< Till bloggens startsida

Tro.

Idag bad jag till Gud, det är inget som jag normalt gör. Jag vet inte ens om jag kan säga att jag tror på Gud, men när man känner sig så otroligt hjälplös känns det som om man måste göra någonting.
Jag och Michas pratade om det igår, det kanske skulle vara lättare om man hade en tro, jag vet inte.
Men jag har ingen tro, jag är döpt kristen, men jag tror inte på kristendomen, jag tror inte på någon religion. Jag tror på vetenskapen.
Men idag ber jag ändå till Gud, och hoppas så innerligt att han hör mina böner.

Fy skäms

På Eskilstuna Kommun, herregud, idag när jag och Hagge håller på att flytta lite så åkte vi förbi stadsparken runt 11 och varenda jävla lampa i heeela parken LYSER. Då börjar jag titta runt och ser att det är inte bara i Parken det lyser utan över-jävla-rallt. Hur fan kan man ha dom tända mitt på dagen. Och det syns knappt om man inte verkligen spanar in lamporna. Hur miljövänligt är det på en skala?! Inte alls skulle jag vilja säga.
Och så delar dom ut böter till bostadsföreningar som inte sorterar skinkförpackningar som mjukplast utan sorterar den som hårdplats. Är det ett skämt eller?
Hoppas bara det var någon dum jävel som glömde slå av strömbrytaren!!

På tal om källsorteringar så försöker jag så gott jag kan, man dock så bor man ju med någon som inte är fullt lika miljömedveten. Igår hittade Michas en Colaburk i hushållsavfallet. Bra där, det var till och med pant på den, haha.
Det är tacken för att man sliter liksom, och sen gnäller styrelsen och sätter upp skyltar om att dom kommer dela ut böter till dom som inte sorterar som man ska. Ja, det blir väl till oss då. Där allt är  väl sorterat dom veckorna Hagge jobbar kväll! =)

Jag ska nog tusan bli en sån här Miljöaktivist!!

..

Pontus gillade inte att jag hade en ROSA blogg.. så bort bort! Haha!

Måste ha begär.

Varför är det så att man ibland känner ett "måste ha begär".. Typ, den där klänningen på Nelly.com, den MÅSTE jag ha, sen tänker man, hm den kanske är lite väl dyr ändå och stänger ner sidan. Och nästa dag när man har gått runt och tänkt på just den där klänningen bestämmer man sig för att den ändå är värd pengarna och då finns den inte kvar i rätt strl och man förbannar sig själv att man inte köpte den på en gång.

Hade det däremot varit en speciell sorts tårta istället, och man hade tänkt att just den där tårtan vill jag ha, den ser god ut, men nja den kanske är lite dyr. Och sen när man kommer tillbaka nästa dag för att köpa den så är den slut, vad hade man gjort då? Gått därifrån och deppat? Nej knappast, man hade köpt en liknande tårta som kanske till och med är lite billigare.

Så det här "ha begäret" är det inte lika massivt när det gäller mat? Och varför inte?
Är det för att mat ses som ett grundläggande behov? Som man faktiskt måste ha oavsett vad det är.. Och för att kläder och sådant känns lite mer lyxigt och därför kan man  välja och vraka mera?
Och borde det isåfall inte vara tvärtom? Att man borde unna sig lite godare och dyrare mat och slänga på sig lite trasor som inte alls är speciellt dyra. För faktiskt så kan man leva utan flashiga dyra kläder, men inte utan mat.

Nu kommer vi tillbaka till det här igen, jag tror att människan gör så för att människan har ett begär att få en sorts bekräftelse ifrån andra. Om jag skulle komma till jobbet i mjukisbyxor och en sliten tshirt skulle nog folk undra vad jag var för eremit. Hade jag aldrig varit utanför min lägenhet förut liksom. Nej, konstigt det där. Jag undrar var eller vem som startade alla dessa ideal som vi försöker leva upp till. Allting har ju i grund och botten med pengar att göra, enligt mig iallafall.
Något modeföretag som ville tjäna pengar sprutade ut marknadsföring med skönhetsideal i massor och en hel del andra hakade på, och sedan skapades en hel modeindustri av detta.
Är människan verkligen så lättpåverkad? Tydligen..

En bild säger mer en tusen ord.

Vi finns här alltid för dig!







Och vi älskar dig!


Tuna Park fest..

.. PÅ lördag! Äntligen, hoppas den blir lika lyckad som förra årets. Och som förra årets Cityfest:


Handsprit

Jag nyser, tvättar händerna med handsprit, hostar, tvättar händerna med hansprit, snyter mig, tvättar händerna med handsprit., snörvlar och tvingar mina kollegor att tvätta händerna med handsprit.
Och jag tänker att jag borde nog ta och torka av alla dörrhandtag, tangentbort, möss, stolar, och annat jag har tagit i med handsprit. Men jag orkar inte.

Idag när jag skulle sminka mig och gå till jobbet så la jag på mascara på ena ögat, var faktiskt tvungen att sätta mig ner på toalettstolen och vila, och sen kunde jag lägga det på andra ögat också. Man är helt orkeslös.
Igår sov jag från kl 15 - 19, sen gick jag upp och åt lite, såg greys såklart och däckade igen. Sen sov jag till 9 imorse.
Och eftersom jag inte fick tag i någon personal som kunde jobba ( hm, jag har visst blivit befodrad till personalchef?) så gick jag till jobbet ändå.

Ja jag vet, jag gnäller och åmar mig. Men man har faktiskt rätt att tycka synd om sig själv när man har feber och är förkyld. Dessutom får jag även mens som grädde på moset. SUCK. Och JAAA, jag vet, jag har bara en förkylning och att den kommer gå över, tänk på barnen med aids och bla bla bla, jag vet. I vanliga fall så brukar jag också tänka så, men inte idag. Idag vill jag tycka riktigt synd om mig själv. Så nu sitter jag på jobbet och har värmt lite thaisoppa som jag  ska försöka få i mig. Men man har ju ingen matlust när man är genom förkyld, och nu ser jag Michas förmanande blick i huvudet. Erbjöd sig till och med att komma hem till mig igår med mat för hon ville att jag skulle äta. Vilken stjärna va.

Handsprit är iallafall en produkt som alla butiker borde ha, så personalen kan tvätta händerna med denna bakteriedödande sprit. Vet ni hur mycket bakterier man hanterar ifrån bland annat, kontanter, handslag, galgar och sånt. Usch, jag vågar knappt tänka på det. Hade jag orkat och hade någon mer varit här hade jag skurat rent så det inte skulle finnas några bakterier kvar.

Förkylningsbakterier verkar ju också vara hur många som helst, för det sägs att om man har haft en förkylning så blir man imun mot just den bakterien, så nästa gång man blir förkyld är det en helt annan. Hur många gånger under sitt liv är man inte förkyld? Herre gud!

Såhär ser äckliga förkylningsbakterier ut..
Fast den är faktiskt rätt så söt men sina röda bomullstops!
Se hela bilden 

Släkten är värst.


Har idag suttit och studerat lite släkthistoria, det är inte det lättaste faktiskt. Kan ju ha att göra med att när alla kvinnor gifte sig förr i tiden bytte de genast efternamn. Så hux flux är dom liksom borta, när man inte har koll på vad de heter idag. Finns nämligen inga sådana gratis sidor på nätet så man kan kolla det. Det finns väl sånadär abonnent sidor men som jag förstår kostar det från 900:- liksom. Vilket jag hellere lägger ut på något som glänser eller glittrar haha.
Får ta och fråga de visa äldre istället. Mormor brukar ha rätt bra koll.

Numera är det väl frivilligt med efternamn och så när man gifter sig, vilket kommer underlätta enormt för våra barnbarns barn när de vill släktforska. Jag kommer nog inte att byta bort mitt efternamn när jag gifter mig, OM jag nu någonsin gör det. Det betyder för mycket, annars tror jag att jag kommer känna mig lite sådär ensam. Jag vet att det bara är ett ord men ändå, vaddå skulle jag inte heta Gillström längre. Nej tack.

Det ända jag riktigt riktigt vet om min släkt är att Morfars pappa, Albert Gillström, ägde ett bageri i Bergsjö, jag vet att han hade ett antal barn innan Åke och Morfar. Han var kommunfullmäktige och det finns en väg uppkallad efter honom i Bergsjö, hans fru hette Signe. Min mormors pappa hette Erik Eriksson och var rätt rik som jag fattade, och så hans fru Margith, min lillemormor, som är den enda av den generationen jag har träffat. Och faktiskt har ett minne av,
Nej, nu ljög jag, jag har ju träffat gammelfarfar också, Harald. Han var med på farfars begravning. Och det lär jag ju inte glömma i första taget.
Farmors sida är sisådär med, jag har hennes mammas namn iallafall, hon hette Aline Emilia Forsberg och hennes man hette Olof. Det är liksom allt jag vet. Dom har jag inte ens sett bilder på, vilket är rätt konstigt. Måste fråga farmor om det där.

Nu när jag tänker efter vet jag nog ganska mycket egentligen, men sånt där fascinerar mig. Och veta vilka de var och så, se hur de såg ut. Man borde veta vart man kommer ifrån och vart ens föräldrar kommer ifrån osv. Intressant värre, tråkigt att det är så sjukt dyrt bara.


Vikt & Ovikt

Jag tränar, men jag äter också, jag vet att jag inte är stor eller bred, men ändå kommer jag på mig själv att spänna magen ett antal gånger efter jag ätit en kaka eller liknande. Men gör det mig anorektisk?
Nej, absolut inte. Och vad som egentligen påverkar mig är vad alla andra tycker. Vilket är absolut helt fel, va fan låt mig vara hur smal jag vill, eller hur tjock jag vill. Det som verkligen räknas är hur man mår själv.

Men jag vet hur det är själv, ser jag en människa på 200 kg beställa tre Mcfeast så rullar ju tankarna lite granna.
Jag kan tycka att det är själviskt, om man nu har familj, att utsätta kroppen för så mycket press så att man vet att man förmodligen kommer dö i förtid av det. Samma åt andra hållet, men det kanske inte är något man rår för.
Vad jag har hört är det ofta ett beroende, eller ett tvångsmässigt beteende.

Varför är alla så inriktade på hur andra ser ut? Och rättar sig själv därefter. Idag satt jag ute och solade på balkongen och tanken slog mig, gör jag det här för att det är skönt eller är det för att få färg så jag inte ser så blek ut när jag går ut ur lägenheten och möter folk?
 Nja, idag var det mest för att det var skönt, men en liten liten del ville även få lite färg i mitt vintertrötta ansikte. I och för sig är det mest för min skull för att inte bli så deprimerad när jag ser min ljusa uppenbarelse i spegeln.

Fan vad trött jag är på skönhetsideal, jag röstar för att vi alla blir som grottmänniskor, med fett hår och utslagna ruttna tänder. En skön odör, gula naglar som går av när de blir för långa. Låter hemskt verkligen, men hur mycket tid skulle man inte spara? Nej hemska tanke, man måste väl fortfarande försöka hålla sig ganska fräsch, för andra människors skull. Som alltid.
Bara för det ska jag  nu gå och duscha.


Semesterplaner

Förra året vid den här tidpunkten hade jag mycket planerat, det var fart och fläkt hela tiden. Jag och Malin hade bokat en resa till London dit vi skulle för att shoppa och få lite ensamtid. Även Ibiza och Egypten var bokat, en vecka semester på vallen med, och kanske till och med våran weekend i Göteborg, jag kommer inte riktigt ihåg.
I år;  Nada! Jag har inte haft energin att boka in något, och det är ingen som har sporrat mig heller.
Det kanske inte behövs, jag kanske kan ha mina fem veckor semester hemma, sola på balkongen och sticka till sundbyholm som alla andra?

Allting kostar ju, och är det verkligen det som gör en lycklig? Att åka på en lyxresa till Egypten för 8000:-? Nej, inte för mig iallafall. Det som gör min semester underbar är vilka den spenderas med. Om det så betyder att jag ska bada i Vilstas gröna slemmiga badvatten. Där har jag förövrigt inte varit på många år.  Det är skönt att släppa det där att man faktiskt måste göra något hela tiden. Det kan vara lika härligt att bara vara. Även om jag verkligen skulle vilja åka tillbaka till London och shoppa loss. Så underbart mycket hade de, och det var inte speciellt dyrt heller. Vi hann antagligen inte ens gå i en femtedel av alla butiker. Vi gick längs en shoppinggata och innan vi nått hälften var klockan typ 6 och vi var helt slut. Så då åkte vi till hotellet, gick ut och åt sedan köpte vi glass och satte oss på rummet och masserade fötterna typ.

Det kan vara skönt att komma iväg och ha lite kvalitetstid med varandra, men va fan, inte behöver man åka så långt för det. Jag vet att jag kommer att ha en vecka på vallen med nära och kära. Så det kommer att vara min enda uppbokade vecka. Resten tänker jag skita i att planera, ta en dag i taget helt enkelt. Kommer det upp en schysst sista minuten kanske det blir så, annars gör det mig inget att stanna i Sverige i sommar. Om vädret blir bra förstås.
Fick min bikini igår ifrån Victoria's Secret, den får ju en att längta ännu mer till varmare tider.

Jag känner mig så vinterblek, och inte hinner man med att springa iväg till ett solarium heller. Jobbar heltid, tränar efter jobbet, sen ska det lagas mat, tvättas, handlas och allt det andra som min syster säger är bevis på att jag har blivit gammal, haha. Ja, vuxenlivet är väl inte direkt någon dans på rosor, mycket man måste göra själv.
Brun utan sol är väl okej dom första dagarna, men sen blir det fläckigt och ännu värre när man slutar helt med det. Det är som om huden flagar loss krämen och man ser ut som en orm som ömsar skin. Nej det är inte att föredra faktiskt, bara när man har något viktigt på intåg, en stor fest eller student typ.

Åh vad jag längtar, juni, juli och augusti, Kom fort!


Suck.

Känns som om allt jag har gjort idag är att sucka, allt går emot. Ingen lyssnar och ingen svarar. Är det såhär med män eller? Vad är det som inte går in liksom. SUCK. Allt ska man göra själv annars blir det inget gjort, ja det har man ju fått lära sig. Vare sig det är här eller hemma.

"Kan du skicka den här idag?"
"Kan du fixa det här idag?"
" Kan du lägga fram något ur frysen tills ikväll?"

Blir det gjort? Icke, det jag har lärt mig är att man måste typ delegera ut uppgifter inte säga "kan du" utan man ska säga "Nu ska du", annars tar dom det inte som att dom ska göra det. Det verkar vara som om de tror att man frågar för skojs skull. Bara sådär, utan att ha en tanke bakom det. SUCK.
Så på jobbet har jag börjat med att säga " DU SKA GÖRA DET HÄR IDAG" och nu har jag insett att det är samma taktik man ska köra hemma.

Det är konstigt det där för med barn har jag lärt mig man ska göra annorlunda, man ska ge dem flera alternativ. Typ ,
"vill du sätta på dig jackan själv, eller ska jag göra det?" Man kanske börja använda den tekniken och bara vinkla allt till att de ändå ska göra det typ,
" Kan du ta ut kycklingen ur frysen med handen eller tänker du använda en tång?" Haha.

Ja, livet är hårt, men vem fan är jag att klaga? Jag är frisk från topp till tå och har inga direkta krämpor än en tå som domnar då och då. Vilket jag kan tacka en viss Julia för med hennes stilettklackar. Jag har inga direkta bekymmer eller problem, förutom att jag ska jobba hela helgen haha. Men ändå vill jag bara säga en sak just idag;
SUCK!!

Gymnasietider..

Står nu på jobbet och hade precis besök utav en av mina bästa vänner, Micke Du. Gud vad jag saknar tiden med Duy och Micke alltså. Varje dag så hängde vi, och alla ni som känner dessa männsikor, kan man känna sig nere runt dem?
Skulle inte tro det va. Alltid så glada och positiva, mina absolut bästa "skolhängare".
Vi har ju gjort så mycket också, åkt hit och dit i Farkosten, haha, hemliga uppdrag. Stått utanför Lidl och kämpat, jag var med under deras första fylla när Micke däckade och Duy ramlade ner för trappen haha.
Dags att ni tar och pallrar er hem till Afromamman också, både hon och pappa saknar er till tusen.

Men såhär blir det när man blir äldre och måste jobba, jobba och jobba. Visserligen har jag alltid jobbat, ända sen jag vet fjorton. Men ändå, då hade man ju dagarna i skolan med varandra. Och en eller annan eftermiddag. Men nu är det ju skiftjobb och alla kan inte då de andra kan, det suger verkligen.
Jag kommer ihåg att det var någon, rätt mycket äldre än jag, som sa till mig för ett par år sedan att såhär kommer det bli efter skolan, man träffas inte lika ofta. Vilket jag verkligen vägrade att tro på , naiv som man var.
Verkligheten kommer ikapp dock, och man inser att för att ha råd med hyra och dylikt måste man ha en inkomst, tro det eller ej, haha.
Men nu ni, när jag börjar plugga blir det andra bullar. Ojojoj vad vi kommer ha tid med varandra, när ni jobbar dag iallafall!

Fick ett mail idag från mamma om att mormor och morfar vill ta och bjuda oss alla på kryssning, inklusive våra respektive. Hur gulliga är inte dom då? Super skulle jag vilja säga! Morfar var även förbi här idag och gav mig en liten påskpresent, ett litet tillskott i matkassan sådär! =)
Mina fingrar är rätt skrynkliga efter allt diskande jag har gjort. Sånt man behöver göra när man flyttar ihop med en som har levt som en " ungkarl" haha, allt är ju inte riktigt rent om man säger så.
Men nu börjar man iallafall se ljuset bland alla kartonger. Längtar tills allt bara är klaaaaart!!

Morgonstund har guld i mun..

.. Eller inte va. Är det något jag verkligen ogillar så är det just "morgonandedräkter". Ja, min egen är ju knappast någon dröm heller. Jag undrar varför det blir så egentligen, man är väl aldrig renare i munnen än under natten? Man borstar tänderna och går och lägger sig, äter ingenting, möjligtvis dricker vatten, men ändå stinker man kattbajs när man vaknar.
Borde ju vara tvärtom, hela dagen när man stoppar i sig både det ena och andra, utan att borsta tänderna.
Men men, har säkert något med slemhinnor eller annat att göra, Michas kolla upp detta mysterium i skolan!
Hagge kallar mig iallafall "romantiska Emilia" när jag försöker fly fältet på morgonen och han vill kramas, nu när han jobbar kväll iallafall, när han börjar kl.06 vill han då inte kramas, haha.

Helgen har inneburit lite vila och lite flytt. Känns skönt att kunna ta lite i taget, förstår att dom som behöver flytta allt över typ en helg verkligen lider. Herregud, jag blir stressad av bara tanken. Och dom som inte har vänliga familjer eller vänner som ställer upp, snacka om att de får dra ett tungt lass, bokstavligen!
Pappa har varit en ängel iallafall, var hos mig, eller jag ska väl säga hos oss, och satte upp tv:n i sovrummet, lampor i taket, fixade med antennkablar och annat. Borrade hål rakt igenom min stora vägg för antennkabeln, "värden" ville dö, haha, men det är min lägenhet så jag gör hur mycket hål jag vill, så det så! Sen hjälpte han oss att köra Hagges tv och ljudsystem hem också. Fast han var sjuk, och när han väl kom hem sen var det stopp i avloppen där, Stackarn. Inte mycket ledig tid där inte.

Men vi hade ju faktiskt pustat ett par dagar innan hos Lena och Mats, där var det bara lugn och ro. Och mycket mycket mat, och annat gott. Blir ju tyvärr en del Godis såhär vid Påsk. Men det får bli att svettas bort imorgon på träningen!
Jag ska väl också säga att efter mitt och Hagges fotbollskrig så stod det faktiskt ett påskägg till mig på köksbordet när jag kom hem, och så var det två stycken tvättmaskiner igång, så han hamnade på plus igen, och lite till.
Så han fick sina matlådor som vanligt, haha.

Snart kommer Jojjo hit och så ska vi åka och handla, kylskåpet börjar bli rätt så tomt, det ändå som finns kvar är typ fil och påskägg. Lite kiwisar också. Jag gillar att handla, se allt bra och nyttigt hamna i kylskåpet, dock så slängs ju det mesta också sen. När det har blivit för gammalt, och det vet jag varje gång jag är och handlar. Jag brukar tänka typ " Det här kommer ingen äta och så kommer jag vara tvungen att kasta det" men ändå köper jag det. Så idag ska jag tänka högt och be Jojjo slå mig på fingrarna. Får se om planen lyckas!

Påskägg

Nu sitter jag i solen och bloggar ifrån min telefon. Fungerar ju super faktiskt. Vi har haft super mysigt både igår och idag, och bättre blir det. Nackdelen är ju dock att jag delar rum med min mor och far och pappa som är sjuk snarkar så otroligt. Igår var jag tvungen att gå upp och slå honom. Men inatt ska jag ladda upp med saker jag kan ha att kasta på honom, haha stackarn. Men det går faktiskt inte att sova när han härjar sådär. Man vaknar till och med utav det. Det är inte bara så att man inte kan somna, så illa är det. Nu ska vi äta lite fil innan Det feta påskbordet senare. Förmodligen tar mina kusiner med mig ut också ikväll, vi får se.

The door

Imorse när jag låg i sängen och åt frukost, ja jag hade sånt mys imorse med mig själv, så hör jag hur någon härjar runt kring brevlådan. Nervös som jag är efter alla deckarböcker jag precis plöjt igenom, så tror jag naturligtvis att någon ska bryta sig in. Panik, jag hade ju knappt något på mig heller.. Sen går jag iallafall fram till dörren och öppnar, och där håller jag på att välta omkull " fastighetsskötaren" som är så snäll att han sätter in Hagges efternamn på min dörr.
Så nu är det officellt också, namnet finns på dörren. Men längst ner var innanför porten var jag tvungen att fixa en klisterlapp för vi har ju båda rätt långa efternamn, likaså mina grannar så det fick inte rum, haha.

Har precis haft besök av en gammal man som bara ville prata en stund. Han berättade för mig om hur han blev utkastad från Ryssland, tydligen hade de sagt " Dö eller flytta utomlands.." Ja, jag vet ju inte hur det var i Ryssland när han bodde där, så jag vet inte vad jag ska tro. Med tanke på kommunismen och så, så är det ju inte helt omöjligt.
Sen sa han att Svenska staten "Det är skit" . Han tyckte att eftersom han betalade 80 kronor om dagen för att ligga på sjukhus tyckte han att dom kunde ha fler tvapparater. Alla ville ju inte titta på samma program.
Och det har han ju rätt i, det vill ju inte alla.

Nu blir det lååååång helg, ledig ända fram till tisdag. Ska bli urskönt, hoppas bara att vädret håller i sig. Då ska jag sitta och gassa i solen vill jag lova. Åker till Lena imorgon på dagen, jag längtar otroligt. Ska bli super mysigt.
Marcus är också hemma från Örebro, vilket är ett extra plus! Sedan är jag tillbaka på Söndag för lite födelsedagsmiddag, jag hoppas bara att någon kan fixa present! (ja, det var en pik! ) =)


Fotbollskrig

Igår när Hagge kom hem efter en fotbollsmatch på tv runt halv tolv hade vi lite fotbollskrig.
Jag vet att det är en Champions league match idag, som förövrigt börjar kvart i nio på kvällen. Vi har nämligen tvättid idag, som jag sa till honom, redan förra veckan, när jag bokade den.
Och som den förstående flickvän jag är,  bad jag honom bara ladda de två första maskinerna vid sju, eftersom jag direkt efter jobbet kastar mig in på Gympozzzzz och tränar till halv nio. För att han sedan skulle åka och se matchen hos Peter.

"Nej, alltså det går inte, jag ska vara hos Peter sju.." Jaha säger jag , men matchen börjar ju kvart i nio.. Ja, men alltså det är Handboll först. Så vi krigade lite, och han låtsades att han inte visste hur man satte på en tvättmaskin, vilket han har gjort förut. Konstigt tänkte jag, han kanske har fått minnesförlust.
Men ett krig slutar aldrig ostraffat, för nu mina vänner tar jag fram mitt hemliga vapen.. Jag drar in på det han älskar mest, och nej det är inte sex, haha, utan dom berömda MATLÅDORNA, han så snällt tar med sig varje dag till jobbet. Ojoj vad det kommer svida, haha. Sen ska vi se hur länge det dröjer innan han plötsligt kommer på hur man tvättar igen.

Så min dag ser ut såhär; Nu ska jag ha morgonmöte, dock bara jag här? Sedan jobbar jag till sju, efter det träning till halv nio, springa till ICA och sen springa hem och tvätta, blir tajt då tvättiden slutar nio. Bli utskälld av värden för jag tvättar efter tidens slut. Sedan upp, laga mat, diska, gå och sova.

Väldigt glädjande är att det är skitväder idag, eftersom jag genom mötet missar mina daliga "balkongsittning". Och att det är träningsdags igen.
Sen åker jag ju på fredag, Michas, du kan väl hjälpa Hagge att vattna blommorna? Är lite smått orolig för dem.
Det är härligt med samboliv va, det är det faktiskt, trots alla fotbollskrig!

Blocket

Att använda blocket är sjukt underskattat. Igår lade jag ut Hagges Soffa runt kl. 13.00 det ringde en kille efter en timme, fick ett antal mail och det slutade med att denna kille som ringde kom med släpkärra kl. 19.00 och hämtade den!
Helt super bra, samma med lägenheten jag har lagt ut där åt honom, det var redan folk och tittade på den igår, bara ett par timmar efter jag lagt ut annonsen. Så ett gott råd om man vill bli av med något snabbt: Lägg ut det på blocket, haha.
Vilket jag inser att alla andra gör, annars skulle ju blocket inte finnas. Men jag har bara lagt ut grejer typ en gång där, innan igår dvs. Så jag är liksom ganska fresch på det området. Men det är ju ur bra iallafall.
 
Själv behövde jag inte vara med och svettas med att bära ner soffan, jag var och svettades på ett annat ställe. Nämligen på Body attack, jag är så stolt att jag faktiskt går där två ggr i veckan nu. Beach 010 hear I come, haha.
Ikväll kommer pappa och hämtar mig och sen ska jag få lite mat där. Det är ju någon super viktig fotbollsmatch ikväll så Hagge får man ju inte se förrän runt , typ när jag sover.

Mina morgonrutiner börjar bli sådär underbart sköna igen, jag vaknar, fixar till lite mysfrukost till mig själv. Sen tar jag en bricka och går ut och sitter i solen på balkongen. Vilken kärring va, haha. Sitter och dricker lite kaffe och typ läser.
Ur romantisk med mig själv är jag. Sen suckar jag och inser att jag måste påbörja att gå till jobbet.
JAG VILL OCKSÅ HA PÅSKLOV och sitta ute i solen hela dagarna. Eller åka skidor i fjällen och få en sån här ursexig solbränna efter ett par skidbrillor.. hahaha.

Mackan, vi ses på morgonmötet imorgon.. ;)

Helgen

Gud vilken härlig, helledig helg jag har haft. Superskön, i fredags var vi först hemma hos mig. Jag lagade en pastagratäng som försvann fort som tusan. Samma med de tre flaskor vin vi hade, hux flux så var de borta. Så vi begav oss till Bistro Bar, jag lånade Johannas cykel ner, mina fötter var så ömma.
Vi satt där och pratade, smidde lite planer, som dock inte slutade som vi hade tänkt, haha.

Jag vaknade på Lördagen med en härjande mensvärk, vilket jag faktiskt var lite tacksam för, det tog liksom bort bakfyllan.  Sen var det dags att styra upp kvällens planer. Jag skulle ju laga mat till mormor, morfar, farmor, Bengt och mamma, pappa .. och Hagge så klart. Sen skulle det komma en gäst till, som ingen visste om dock.
Malin kom och hämtade oss, så vi satt i solen en stund hos mamma och pappa, tinade lite kyckling, snackade med Janne när han kom förbi, haha.
Runt fem var det dags, jag stod och fyllde kycklingen med fetaost och soltorkade tomater när det tutade utanför, alla sprang till fönstret och där kom han, Adde, med sitt körkort. Har kört ända ifrån Sandviken helt själv. Mamma och pappa blev rejält överraskade, vilket var meningen, och bara skrattade hela tiden.

Sen skulle vi åka ut och hämta mormor och morfar, som trodde att det bara var jag som skulle komma, när vi kom utanför stod morfar redan i fönstret, tusan tänkte jag, nu såg han att det var Adde som körde. Men icke, så vi tackade för att han såg lite dåligt och gick in. När vi kom till trappen öppnade morfar dörren och tittade en stund på Adde, rätt så förvånad och kanske lite chockad, sen sa han " Vad fan gör du här?" haha. Det var lyckat iallafall, Morfar pussade t.om. Adde på kinden, så UR gulligt.

Idag skulle jag vilja sitta hemma i solen hela dagen, förbannar, i smyg, alla skolbarn som har lov, suck. Men det som driver mig är träningen ikväll, ska bli super skönt att skutta runt igen. Och det är ju inte en jätte lång jobbvecka. Är ledig  fredag, lördag och söndag. Över påsk åker vi till Lena, som förövrigt fyller år idag, Grattis! =)
Vi åker allihopa, hela släkten, t.om. Tomas med familj, så jag längtar otåligt.




Mormor och Morfar när de upptäcker Adde..




Mats, jag, Lena och Mamma håller på med lite "Yoga" i poolen i höstas haha.

Glas a la kyckling

Vad är det med dessa människor som lägger glas i mat? Herregud, det finns väl andra sett att visa sina åsikter på, om det nu är något uppror typ. 900 ton kyckling har kronfågel dragit tillbaka. Vet ni hur mycket det är? Och hur många munnar detta skulle kunna mätta?
Jag mår dåligt när jag läser om sånt i ett repotage och sedan i nästa läser man om hur folk hungrar ihjäl nere i t.ex. Afrika. Vad tror ni de skulle säga om de visste att det finns människor som förstör mat? Det är ju inte lite mat heller.
Gör något vettigt istället, hur ska man kunna ta detta på allvar om det nu ska vara en protest, man tycker ju bara att det är helt idiotiskt.

Nu var det ju inte bara kyckling längre heller, nu är det ju i korv och köttfärs också. Hur orkar man? Och vad vinner man på det? Det måste ju vara ett inside jobb iallafall, man varför har ingen märkt det.. Man bör ju märka om kollegan har en fet väska med krossat glas med sig typ, det låter ju en del.
Tur nog så har jag inte träffat på något glas i min mat.

Kändes lite tomt att komma hem igår efter det att jag och Pappa varit och handlat. När jag gick till jobbet på morgonen hade jag nämligen huset fullt. Malin kom över på frukost, sedan kom Fredde och Malins kompis Emelie. Hagge var ju också hemma.. Det var riktigt mysigt, jag ville ju inte gå och jobba direkt när dom stannade kvar hemma hos mig och hade trevligt. Det ville ju jag med, men men måste man så måste man.

Nu ska jag åka hem och laga mat, sen kommer Johanna och Michas och så ska vi inviga min balkong för året, med lite jordgubbsvin, mumma! Dock så har jag ju inte tagit ner balkongmöblerna än, men det hinns.

April, april

Vilken underbar dag det var igår, solen bara stekte på. Och jag tvättade fönstren för första gången sedan jag flyttade in, usch och fy på mig. Har två fönster kvar, tog bara köket och sovrummet, men oj så fint det blev haha.
Nådde inte riktigt i hörnen, man måste ju liksom luta sig ut en del om man vill slippa riva ner gardinerna, så Hagge fick hjälpa till lite grann. Han ansåg förövrigt sig själv att vara en HUNK i det läget, där stod han liksom i bar överkropp och tvättade fönster, men nja.. haha.

Det var lite tragiskt att behöva stå att jobba mitt i våren, men men. Så många som är arbetslösa nu så jag är riktigt tacksam för mitt jobb. Det är tryggt. Lite tråkigt bara när folk hellre står ute i solen än att komma in till mig och köpa telefoner. Och bara för att jag står här och skriver så blir det kö, haha.

Nu är det iallafall klart med Graflunds, Hagge har sagt upp sin lägenhet. Ingen återvändo nu, stackars dig om du är elak och jag kastar ut dig med andra ord, haha. Vi ska väl skriva ett sånt här samboavtal grejs, vilket faktiskt är bra. Det är många som inte vet det, men sambolagen säger att allt man köper efter det man flyttar in, har man rätt till hälften av om man flyttar isär. Så om jag typ köper en ny tv nu, så har Hagge rätt till hälften av värdet om vi flyttar isär. Och om han nu betalar, bara en krona på mitt lån liksom, har han rätt till halva min bostadsrätt.. Vilket är väldigt många tusen kronor.
Nu tror ju inte jag att vi kommer att bli så pass osams så vi blir ovettiga. Men man har ju sett personlighetsförändringar förr. Eller snarare upptäckt den rätta sidan av personen.. ja ni vet.
Dock så är ju detta helt annorlunda, för han är en mycket mycket bättre människa. Och jag är så glad över att jag har hittat honom.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus