmt på dig. Här slutar mormor med 'Jag älskar dig, Emilia'."




Frillor

Vart är alla människor?! Stan är helt tom .. Inte ens folk som bara går förbi liksom. Men det är ju faktiskt veckan innan lön. Man får trösta sig med det.  Jag är lite ledsen för att jag har varit tvungen att jobba hela dagen när det har varit helt underbart vårigt ute. MED SOL!! Superfint var det när jag gick till jobbet iallafall. Efter det kan jag ju egentligen inte uttala mig om det eftersom att jag knappt har satt foten utanför butiken sen jag började.

När jag går till jobbet går jag ju förbi både rinman och typ john bauer gymnasiet, och jag brukar alltid tänka på hur till fixade alla tjejer är, herregud liksom. Var man så när man gick i skolan? Jag orkade aldrig göra mer med håret än att sätta det i en knut mitt på huvudet. Jag tyckte liksom det var en pina att gå upp halv åtta, jag skulle aldrig ha gått upp tidigare för att typ fixa i ordning håret. Jag undrar bara hur man orkar. Visst är det fint och så, jag skulle väl också vilja gå i balfrisyr varje dag ( eller inte), men hur får man orken att gå upp typ en timme tidigare för att hinna? No way.. inte ens nu gör jag det, och nu ska man ju ändå liksom representera " Företagets yttre anseende" . Så något fågelbo kan jag inte ha i huvudet, knuten är dock rätt vanlig fortfarande haha. Jag skulle då inte gå upp tidigare för den sakens skull. Jag älskar ju mina sovtimmar på morgonen.
Jag menar, jag gör ju aldrig mitt hår ens när jag ska typ ut eller så heller, då har jag ju min privata frisör. Hon är helt himla superbra, Michan va!

Här har ni min jobbfrilla haha:



När jag ändå pratar jobb, här har ni mina super / supar kollegor!!

Thumbnail

Thumbnail

Och min privat frisör! =)

Tisdag ..

Igår sökte jag in, så fort de öppnade "portarna", till Högskolan. Faktum var att jag försökte söka redan när jag kom till jobbet, men det gick inte så jag blev helt frustrerad. Va fan liksom, är det fel på datorn eller, det stod ju den 16:e på studera.nu.. Men sen såg jag , kl 13.00 öppnar det för ansökningar, så där satt jag på lagret några minuter efter ett och klickade på "lägg till". Äntligen, det som jag har väntat på ganska länge nu. Nu är det bara frågan om jag kommer in, fast det är jag faktiskt inte alls orolig för.

Jag sökte en utbildning här i stan, Textdesign,  och en i Stockholm, journalistik människa och miljö. Jag tog textdesign som första val, det känns som om det är en bredare utbildning och man kan göra mycket mer efteråt. Och så slipper jag ju pendla i såfall också, vilket kan vara ganska skönt.

Idag har varit en seg dag på jobbet, vi har hunnit spela en hel del spel dock. Bland annat bakat tårtor och pizzor, lite bubbles. Haha, snacka om urtråkigt. Efter jobbet var det utbildning med Nokia på Bolinder hotell.. Jag har faktiskt aldrig varit i konferens delen där, det var fint och stort. En hel del fågelkvitter från högtalaren. Höjdpunkten var ju dock maten, och ni skulle ha sett de gigantiska fruktkorgarna. Gud så fina de var, och goda.

Just nu försöker jag slå ihjäl tiden tills Hagge slutar jobba, kanske till och med kan hålla mig vaken, men troligen inte. Det är ju inte min starka sida. Det finns ju iofs massor med saker jag skulle kunna göra, typ städa badrummet eller rensa ur byrån som Marcus ska få.. men det orkar man ju liksom inte. Det är ju så otroligt tråkigt.
Ska kolla lite House istället tills det börjar något bättre på tv.

God natt och svejs.. Och Pontus, din bil var ingen pappa bil, den var faktiskt fin! =)

Första festen myndig

Den här helgen har jag varit hel ledig! UR skönt. Igår var vi på Ikea och det inhandlades dels en hatthylla och en större byrå. Nästan dubbla den gamla. Så fan om vi inte får plats nu alltså. Mamma och Pappa var också med, mamma köpte mest presentpapper och rosetter, det kan ju vara bra att ha, haha.
Sen åkte vi in till Västerås och åt lite, kikade lite i butiker. Jag och Mamma gick en liten shoppingrunda och pappa och Hagge gick till Systemet.

Sen åkte vi hem och monterade monsterbyrån, man bör inte montera sånt själv alltså. Eller med någon som mig som inte har en gnutta tålamod. Jag önskar att man kunde dra i två, tre skruvar och sen skulle allt vara klappat och klart liksom. Men icke, bra blev det iallfall. Sen blev det bråttom, skulle ju vara hos mamma och pappa 7 för pizza.
Malin skulle ju ha sin myndighetsfest, mamma hade gjort bål och sen åkte dom och köpte 5 familjepizzor från American, mumma. Malin var på topphumör, och fick en massa intressanta presenter, kändes som att vi i den äldre generationen var mest intresserade av dem. Va fan jag har då aldrig fått varken dildo eller snoppsugrör i present när jag har fyllt år. Hel kul!

Jag hittade en gammal skiva och vi drog ett eller två danssteg, sen började vi känna oss gamla och runt halv 2 delade vi en Taxi hem. Vad som hände där emellan lämnar vi osagt. Haha, men det var en kul kväll, skönt att se att syster yster fortfarande har kvar samma underbara leende trots allt som har hänt!






"Kukhuvet"



Johanna funderar...




El bodyguards..

morgonstund

Har precis gjort lite Yoga på min söta lilla yoga matta som Sony Ericsson sponsrat mig med! Tusan vad skönt det är att göra lite yoga på morgonen, man blir pigg typ direkt, och man känner sig mycket bättre.
Lite tråkigt att vara helt ensam på morgonen, däremot så tycker jag det är väldigt skönt att veta att när Hagge åker får jag sova typ 3 timmar till. Jag älskar att somna om. Fast nu förtiden hör jag inte ens hans alarm, jag har väl vant mig antar jag.

Just nu sitter jag och hatar vädret lite grann och längtar så efter att få ta ner mina balkongmöbler och sitta ute i solen på morgonstunden. Tittade lite bilder ifrån någon sommar sen och blev helt nostalgisk.



Fråga inte!




He's back, favorit ifrån Roadshowen 07



Hagge, Michas och Fatih glider i Göteborg på vår minisemester.



Min fina sommarbalkong!!

Ett normalt liv

Har precis kommit hem ifrån träningen, herregud vad skönt det är, och nu sitter jag och väntar på att Greys ska börja. Så jag hann se en glimt utav Diagnos Okänd. I det här programmet säger läkaren, efter att ha konstaterat att patienten har hepatit C, som förövrigt är obotligt, att nu kommer hon att kunna leva ett normalt liv.
Och då undrar jag, vaddå normalt liv? Och vad är ett normalt liv?

Är ett normalt liv att bara vara förkyld då och då, i den medicinska världen? Ja förmodligen. Men för de då som har en sjukdom, t.ex. som min lilla kusin som behöver ta en tablett varannan vecka för att hålla cirkulationen av Bvitamin igång, har han då inte ett normalt liv? Frågar du honom så anser nog han att han lever precis lika som alla andra barn, även om han ska ta dessa tabletter hela livet. Det finns säkert barn som också tar tabletter då och då, kanske en alvedon vid värk eller feber. 

Och vissa människor som kanske tar medicin regelbundet varje dag, går till sjukhuset regelbundet, vad ska man då kalla deras liv? De är ju normala för dem, det är en normal del i deras liv att ta alla mediciner. Men självklart kan det vara mycket jobbigt med biverkningar och att man blir begränsad när det gäller vissa aktiviteter. 
Jag förstår ju självklart att de i rullstol inte lever ett "normalt liv", men om man har varit rullstolsbunden sen man var väldigt liten så har det ju blivit en vana, och det är deras liv. Detta innebär ju inte att de mår sämre än någon annan psykiskt.

Det jag försöker säga är att man ska inte döma en människa innan man rikitgt vet hur det står till, visst kan man känna medlidande och så, men bara till dessa som verkligen vill ha det. Det kan få motsatt effekt, personen i fråga kanske blir jätte stött eller sårad, för i deras ögon lever de också ett normalt liv. 

Sen vet jag ju inte om det finns något som heter ett normalt liv, ska man jämföra mitt liv med en frisk människa i t.ex. ett fattigt land i Afrika, lever då också denna ett normalt liv? I svält och torka? Så bara för att man är frisk betyder ju inte det att man har ett, vad läkaren kallade, normalt liv.
Detta uttryck tycker jag måste vara personligt, eftersom ett normalt liv skiljer sig så mycket från person till person.


Tankeställare

Jag har insett en hel del de senaste dagarna. Bland annat hur viktigt det är att lita på varandra. Jag hade väldigt svårt att lita på Hagge i början, men det måste jag faktiskt skylla på någon annan, ni vet vad jag menar.
Men nu, det är så otroligt skönt att bara känna att det han säger är sant. Och jag är inte orolig när han härjar runt ute, för han skulle inte göra något!
I mitt förra förhållande så var jag orolig hela jävla tiden, klumpen i magen var alltid där. Jag var allt utom glad, och ändå fortsatte jag.. Vilket är ett stort frågetecken för mig nu.

Och nu måste även andra i min omgivining uppleva samma situation, kanske inte riktigt exakt samma, men liknande, och det spelar ingen roll vad jag säger. De måste få uppleva det själv och ta sina egna beslut. Kanske ångra dem sen,
eller kanske inte. Men jag tror att det är viktigt att man inte pumpar sina nära och kära fulla med sina egna åsikter. Visst så kan man kanske ge en tankeställare eller två, men det är inte det du tycker som är det viktiga. Det är hur de känner.
Sen kanske det blir ett stort bakslag, men det är det man lär sig utav.
Dock så tycker jag att lita på varandra är A och O, annars blir det super jobbigt, men det vet du!

Nog med deeptalk nu, Min dator håller på att ge upp totalt. Igår ville den knappt gå igång,och nu när pappa har tagit över min lilla måste jag köpa en ny. Så jag funderar på en liten eftersom att jag börjar plugga i höst. Men då blir det väl sådär igen och så kommer jag köpa ytterliggare en ny, en stor. För jag vill ju ha en med mycket ramminne och lång garantitid. Jag vill både ha prestanda och smidighet, men det verkar ju knappast finnas. Suck, kanske en Lg dock, får se om jag kan beställa hem den till jobbet!

Igår var jag och Jojjo på en träningsrunda på World Class, det är så sjukt skönt att träna. Jag älskar den där stunden när man känner hur huvudvärken släpper, endorfiner som bara sprutar ut. Så idag blir det body attack med Michan.
Hagge har ett full späckat schema sa han igår, han ska först på after work med jobbet, sen på Guif, sen ska han hämta mig efter träningen, åka hem till mina föräldrar för de är de enda som har viasat sport där det  tydligen går en viktigt match. Satt och planerade lite igår, det är inte lätt vet ni, haha! 

Den stora Dagen

Det inlägg som publicerades nyss var skrivet igår, därför kommer det lite fel i datum ordning, jag glömde tydligen att publicera det haha.
Idag är the day, Idag blir min lilla lilla syster helt vuxen. Dags att stå lite grann på egna ben, men inte så mycket då hon är det enda barnet som fortfarande bor hemma. Hon blir ju super bortskämd, speciellt av pappa som skulle göra allt för att hon inte skulle flytta. Vem skulle vilja byta bort det? Till och med så att han försöker få mig att flytta hem ibland haha.

Jag tänkte inte skriva sådär jätte mycket, jag tänkte mer lägga ut lite bilder för att visa ditt långa " slitsamma" liv.
Och så tänker jag ju såklart säga GRATTIS!! Och att jag älskar dig!

Malin i Grekland ca 3 år gammal.



Här är hon lite äldre, dryga nio år


Sur tonåring?


Hon har alltid varit mycket hjälpsam, här hjälper hon sin syster att stänga butiken.



Hon är inte bara min älskade lilla syster utan även en utav mina bästa vänner!


Såhär kul har vi, hela tiden!!

Kalas


Socker vill jag inte se nu på ett tag, både idag och igår har det blivit massor. Igår kom Marcus ifrån Örebro, och hans övriga familj ifrån Sandviken. Mamma hade gjort massor med god mat. Och jordgubb/lime pannacotta. Det är så skönt när vi umgås alla, jag blir så glad då! Sen spelade vi lite spel, pratade, åt massor med godis och såg en film.

Idag har Malin blivit firad, även idag har det funnits massor med mat och tårta. Mamma  har fixat med det här i flera veckor. Det är sådana här tillfällen man lever för, träffa släkt och vänner, hur härligt är inte det liksom? Jag märker hur jag kan sitta och titta på Benjamin och Samuel när dom härjar runt, eller de mer vuxna barnen när de sitter och kollar youtube och bli jätte glad. Bara för jag ser dem skratta.
När vi satt och åt tar Samuel tag i sitt glas med CocaCola och typ skriker " Jag ska bli TJOCK alltså" och sen sveper han hela innehållet i glaset. Det bör tilläggas att han bara är fem år gammal, haha.

Malin fick massor med fina saker, bland annat den efterlängtade klockan av mig och Hagge. Men hon fick inte allt, eftersom hon faktiskt fyller år imorgon, det visste inte alla dock. Farmor trodde hon hade fått sina paket även av mamma och pappa, så hon frågade hur Halsbandet var.. Haha, så där försvann den överraskningen.
Vi alla barnbarn har haft ett kontrakt med Morfar, och om man håller det får man 2000 kr av honom när man fyller 18, vilket alla kusiner har fått hitills, men Malin fick inga pengar idag. Han hade glömt det, stackars liten, men som sagt hon fyller ju faktiskt inte förrän imorgon!

Jag tror att Hagge har gillat den här helgen, eftersom att  mina kusiner, iallafall Adde och min morbror Mats, är precis lika nördiga som honom när det gäller sport. Så han har faktiskt fått se både fotboll, bandy och tv4 sporten. Vilken lycka va!
Jag saknar min släkt när de inte är här och önskar vi hade mer tid att spendera tillsammans. Men tyvärr måste man försörja sig, så då blir tiden knapp.
Det är jätte viktigt att ta vara på all ledig tid, och spendera så mycket tid som möjligt med sina nära och kära. Man vet aldrig vad som kan hända.

Malin drar ett superleende när hon äntligen får öppna det där paketet hon har haft ögonen på sen i december.
Ett superleende efter att äntligen ha fått öppna det hon har velat sen december!
Den berömda klockan!


En Superbild som kan beskriva lite hur jag känner, alla är så otroligt glada.. Tänk vad internet kan göra!


Onda dag

Idag har jag ont lite här och där, dels träningsvärk i benen från träningen igår, och sen en sjuk mensvärk. Men jag ska inte klaga, inte när man läser bloggar där dom lider av mycket värre grejer, som smärta ifrån tumörer och så.
Träningen igår var behövlig, hade sån spänningshuvudvärk innan, och var helt trött hela tiden. Det blir nog så när man först börjar träna regelbundet och sen lägger av en vecka. Så det var riktigt skönt.
Sen sprang jag hem för att inte missa Greys.. och hann till och med laga lite mat innan.

Jobbet är segt idag, mycket dötid. Och sen känns det som om alla kommer på en gång, varför kan de inte sprida ut sig lite liksom. I helgen kommer hela släkten, ska bli skönt att umgås en massor. Malin fyller ju på måndag så hon ska firas på Söndag av la familia. Det är sjukt hur fort det går. Känns ju som om det var jag som fyllde arton förra året liksom.
Men nej, man får väl inse att det är hela tre år sen!

Det var något jag skulle skriva om, som jag kom på.. men jag glömmer bort det lika fort, så bäst jag slutar här. Det kanske kommer tillbaka senare.

tväääätt

Det är ganska utdraget att tvätta, att sitta och vänta mellan maskinerna är ju döden.. Och så fuskar jag och började tvätta efter tvättiden faktiskt var slut. Som vanligt, haha. Men den här gången var det faktiskt en miss, eftersom Hagge har nyckeln med sig till jobbet i Strängnäs var den inte sådär jätte lätt att få tag i. Fick åka hem och låna mamma och pappas kopia. När jag ändå var där tänkte jag att det var lika bra att få i sig lite näring också!
Jag är så nöjd över att tvätt stugan inte ligger i en källare liksom, utan bara på bottenvåningen! Då blir det inte lika creepy, jag tycker faktiskt att källare ger lite ilningar längs ryggraden. Vilket måste låta skumt eftersom jag bodde i källaren hemma hos mamma och pappa. Fast pappa har ju pimpat den rätt rejält så det känns inte alls som källare liksom. Ni ska få se lite bilder på senaste förändringen: Ett feting badrum med bubbelbad, superfint! Han är så otroligt duktig min pappa, gör allt så fint!






När jag ändå är igång och lägger ut bilder får några från i lördags hänga med, även om jag förmodligen kommer få hotbrev, haha!



Man ser inte badrummet så jätte bra då ett par nördar dansar järnet där inne..

Nej, nu måste jag springa ner till tvättstugan, tar ju sån j**vla tid att ladda upp bilder, så mer blir det inte. Sånt har man ju inte tid med!!


Rättssystemet

Sitter och funderar över vårat rättssystem, vi har ju inte direkt hårda straff. 8 år högst typ, vem tusan vågar vittna mot tex en massmördare när man vet att han/hon är ute om max 8 år. Förmodligen tidigare om man sköter sig. Det blir liksom en ond cirkel, ingen vågar vittna för att gärningsmannen blir frisläppt så tidigt, alltså blir inte alla gärningsmän ens dömda.
För vad händer med vittnet sen liksom, alla människor är ju hämndlystna.
Å andra sidan så är det ju jätte bra om man är oskyldig och av någon anledning skulle bli dömd.
Men det är ju därför det finns bevis och sånt!
Det borde räcka med ett utpekande, det finns ju faktiskt människor som är så starka att de vittnar eller pekar ut gärningsmannen, det måste ju vara nog liksom. Annars är ju allt hopplöst.

Som en flicka i Södertälje som blev grovt misshandlad av ca 20 killar, och så kommer fem andra killar och ska försöka rädda henne. Och bara för att de försöker lyfta bort henne, som är medvetslös, så att de inte skulle hoppa sönder hennes bröstkorg blir de också misshandlade. Hon pekade ut fem av dessa killar och Hjältarna vittnade, men rätten tyckte att man inte kunde avgöra vem som var gärningsman så de la ner åtalet. Driver dom liksom? Herregud det måste ju räcka med ett utpekande och sedan fem vittnen som intygar det.

Då ska vi ju också tillägga att det stod en hel del människor och tittade på också. Människor är så fega alltså, ska en ung tjej behöva dö för att ingen vågar göra något? Är det så samhället ska fungera? Dom kan ju iallafall ringa polis eller ambulans!! Och vad är det för människor som ger sig på en ung tjej, typ tjugo stycken! Man skäms ju för att vara människa när man hör sånt! Usch jag blir jätte upprörd.

För att berätta något mycket trevligare har jag ett extra sovsällskap idag, syster yster! Hagge jobbar kväll och både jag och hon kände oss lite ensamma så pappa körde hit henne! Så nu ska vi mysa. Hagge får ta soffan när han kommer, men det har han aldrig något emot! =)

Ny månad.. nya möjligheter

Idag börjar mars, en mycket spännande månad!! Malin har sin stora dag snart, 9 mars smäller det! Äntligen myndig va, ska bli skönt att få igen alla de skjutsar jag har givit dig! Nu blir du Taxi nr 1 lille vän!! =)
Stora förändringar på jobbet också, ÖPPET KÖP ALLEHOPA!! " Vi byter med ett leende"!! Härligt, nu slipper man äntligen ta tusen diskussioner att konsumentköplagen faktiskt inte kräver att butiker ska ha öppet köp, eller bytesrätt heller för den delen! Vilket inte alls är självklart för många.

Igår var en kväll som slutade sådär, det började trevlig. Jag och Johanna cyklade hem från jobbet runt fem, drog en tunnbrödsrulle och sen åkte jag hem, fixade och trixade lite. Johanna kom galet tidigt, och sen kom Matilda!! Otroligt nog den tiden hon hade sagt, för er som inte känner henne brukar hon ta typ 3-4 timmar på sig att komma från att hon är "på väg". haha! Michas ramlade in, Malin och Michis kom också, sen kom le Chief och le Mac med en wirreflaska i  högsta hugg. Vi var ändå rätt lugna så jag tror inte att Berit kommer försöka få mig vräkt. Man kan ju hoppas iallafall!
Johanna tog en snus och blev lite yr i bollen, det spekulerades om hjärnskakning så vi försökte få ur henne om det var snusen och spriten eller det faktum att hon ramlade med skallen först som gjorde henne ur balans, men enligt henne själv så blir hon ALDRIG full av fyllan!! Hahaha dagens citat!!

Det slutade iallafall med att jag och Matilda var kvar helt själva, då var klockan 12. Så utgång kändes helt sådär. Men vi hann med lite deeptalk iallafall, och såg en Rambofilm av något slag.  Vältränad hunk det där.
Jag passade på att springa ner med alla tomglas till våran återvinning i källaren när Matildas taxi kom. Så skönt att slippa se det morgonen efter, och grannars blickar när man kommer med en 20-30 flaskor.

Stan verkar vara helt död för tillfället, har väl haft sisådär 2 kunder idag, och en hel del ungar inne i butiken. Ska hjälpa Malin sen och köra lite grejer ut till Sundbyholm. Du ska vara stark min lille vän, ingen ska få göra dig ledsen vet du.
Vi finns för dig!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus