< Till bloggens startsida

Dagens

Dagens lunch på Krongatan blev Hokifilé med bulgur och färska rödbetor. Enkelt, nyttigt och faktiskt väldigt gott.
Det enda som är lite krävande är att rödbetorna måste koka i ca 30 minuter innan man kan kasta in dem i ugnen.

Det som krävs är följande (4 portioner) :

3 st färska rödbetor (otroligt billiga)
4 dl Bulgur
500 g Hokifilé
Färsk dill
1 st Grönsaksbuljong
1 st Fiskbuljong
1 st citron
Salt
Citronpeppar
Creme fraiche

Börja med att koka rödbetorna (de ska vara hela) i 30-40 minuter, eller varför inte bara tills de är mjuka?
Tina fisken och lägg upp i en smörad form. Häll på ca 3 dl vatten och smula ned fiskbuljongen. Tillsätt därefter rivet citronskal, en nypa salt och lite citronpeppar.
När rödbetorna är mjuka så ska de skalas. (Det blir mycket lättare om man spolar dem i kallt vatten först.)  Skär dem i klyftor och lägg dem ovanpå fisken. Ha på lite mer av citronpepparn och saltet. Därefter ska dillen hackas och strös över. Nu = in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.

Bulguren ska kokas i dubbelt så mycket vatten och gärna med en grönsaksbuljong för att få mer smak.
Servera allt med en klick creme fraiche och citronklyftor!






Kommentarer
mamma

ser jättegott ut

2010-02-10 @ 08:34:06

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus